[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez duty w 16 Mar 2012, 18:12

igla2008 napisał(a):... Sarliov a spróbowałeś najprostszej czynności ? Spróbuj przeinstalować moda i zacząć grę jeszcze raz. Nie wiem czemu ale czasami bugi wyskakują a po przeinstalowaniu gry znikają a Ty mówisz (piszesz ) ze wszystkie są podobne i tak patrząc to raczej u innych nie występują co może potwierdzać moją tezę że co jest nie tak z instalką twojego moda (choć nie musi). Co do detektorów nie tylko my możemy ich używać razem z bronią , radze poobserwować zachowanie kompanów podczas emisji latają i z bronią i detektorem?

Sarlinov ładnie opisał na czym gra nie wspomniał tylko o Patch 1 , który naprawia "wieczną napierdalanke" i nie ma co się rozwodzić skoro Spadnięty od razu to wyjaśnił .
Teraz Sarlinov jak załaduje Patch 1 musi zacząć grać od nowa a najlepiej niech poczeka na Patch 2 ,
tu kieruję prośbę do smoq2 ( jeśli tylko pozbierał się ) o wstawienie najnowszej wersji , wcale nie dlatego że siedzę na L4 :wink:

Co do przejść to smoq2 chyba zaczął od pozamykania nie gotowych lokalizacji, przejścia pojawią się dopiero po rozwinięciu fabuły , biorąc poprawkę, że smoq2 nie jest robotem (a szkoda :E ) to w 2014r.
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Dołączenie: 27 Lut 2011, 22:29
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 18:31
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 27

Reklamy Google

Postprzez Idek w 16 Mar 2012, 18:54

Szkoda że nie zdąży przed końcem świata ..... no nic .... a co do przekraczania rzeki - można użyć trochę modowej magii ^^ wystarczy zmienić 2 może 3 wartości mianowicie w actor.ltx (w folderze configs) mamy parametr "jump speed" co raczej nie trzeba tłumaczyć ... jak damy jakąś dużą wartość (bez przesadyzmu tylko) to postać zamienia się w Hulk'a i skacze na 20 m do góry i 100 w przód ale pojawia się problem który da się rozwiązać ; przy kontakcie z ziemią z Durada zostaje mokra plama ale do czegoż mamy plik actor ... zmieniamy obrażenia od zadrapań/uderzeń dla naszego poziomu trudności na 0 i nagle nie odnosimy obrażeń ... tylko kombinezon się trochę niszczy ....
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Postprzez duty w 16 Mar 2012, 19:37

Jaki jest w tym sens, jak lokalizacja nie jest pewnie gotowa i będzie tam gorzej jak w Czerwonym Lesie :-/
dobrze że pomysłów chociaż nie brakuje.

grafika TFW :wink:
:

Image
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Dołączenie: 27 Lut 2011, 22:29
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 18:31
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 27

Postprzez Gizbarus w 16 Mar 2012, 19:42

Idek, tu nie chodzi o skakanie do góry na modach, tylko o przyjemność z dojścia tam, gdzie nikomu się nie udało za pomocą dostępnych środków :P Zobacz filmiki w moim podpisie, to zrozumiesz o co chodzi :wink: Zresztą, jestem pewien, że i tak Smoq zamknął level changer w tym miejscu, więc i tak nic by to nie dało, poza samą satysfakcją z pojawienia się na drugim brzegu.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 854

Postprzez igla2008 w 17 Mar 2012, 10:51

Ale po co chcecie tram iść ? Jak coś jest zamknięte dla nas (graczy) to znaczy że nic tam nie ma i nie warto się tam wybierać. Są przecież mody dzięki którym można zwiedzić zonę taki sobie wgrajcie i będziecie mogli szaleć w całej Zonie. Duty grafika TFW bardzo dobre i nawet Mi się załapały ..
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Gizbarus w 17 Mar 2012, 13:31

Igła, nie rozumiesz chyba idei - chodzi o samą frajdę z wejścia tam, gdzie jeszcze nikomu się nie udało :E Jak myślisz, czy wejście na pomnik Prometeusza w Prypeci (CoP) daje przewagę taktyczną czy jakieś inne korzyści? Nie :P Ale i tak tam wszedłem - bo nikt inny wcześniej tego nie zrobił, albo przynajmniej się tym nie pochwalił :wink: Właśnie o to tu chodzi :wink:

Co do moda jeszcze - ktoś wie, kiedy Smoq wznowi prace nad nowszą wersją? Zawierającą choćby dalsze lokacje jak ten nieszczęsny Limańsk? Czy nic nie uściślił póki co?
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Kozaki: 854

Postprzez igla2008 w 17 Mar 2012, 13:36

No jeśli chcesz sobie wchodzić tam gdzie inni nie weszli to proszę bardzo nikt ci nie broni :) Smoq napisał że fabuła jest już gotowa a wiec i limańsk będzie niedługo odblokowany. Na razie robi jednak sobie wolne bo chce odpocząć od moda..
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez frosth w 17 Mar 2012, 17:09

Gizbarus napisał(a):Igła, nie rozumiesz chyba idei - chodzi o samą frajdę z wejścia tam, gdzie jeszcze nikomu się nie udało :E Jak myślisz, czy wejście na pomnik Prometeusza w Prypeci (CoP) daje przewagę taktyczną czy jakieś inne korzyści? Nie :P Ale i tak tam wszedłem - bo nikt inny wcześniej tego nie zrobił, albo przynajmniej się tym nie pochwalił :wink: Właśnie o to tu chodzi :wink:

Co do moda jeszcze - ktoś wie, kiedy Smoq wznowi prace nad nowszą wersją? Zawierającą choćby dalsze lokacje jak ten nieszczęsny Limańsk? Czy nic nie uściślił póki co?

Duty odpowiedział na to pytanie. Limańsk wg planów ma pojawić się dopiero z fabułą a o niej cisza od prawie 200 stron :) więc 2014 brzmi realnie. Raz, że Smoq nie robot dwa teraz jest nowe AI które wymaga wielu testów i pewnie kilku poprawek. I z tego co wiemy ekipa nie ma grafika od cut-scenek co powstrzymuje prace nad finalną wersją(z Limańskiem)
Z przejściami jest tak, że był gość który chodził po Limańsku(który oficjalnie był niedostępny) ale nie pamiętam, w której wersji to było raczej 2.x lub starszej. Ten gość zgłaszał dużo bugów i smoq się pewnie wkur... i pozamykał przejścia. Jeśli chcesz to odszukaj sobie starą wersję (choć pewnie linki wygasły) i tam można przejść przez rzekę i pójść do Limańska.

EDIT:
22 Lut 2011 Smoq napisał:
@ wajs94 - Wywala cię bo nie powinno cię w ogóle tam być! Znalazłeś jakiś tajny sposób żeby dostać się do niekompletnych leveli i myślisz, że wszystko będzie hulać. Tym razem w patchu wyłączę level_changer i będzie koniec z łażeniem gdzie popadnie! :P :E

To była wersja 2.5. podejrzewam, że działających linków nie uświadczysz.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez 123PACZE w 18 Mar 2012, 10:44

Witam. Mam taki problem po zainstalowaniu moda i rozpoczęciu gry w skladzie wszyscy czlonkowie frakcji zaczynają ze sobą walczyć. w sumie nie jest tak zle ponieważ sa niesmiertelni ale denerwują mnie wojskowi którzy mnie atakują a ja ich nie moge.

P.S podajcie mi miejsce w którym znajdują się save to podam. :E
PP.S Zaznacze iz gram na wersji 3.7
123PACZE
Kot

Dołączenie: 18 Mar 2012, 10:37
Ostatnio był: 17 Lip 2013, 14:03
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 6

Postprzez Junx w 18 Mar 2012, 10:47

Zapisy:

Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\savedgames
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\savedgames

Na pierwszej stronie jest patch i numerze 3.7.1 ściągnij go jeszcze do prawidłowego działania.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 22:15
Miejscowość: Na co Ci to :)
Kozaki: 358

Postprzez 123PACZE w 18 Mar 2012, 11:09

Dobra. mam tylko czekam a e-mail smoq bo nie wiem jak dawać na hosta
123PACZE
Kot

Dołączenie: 18 Mar 2012, 10:37
Ostatnio był: 17 Lip 2013, 14:03
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 6

Postprzez igla2008 w 18 Mar 2012, 13:33

Save chcesz wrzucić ? Jak tak to wrzuć na http://www.wupload.com/ stamtąd Smoq będzie mógł pobrać twojego save. Tylko pamiętaj że save musi zawierać trzy pliki i najlepiej spakuj je i wrzuć jako całość.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości