[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez Rumcajs93 w 24 Sty 2012, 20:08

Kolega wyżej podał lokalizacje drugiej części dokumentów.
A tobie chodzi chyba o pierwszą ich część - ta jest na krańcu starej drogi na Jantar. Nie masz co szukać helikoptera bo nie znajdziesz ;P - a teraz napisze coś sensownego:
Wychodzisz z baru w kierunku przejścia na wysypisko, gdy jesteś przy usypanym wale obronnym idziesz na zachód. Wbiegasz na wał obronny, przeskakujesz ogrodzenie i teraz udając maratończyka biegniesz na Zachód -- Południowy-zachód. W oddali widzisz utwardzoną drogę. biegniesz do niej i dalej zasuwasz TĄ DROGĄ w południową stronę, jak zauważysz gromadkę snorków i pijawek to "dobry" znak - załatwiasz gadziny i idziesz dalej, zacznij się rozglądać i szukać trzech drewnianych skrzyń. Tam jest wszystko co potrzebujesz.

A jeśli chodzi o Woronina:
Poszukując schowka bandytów, Woronin ma informacje o pewnym niezbyt złym bandycie zwanym Żyłą. ON dużo wie, w tym gdzie jest schowek. Siedzi sobie chłopak na północ od kanału ściekowego wychodzącego do zachodnich bagien (tylne wejścia do północnej fabryki). Przy ognisku popija Kozaka :)
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Reklamy Google

Postprzez Ozi w 24 Sty 2012, 21:41

Pytanko, zacząłem grać w to modziwo (wiem, wiem późno :P )
I mam zadanko by znaleźć konserwy w sklepie, przeszukałem cały budynek, nie znalazłem, wlazłem na forum i okazało się, że nie mam nic w miejscu gdzie być powinny. Więc, można jakoś to to zespawnować?

@Down.
Obadałem całe to miejsce, dodatkowo, znalazłem, że jest pod małymi schodami w klatce schodowej (168 strona tematu), ale nie ma tam nic. No i było to pierwsze miejsce jakie sprawdziłem, nawet zanim wlazłem na forum.
Ostatnio edytowany przez Ozi, 24 Sty 2012, 21:48, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Ozi
Stalker

Dołączenie: 04 Sty 2010, 17:51
Ostatnio był: 21 Paź 2019, 15:48
Kozaki: 5

Postprzez jalkavaki w 24 Sty 2012, 21:44

Muszą być. I to nie są konserwy a wielka skrzynia. Przeszukaj Gastronomy z wciśniętym "F". Szukaj dokładnie, zaglądaj w każde zakamarki :wink:
Oczywiście możesz też użyć wyszukiwarki lub solucji :E
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Rumcajs93 w 24 Sty 2012, 23:41

Sprawdź jeszcze raz.
Troche wyżej masz mapkę - a na niej budynek oznaczony jako gastroprom (to już wiesz). Szukaj w południowej części kompleksu - tej najbliżej PKSu. Może pomyliły Ci się klatki schodowe - bo chyba takie schody pod którymi miałaby się znajdować skrzynka konserw są w dwóch miejscach.
Powtórze kolegę wyżej poszukaj dokładnie w południowej części budowli.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez sassin w 03 Lut 2012, 23:06

Gram w tego moda już 2gi raz i nie żałuję, ale do rzeczy. Chodzi mi o kawałek mapy schowka Siemienieckiego, który jakoby ma się znajdować przy którymś z zadań dla generała Woronina z pownności. Pierwszy raz jak grałem, to nie znalazłem, choć mógł mi zniknąć trup, który mógł być szczęśliwym posiadaczem kawałka mapy, bo zniknęło mi ich kilka w fabryce w Dolinie Mroku. Teraz jak gram 2gi raz to po prostu w tej fabryce nie ma ani jednego bandyty! Ale moje pytanie brzmi: czy ten kawałek zawsze można znaleźć przy tej samej misji Woronina, czy różnie? I nie pamiętam, czy jest jeszcze jakaś misja od generała po misji ze schowkiem bandytów w fabryce w Dolinie Mroku, w której ewentualnie mogę znaleźć fragment owej mapy? :wódka:
"Mimo drutów, wież i strażnic
Tam chcemy dotrzeć,
gdzie nam dotrzeć zabroniono"

Image
Awatar użytkownika
sassin
Kot

Dołączenie: 14 Wrz 2011, 21:02
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 13:18
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez Gizbarus w 04 Lut 2012, 19:18

Hm, na konkurencyjnej stronce jest poradnik, niestety zabugowany jak i sama gra. Grałem w moda, ale niestety ma masę błędów - możliwe, że tobie też coś takiego wypadło i musisz wczytać parę sejwów do tyłu.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez venom w 04 Lut 2012, 22:28

Witam
Od niedawna zacząłem grać i mam problem.
Mam sporo błędów tzn brak grafiki itp
Najgorszy jest problem jak wyjdę po lekarstwa dla monolitu
spotykając monolit przy wejściu pytają mnie czy pomogę im wybić odział wojskowy zgadzam się i jak dojdziemy do blokady (palące wozy itp) to momentalnie pojawiają się żołnierze nie wiadomo skot i momentalnie wybijają mój odział i prosiłbym o jakiś działający save tuż po zrobieniu misji z lekami :+:
Bardzo bym chciał grać dalej ale nie mogę więc liczę na pomoc Stalkerów :E

Witam
Powiem że jakoś rozwiązałem problem ale mam kolejny do doktora potrzebuje 2x gwiazda wieczoru mam jedną a drugą na początku gry sprzedałem nie wiem co robić żeby zdać tą misje help :(

venom
Wygnany z Zony

Dołączenie: 04 Lut 2012, 22:20
Ostatnio był: 12 Lut 2012, 01:58
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 0

Postprzez Realkriss w 05 Lut 2012, 19:12

Gwiazda wieczorna jest jedna na terenie Stadionu i jeszcze jedna tam, gdzie zacząłeś grę, między autobusami.
A jeśli pamiętasz komu sprzedałeś tą pierwszą swoją, to możesz od niego odkupić, na pewno nadal ją ma.
Ja tak właśnie zrobiłam.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez Dżuz w 05 Lut 2012, 19:17

:arrowu: A ja jeszcze dodam, że Gwiazd Wieczornych można znaleźć sporo w zbiornikach z wodą koło elektrowni. Tak wyczytałem z jakiejś porady tu, którą znalazłem szukając czegoś innego w tym temacie - wystarczyło żebyś poszukał :P

A teraz do rzeczy. Mam mały problem z AS Vał; jak zdążyłem zauważyć nie ja jeden :)
Otóż w moim przypadku w ogóle nie widać jakiejś siatki celowniczej, która moim zdaniem powinna tam jednak być:

Image

zwłaszcza, że na tym screenie taka jest tylko z deczka przesunięta :E

http://img152.imageshack.us/img152/6436 ... 608l12.jpg

Znalazłem tylko poradę jak przywrócić oryginalny model z wersji podstawowej, ale jako że dla odmiany fajnie byłoby zagrać z tym kolimatorem, to nie chciałbym się go pozbywać jeżeli byłby jakiś sposób, żeby naprawić ten mój błąd.
Orientuje się ktoś czy da się coś zrobić, żeby pojawiła się ta "siatka" w celowniku? :/
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 22:10
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez venom w 05 Lut 2012, 19:57

Witam
miedzy autobusami znalazłem ale inny artefakt ,a ten ten z sarkofagu dałem mentorowi.
Nie zbyt wiem co mam robić słyszałem że podobno gwiazda jest w jakimś basenie ale nie wiem gdzie i mam prośbe jak by ktoś mógł mi wrzucić SS z tym miejscem

venom
Wygnany z Zony

Dołączenie: 04 Lut 2012, 22:20
Ostatnio był: 12 Lut 2012, 01:58
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 0

Postprzez coles313 w 05 Lut 2012, 21:28

Jedna Gwiazda jest na stadionie ,drugą znalazlem w podziemiach elektrowni przy misji z burerami jest tam pomieszczenie z takimi pionowymi rzedami rur ,z tego pomieszczenia jest przejscie schodzi sie na dół i tam jest drewniana skrzynia w której są dwa lub trzy arty nie pamiętam dokładnie alegwiazda jest tam na pewno.
Awatar użytkownika
coles313
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2011, 18:22
Ostatnio był: 29 Sty 2020, 15:01
Miejscowość: dolny śląsk
Kozaki: 5

Postprzez BJ Blazkowicz w 05 Lut 2012, 22:49

Dżuz problem z siatką to wina złego materiału przypisanego do szybki celownika. Z niewiadomych przyczyn po przypisaniu jakiemukolwiek elementowi broni materiału glass model zostaje oddalony. Szybka z siatką jest na swoim miejscu, tylko materiał z jakiegoś powodu ją odsuwa. Żeby to naprawić wystarczy drobna korekta modelu.
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Sty 2026, 18:52
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 526

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości