[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez jalkavaki w 24 Sty 2012, 21:53

Czy hełmy będzie można ulepszać?
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 20 Lip 2022, 06:45
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 193

Reklamy Google

Postprzez smoq2 w 24 Sty 2012, 22:08

Niestety nie. Byłoby za dobrze. ;)
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Juraszka w 24 Sty 2012, 23:31

Smoq zmienił awaka i nie widziałem jego wypowiedzi xD

Uwagi moderatora:

No i? Nie spamuj. - Wheeljack
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez jalkavaki w 24 Sty 2012, 23:37

A można prosić o łopatologiczne wyjaśnienie, co zmieni się w v.3.6 z hełmami? Bo to co jest teraz jest jasne jak słońce.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Postprzez smoq2 w 24 Sty 2012, 23:50

Nie będą dawały dodatkowej ochrony przeciw kulom. To raczej wszystko co będzie wyglądać inaczej w tym temacie.

[EDIT]

Znalazłem co powoduje zwiechę na synchronizacji w Kordonie:

http://img21.imageshack.us/img21/5426/s ... 905esc.jpg

Tak, kilka durnych skrzynek. W tym miejscu stoi przewodnik i czasem idąc do niego lubi sobie przesunąć skrzynkę pod nogi. Po załadowaniu save'a silnik czasem przestawia naszego przewodnika o około 0.5. Pewnie jakiś błąd wczytywania współrzędnych na który GSC przymknęło oko. Wtedy nasz przewodnik podczas synchronizacji ląduje w skrzynce i całą grę szlag trafia. Wywalam te badziewie! Kto w ogóle wymyślił, żeby postawić skrzynki w miejscu gdzie chodzą ludzie?
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Juraszka w 25 Sty 2012, 12:50

a czy te skrzynki się odnawiają?

bo ja osobiście niszcze wszystkie jakie spotkam (czyli w kordonie także tą niszczę) i nigdy nie miałem problemó z save w tym miejscu! możliwe że moja "zabawa" mnie wybawiałą? :E
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez jalkavaki w 25 Sty 2012, 17:24

W takim razie jaki sens będzie miał zwykły stalowy hełm? Noktowizor? Ochrona przed telepatią? Zadrapaniami?
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Postprzez nuclear_twister w 25 Sty 2012, 20:34

smoq2 od razu jak dołączyłem do Oporu i miałem dość pieniążków by zakupić hełm zaczęło mnie nurtować jedno pytanie... Mianowicie, czy jest sens kupować takowy towarzyszom? Czy wykorzystują je tak jak resztę wyposażenia?

A tak poza tym to przy pierwszym wzmocnieniu bazy (chodzi mi o ten komunikat) po dołączeniu gra mi się zawiesiła. Nie chciało mi się czekać zbyt długo więc po około minucie wyłączyłem (przez manager zadań :D). Wyglądało to mniej więcej jak na początku przy dołączaniu do jakiejś frakcji. komunikat a potem sru i zwiecha. Jak włączę ponownie grę to dopisze czy jest to regularny błąd czy jednorazowy bug.

PS.: Wszystko zaje*iście pomyślane jest jak do tej pory :P Świetna robota przy optymalizacji itp
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Za ten post nuclear_twister otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Fender.
Awatar użytkownika
nuclear_twister
Stalker

Dołączenie: 10 Mar 2010, 14:36
Ostatnio był: 29 Sie 2020, 21:48
Miejscowość: Najstarsze miasto w Polsce :]
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 3

Postprzez smoq2 w 25 Sty 2012, 22:24

Ehh, durne punkty zmiany poziomów zajęły mi prawie cały dzień. Miałem mieć dzisiaj wolne, a siedziałem prawie cały czas na kompie. Żona wściekła, w chacie burdel, kot nie ma co jeść, skopany dzień w 100%. No ale udało się poprzesuwać to i tamto, naprawić zwiechę w Kordonie. Pięknie...
ImageImage

Za ten post smoq2 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Junx, kubekpop, Juraszka, Spadnięty.
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez kubekpop w 25 Sty 2012, 22:41

:E
Przejdźmy do faktów. Jak to wpływa na sytuację z nową wersją? Udało Ci się chociaż coś zdziałać z tymi zmianami poziomów?
I załatwiłem dodatkowy link pobierania do TFW 3.0 http://www.fileserve.com/file/ZqjdvZm/TFW Do archiwum wrzuciłem wersję 2.9.5, patch 3.0 i Władcę Zony dla 3.0. Wrzuciłem przez przypadek po prostu - zapomniałem się zalogować na konto, więc nie wiem, ile się będzie utrzymywać na serwerze.
A jaki kot :?: :E
[EDIT]
Właśnie, może trochę ogarnij w domu... Mod aż tak ważny nie jest.
Ostatnio edytowany przez kubekpop, 25 Sty 2012, 22:51, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
kubekpop
Przewodnik

Dołączenie: 05 Sty 2011, 20:56
Ostatnio był: 05 Lut 2020, 11:37
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 160

Postprzez Juraszka w 25 Sty 2012, 22:49

Bez obaw!
jak kocha to tylko strzeli focha :E ja dzień przeznaczyłem na manifestacje przeciwko ACTA w Gnieźnie, przemilcze to co się działo...

a tak na serio... facet ogarnij się? rozumiem że to ważna sprawa mod, no ale dom zaniedbac? do następnej wersji rzuć dedykacje dla swojej żony i powiedz że gracze z całej polski to zobacza... gwarancja +5 do uwielbienia :D
Wave

Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez smoq2 w 25 Sty 2012, 22:51

Tak, wszystko co miało być naprawione, jest naprawione. Wybaczcie, ale mam ochotę dzisiaj już sobie w to tylko pograć i przetestować czy jeszcze czegoś zmieniać nie trzeba. Zmieniłem też trochę "dropy" z mutantów. Psy, Nibypsy, Mięsacze, Koty i Snorki miały do tej pory losowy czynnik czy część się pojawi. Teraz wszystkie mutanty mają 100% na zostawienie czegoś, ale ceny za części tych właśnie mutantów zostały mocno obniżone, o 30%-50%, zależnie od mutanta. Nie mówimy tutaj o mutantach, które zabił ktoś inny albo coś innego. Wtedy zakładamy, że mutant został już "wypatroszony" i raczej nic nie znajdziemy. Inny przypadek to jak ktoś ubije zwierze na naszych oczach, wtedy cześć się pojawi, ale wiadomo, stalker może sobie roszczyć do niej prawo.

Więc, do sedna... Pozwólcie mi zając się administracyjnymi sprawami jutro, bo dzisiaj już nie dam rady.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości