[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez MrFler w 20 Mar 2012, 18:00

Co do broni, to o przypisanych do frakcji wiem:)... Może zbyt aktywny na forum nie jestem, ale dużo w TFW gram i zauważyłem ;) ... A sama kwestia RPK i PK tyczyła się raczej moich kompanów (i mnie w pewnym stopniu) bo chcąc zachować podział na NATO/blok wschodni byłoby fajnie mieć NATOwski rkm... Zaś o monolit pytałem, bo autor wspominał kiedyś, że się pojawi, a poza tym to na screenie pokazującym wszystkie modele pancerzy, które będą wyświetlane w inwentarzu jako noszone aktualnie przez Durada były pokazane 4 modele Monolitu, stąd też przypuszczenie, że owa frakcja grywalna kiedyś miałaby być...
Co do exo w schowkach to wiem bo trafiłem dwa razy :E (szkoda, ze oba Czystego nieba, choć raz grałem najemnikiem)... O akcji z PDA dla Pawłowicza nie słyszałem (widocznie coś mnie ominęło :?: )... Można coś więcej w tym temacie?... A i taka drobna prośba: czy dałoby radę dodać któremuś handlarzowi Dragunova, bo trafić na niego jeszcze trudniej niż na exo w schowku...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

Reklamy Google

Postprzez nuclear_twister w 20 Mar 2012, 18:22

@ Rumcajs93 W kwestii Monolitu to będzie on grywalną frakcją, jednakże z tego co mówił smoq2 wynika, że dołączyć będzie można dopiero później wykonując wątek fabularny.
Niegrywalnymi frakcjami mają pozostać: Wojskowi, Renegaci, Zombie i Mutanty :D (2 ostatnie chyba z oczywistych przyczyn :P)

Co do nowej broni ciężkiej dla frakcji NATOwskich. Myślę, że w tym przypadku smoq2 zrobiłby wyjątek i dodał nową broń, gdyby to faktycznie sprowadzało się do dodania modelu broni do gry i wrzucenia w configi.
Cała zabawa polega na stworzeniu takiego modelu, wykonaniu wszystkich animacji strzału, przeładowania, celowania.
A tego smoq2 nie zrobi o czym wielokrotnie pisał. Wystarczy spojrzeć jak ripostował wypowiedzi zawierające narzekanie na Mosina. Mówił prosto: znajdźcie lepszy model i animacje to go zamienię a jak nie pasi to mogę w ogóle go wywalić. :)
Do tego trzeba by dodać tabele z ulepszeniami (chyba najmniejszy problem bo mogłaby być praktycznie identyczna jak w RPK).
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
Awatar użytkownika
nuclear_twister
Stalker

Dołączenie: 10 Mar 2010, 14:36
Ostatnio był: 29 Sie 2020, 21:48
Miejscowość: Najstarsze miasto w Polsce :]
Frakcja: Wolność
Kozaki: 3

Postprzez Rumcajs93 w 20 Mar 2012, 18:34

Ogłoszenie dot. PDA
smoq2 napisał(a):Dobra, zrobimy PDA. Każdy zabity frakcyjny stalker będzie miał 10% szansy na zostawienie frakcyjnego PDA. Naszym niezłomnym hakerem od PDA będzie w Zonie Pawlowicz. Za każde PDA gracz będzie mógł dostać 200 Ru, oprócz tego jeżeli przyniesiemy 10 PDA tej samej frakcji, w nagrodę Pawlowicz podzieli się z nami częścią informacji uzyskanymi z rozkodowanych PDA, tj. Dostaniemy info o schowku z bronią używaną przez tą frakcję (broń będzie wybierana losowo, więc nadal może być to szmelc) i będziemy mogli śledzić 3 losowo wybrane oddziały tej frakcji na mapie PDA. Jeżeli przyniesiemy 20 PDA tej samej frakcji, to dostaniemy info o schowku z pancerzem 1-3 klasy używanym przez tą frakcję (pancerz też będzie wybierany losowo, więc nie zdziwcie się jeżeli w schowku otrzymanym z 20 PDA Oporu znajdziecie kurtkę :E ) no i będziemy mogli śledzić 5 losowo wybranych oddziałów.

A co do Dragunowa to poszperaj w plikach handlarzy, może coś tam skombinujesz.
Np. odszukaj \configs\misc\trade\trade_trader_gar.ltx -zrób kopię dla bezpieczeństwa a potem otwórz.
Znajdź blok tekstu zaczynający się tak: [supplies_start], przejdź do sekcji WEAPONS i dodaj na koniec takie coś:
Kod: Zaznacz wszystko
wpn_svd               = 2,   1

Według tych planów Roman - handlarz na wysypisku powinien mieć w asortymencie SVD już na początku gry. Tylko nie wiem czy po umocnieniu kontaktów u samotników SVD nie zniknie z oferty.

A jeżeli chcecie nowych broni to sprawdźcie w OGSM 1.7 tam są
4 nowe pistolety - TT-33; APS; Five Seven; GSz-18
2 dodatkowe strzelby - BM-16 Full; Saiga-12K
kilka nowych szturmowych - AK-74; AK-101; AK-108; AKM; UMP 45; SIG SG550;
No i kilka nowych wdzianek ale to już inna bajka.
Ostatnio edytowany przez Rumcajs93, 20 Mar 2012, 18:53, edytowano w sumie 1 raz
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??

Za ten post Rumcajs93 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kubekpop.
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez kubekpop w 20 Mar 2012, 18:37

Nie, nie zniknie, bo po poprawieniu relacji nowe dane handlu są nakładane na pierwotne, ale nie usuwają tych, których same nie dodają. I handlarz musi jeszcze móc tym handlować, ale powinien mieć. Poza takimi wpn_svd = ;NO TRADE
Awatar użytkownika
kubekpop
Przewodnik

Dołączenie: 05 Sty 2011, 20:56
Ostatnio był: 05 Lut 2020, 11:37
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 160

Postprzez igla2008 w 20 Mar 2012, 18:46

Co do broni Natowskich ciężkich to tak trochę trudno by było wytłumaczyć fakt pojawienia się ich w Zonie :/ Inna sprawa że u mnie powinność już wcześniej zaczęła nosić bułaty nie musiałem czekać na 10 punktów zasobów.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 48

Postprzez MrFler w 20 Mar 2012, 18:47

W sumie to nie wiem jak z modelami, bo modów do któregokolwiek stalkera jest całe zatrzęsienie... Np. w takim Priboy Story (co prawda za dużo go nie widziałem bo mi bug nie dawał grać) były takie "smaczki" jak np. MP5K, MAC-10 Ingram czy MP7, nie mówiąc o strzelbach półautomatycznych (zabijcie ale nazwy nie pamiętam, wyglądem nieco AK przypominają)... A jakby szukać po wszystkich modach, to by to trochę zajęło... Wiem, że smoq jest już i tak mocno zapracowany TFW (efekty jak do tej pory super), dlatego nie dziwie się, że od zera broni nie zrobi... I takie dwie sprawy z innej beczki... Celownik do mosina (chyba) nie ma "normalnej" nazwy (podobnie jak modyfikacja pancerzy o zwiększeniu wagi), a druga to jak to jest z przerabianiem pancerzy na frakcyjny odpowiednik? Bo raz udało mi się SEVE przerobić z CN na Merc, a z Wolności na Powinność już nie dało rady... Czy to dlatego, że jeszcze nie były u handlarza dostępne (SEVE Wolności znalazłem w schowku)...
A wogóle to mi się przypomniało... Jest możliwość znaleźć/kupić/ukraść (niepotrzebne skreślić) FT 200M?... Bo nawet w podstawowym CS nie udało mi się na niego trafić (o Gaussie nie mówię bo nawet mi nie potrzebny)...
A ta akcja z PDA to muszę najpierw zagadać do Pavlowicza i potem będą się te PDA pokazywać czy jak?... Bo wersję 3.7.1 przeszedłem jak do tej pory 4 frakcjami, ale PDA (nie liczac zadania Odszukaj PDA) nie znalazłem ani razu...
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Postprzez MrFler w 20 Mar 2012, 18:51

igla2008 napisał(a):... Inna sprawa że u mnie powinność już wcześniej zaczęła nosić bułaty nie musiałem czekać na 10 punktów zasobów.

U mnie też noszą wcześniej, ale zazwyczaj mam tak, że straże w bazie są o 1 poziom pancerza wyżej, niż mnie handlarz oferuje (np. ja mogę kupić SEVE, a straże maja Bułaty), wyjątkiem był exo... straże dostawali równo ze mną...
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Postprzez igla2008 w 20 Mar 2012, 18:57

MrFler z tego co wiem to opisu do lunety mosina nie ma bo Smoq nie miał nic ciekawego do napisania tam wiec jakiś pierdół nie zamieszczał. Inna sprawa że nie wszystkie pancerze da się przerobić z jednego na drugi. FT 200M w grze nie ma.. powodował za dużo bug trapów wiec został z niej wycięty.. parę stron wcześniej był podany sposób jak go przywrócić. Został jedynie G 36 :) I jeszcze jedno nie pisz posta pod postem bo ci go moderatorzy usuną i jeszcze wlepią ostrzeżenie...
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.

Za ten post igla2008 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive MrFler.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez Gandzia w 20 Mar 2012, 18:59

Jak ja tu dawno nie zaglądałem...
A więc tak, postanowiłem postrzelać najemnikami, przejąłem budynek B instytutu i postanowiłem szczyścić wszystkie trupy i posprzedawać znalezione skarby, jednakże po każdej wizycie u handlarza i przekładaniu itemów, wyrzuca do windy.W logu w wyszukałem tylko:

Kod: Zaznacz wszystko
! ERROR: SV: can't find children [24065] of parent [352384896]
! ERROR: SV: can't find children [24380] of parent [352384896]
stack trace:

A w crashu piszę :
xrEngine.exe caused ACCES_VIOLATION

Da się coś zrobić, czy będę musiał trainera odpalić? :P
Image
Image
Awatar użytkownika
Gandzia
Tropiciel

Dołączenie: 26 Mar 2010, 14:46
Ostatnio był: 15 Gru 2016, 22:42
Miejscowość: Kujwdupie
Frakcja: Wolność
Kozaki: 9

Postprzez MrFler w 20 Mar 2012, 19:04

Sorry za te akcje z postami, będę pamiętać... Co do FT, nie wiem czy pisał... Nie mam zbytnio dostępu do neta (mieszkam w internacie na terenie jednostki, a w swoim domu też nie mam i czasem uda mi się u kogoś dorwać:P) więc mam zaległości z forum... Co do opisu lunety to mi zbędny, ale przynajmniej nazwa byłaby miłym dodatkiem:P... A co do ciężkich broni NATO, to byłoby wytłumaczone skąd wzięły się w Zonie... choćby tak samo jak G36, UMP czy PSG-1 - najemnicy by je mieli... a jeśli nie to Wolność, podobno maja jakieś konszachty z siłami NATO...
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Postprzez igla2008 w 20 Mar 2012, 19:13

Nic się nie stało :D Pisał , jeśli mogę ci poradzić to zgłoś się do Kubekpop on ci pomoże bo wtedy mi też pomógł. Z tego co wiem to dwóch kolegów z forum (duty i spadnięty) chyba coś tam wymyślali z tą nazwą lunety. Co do ciężkich broni zawsze można dorobić jakąś historię tylko pamiętaj że raczej nikt z M249 do Zony najemników by nie wysyłał . PKM i RPG znaleźli i zajumali w Magazynach Wojskowych. Gandzia taki błąd widzę po raz pierwszy a próbowałeś wczytać wcześniejszy save?
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez MrFler w 20 Mar 2012, 20:01

No to jak nie Mercy, to Wolność... Jakiś powód by się znalazł... Skoro do Zony trafiają takie bajery jak choćby exo czy hełm taktyczny (piękna rzecz:D), to i to by przeszło...
A wogóle to się zastanawiałem nad takim smaczkiem dla samotników... Dajmy na to po zostaniu samotnikiem byłaby tam jakaś szansa, że inny samotnik zaproponuje dołączenie jako kompan, byłoby to nieco ciekawsze niż podejście do mrówki, bo taki koleś miałby losowy sprzęt (z racji tego, że to losowa osoba), oczywiście byłoby to ograniczone ilością kompanów (jako samotnik ma się bodajże 2, chyba że znów o czymś nie wiem:P)... A sama propozycja rodziłaby się np. z tego, że jakiś tam stalker idąc sobie trafił na mutanty/wojsko/zombie/renegatów i gracz by mu pomógł w walce, a ów stalker widząc, że mamy więcej doświadczenia (bo pokonaliśmy wroga) zaproponowałby przyłączenie się do gracza...
Z góry sorry, jeśli już kiedyś był taki pomysł, ale jak już pisałem mam nieco braków w temacie...
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości