Panowie ten mod to przyszłość
Ja tymczasem kolejne znaki zapytania będę stawiał:
Dziś trochę o bunkrze na dnie Jantaru i jego obywatelach
1. Wielkim minusem dla mnie jest brak handlarza frakcyjnego w Bunkrze - i nie chodzi tu o zakupy, ale o rozdawanie misji Vidic'owi (szczególnie brakuje zadania na dostarczenie broni od neutralnego handlarza - gdy frakcja jest osłabiona to nie ma lepszego lekarstwa). A poza tym to trudno jest zdobyć zaufanie tej grupy wykonując tylko zadania zdobycia fantów dla oddziału. Wiem dwaj handlarze w jednym miejscu to lekka przesada, ale można rozdawanie zadań przekazać Wilczarowi (na stałe albo do czasu zdobycia bazy na agropromie).
Propozycja umieszczenia:
2. Ochrona bunkra jest niezbyt mocna - wszyscy strzelcy są na poziomie gruntu, w innych bazach obrońcy są ustawieni wyżej co daje im przewage - nie ma jakiejś opcji żeby usytuować snajperów na dachu bunkra - może można by zrobić jakąś cheaterską ścieżkę pionowo w górę (przez ściany) - widziałem takie akcje w modach co SHOCa (TT2, NS)
3. Jeżeli powyższy punkt jest nie do wykonania mam dwie propozycje obie są niestety odrealnione:
A) dwóch dodatkowych daleko widzących strzelców można ustawić na ścianach betonowych na północ od bunkra. Aby wejść na ścianę nie trzeba kombinować, wystarczy wytyczyć ścieżkę przy samym ogrodzeniu. Odległość zachodniej ściany od bunkra (w linii prostej) to 50metrów do cieżarówki przed frontowym wejściem jest ok. 80metrów. Tylko tym panom należało by dać ponad 180Stopni widzialności - bo tamtędy lubią Zombi spacerować.
Położenie punktu i widok na dolinę:
B) Drugim miejscem również poza bazą jest wzgórze na południowy-zachód od bunkra. Można tam wejść do samego ogrodzenia bez obawy o napromieniowanie. Tam postawiono by 3 snajperów, nie mieli by oni za czym się schować ale ich przewaga i tak była by ogromna, ponieważ widzieli by oni całą doline przed frontowym wejściem do bazy.
Położenie punktu i widok na dolinę:
4. Smoqu kiedyś napisał (mniej więcej oczywiście)
Napisanie questów od nowa to dużo roboty....Mogę jednak dodawać nieskończoną ilość list przedmiotów do przyniesienia. Na chwilę ubogą listy wyglądają tak:To może w następnej wersji można było to troche powiększyć??
Od razu propozycja: