[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez kolokolo98 w 05 Mar 2012, 20:26

A może to się da zmienić?
Image
"Today I didn't even have to use my AK
I gotta say it was a good day"
Awatar użytkownika
kolokolo98
Tropiciel

Dołączenie: 08 Mar 2011, 18:34
Ostatnio był: 22 Kwi 2018, 18:14
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 22

Reklamy Google

Postprzez Rzeźnik w 06 Mar 2012, 01:22

Kod: Zaznacz wszystko
! attempt to use non-existent INFOPORTION [mar_intro_scene_1_end]
stack trace:

001B:74FEB760 KERNELBASE.dll
001B:6FF58E89 MSVCR80.dll, EH_prolog()
001B:6FF5937F MSVCR80.dll, _RTDynamicCast()
001B:03DAB264 xrGame.dll, CxImage::`copy constructor closure'()

[error][       8]    : W magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia.

Coś strasznie zbugowany ten mod :E

Za ten post Rzeźnik otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative igla2008, vandr.
Rzeźnik
Kot

Dołączenie: 04 Mar 2012, 21:34
Ostatnio był: 06 Mar 2012, 16:00
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: -14

Postprzez djcycu w 06 Mar 2012, 01:38

To nie tyle bug co brak pamięci ;) Owszem to czasem bywa irytujące bo sam mam nie najgorszy komputer i większe mody ciągnie a część wywala mi błąd podobny do twojego lecz pisze mi po angielsku. Jedyna rada to zmniejszenie detali a jeśli nie to wczytanie save i grania dalej pomijając jednak fakt że błąd może się powtarzać :P

Idek napisał(a):Czy mi się zdaje czy to że moja broń ma tłumik nic nie zmienia? Bo czy walczę mosinem którego strzał słychać z sąsiedniej części zony czy Vintare'm to reagują na strzały z tej samej odległości ...

Stalker słynie niestety z problemów przy zabijaniu. Pamiętam że w SoC strzelając z Vintara mogłem pozabijać wszystkich powinnościowców w magazynach wojskowych na cichacza lecz z tłumikiem na innej broni nie było już to wykonalne w żaden sposób. W CS też nie uświadczyłem tej radości z zabijania beczkami bo nagle wszyscy się "łapią" i czują podstęp :E Jedyne co daje tłumik oraz inne ciche rzeczy to radochę, cichsze zachowanie przez co sam więcej słyszysz no ale o "stealth actions" zapomnij ;) Taką akcję przeprowadzić można na jednym tylko osobniku pod warunkiem że strzelisz mu centralnie w łeb i po tym zginie :D
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Rzeźnik w 06 Mar 2012, 12:22

To 12 GB RAM to za mało? Chyba sobie daruje tą gre
Rzeźnik
Kot

Postprzez igla2008 w 06 Mar 2012, 12:35

Kolega rzeźnik nadal nie wie o co chodzi w systemie kozaków...szkoda... Możesz mieć nawet 1000GB RAM gra i tak widzi mniej ... Smoq pisał o tym parę stron temu.. nie chce się czytać ? Z taki podejściem do tematu bardzo szybko się pożegnasz z tym forum..
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Rzeźnik w 06 Mar 2012, 12:36

Ale rozwiązania nie podał
I nie jestem twoim kolegą dziewczynko
Rzeźnik
Kot

Postprzez igla2008 w 06 Mar 2012, 12:40

Oczywiście że podał.. pamiętam bo sam miałem z tym problem... i mam nadzieje że to jest twój ostatni post w tym temacie kolego..

P.S
Brak umiejętności czytania ze zrozumieniem potwierdzony pod moim avaterem jest napisane mężczyzna...
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez Rzeźnik w 06 Mar 2012, 12:47

Dla mnie jesteś nic nie warta dziewczynka, nie podał sposobu naprawy, to co tam nabazgrał nie spisuje sie jak trzeba, a co do postów to jestes w błędzie, bede sobie pisał ile mi sie chce i nikt mnie nie powstrzyma, bedzie trzeba założe dużo kont .
Rzeźnik
Kot

Postprzez igla2008 w 06 Mar 2012, 12:52

Spokojnie na takich jak ty są sposoby administracja je doskonale zna! Podał zwiększenia pamięci wirtualnej kompa oraz stronkę jak to zrobić ? Nadal brak umiejętności czytania...
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez Rzeźnik w 06 Mar 2012, 12:55

Głupi pajacu ile razy mam pisać że ten sposób gówno pomógł, idź krowy doić i gnój przeżucać obwiesiu bo tylko do tego sie nadajesz

Za ten post Rzeźnik otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Gizbarus, Realkriss, Cromm Cruac, KriegsMajor, Idek, duty, Spadnięty, piahu, Gray Fox.
Rzeźnik
Kot

Postprzez vandr w 06 Mar 2012, 13:27

Każesz krowy doić i gnój przerzucać, a sam zapominasz, że to przecież Twoje zajęcie- toć Twoja pisownia/nick/zachowanie mówią same za siebie.

Ściągnij lepiej to:

http://www.sendspace.com/file/4ntt1s

wskaż plik .exe(z grą) i będziesz miał przypisane więcej gb ramu dla Twojej gry.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:25
Kozaki: 1747

Postprzez smoq2 w 06 Mar 2012, 13:39

Uprzejmie proszę o nie robienie chlewni z tego tematu.
Dziękuję!

@ Rzeźnik - Błędy z pamięcią nie są winą moda, a ogólnie kiepskiego silnika X-Ray 1.5, na którym jedzie Czyste Niebo. Może je powodować karta graficzna, ram, brudny system, czyli generalnie wszystko. Zwiększenie pamięci wirtualnej mogło pomóc, ale nie gwarantowało, że wszystko od tej pory będzie chodzić cacy. Możesz jeszcze spróbować tak jak radzi vandr, albo zaktualizować sterowniki od wszystkiego. Albo odwrotnie, czasami pomaga powrót do starszych sterowników karty graficznej.
Wszystko sprowadza się do tego, jak bardzo ci się chce w CN grać, bo w tym przypadku, nie będzie łatwego rozwiązania.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości