Wiem, że to usługa. Miałem na myśli całą firmę, która tę usługę stworzyła i świadczy, czyli właśnie VALVe.
Właśnie sprawdziłem w wikipedii. VALVe ma taki sam status prawny co EA Games: spółka akcyjna. Czyli też sprzedawali akcje i muszą dbać o akcjonariuszy. No to dowaliłem post wcześniej...
Tyle, że VALVe traktuje graczy jak ludzi, a EA jak stado baranów. I pod pewnym względem ma rację- ten, kto bezkrytycznie akceptuje ich fanaberie, faktycznie jest baranem.
Ale wracając do tematu. CoD jest grą akcji typu Run'n'Gun. Lecisz na pałę i masz nadzieję, że nie zginiesz. Chodzi w nim o wartką akcję, wybuchy i efektowne sceny. Takie rzeczy szybko się nie nudzą, jeśli zmieniasz dekoracje i od czasu do czasu dodajesz nowe interakcje. Co w CoDzie musiałoby ulec zmianie, żeby dotychczasowym fanom się podobało, przyciągnęło nowych graczy i usatysfakcjonowało hejterów? Szczerze mówiąc mnie wystarczyłoby, gdyby wyłączyli te cholerne nieskończone respawny, dopóki gracz nie przebije się w konkretny punkt na planszy i dezaktywuje skrypt.