[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez smoq2 w 19 Sty 2012, 15:53

Ehh, wielka strata. :( Widzisz, błąd nie jest związany z posiłkami tylko z animacją w jakimś modelu. Chciałbym wiedzieć w którym. Nie chodzi tylko o posiłki, bo uważam, że o wiele więcej zmiennych wpłynęło na ten szczególny CTD i założę się, że jak wejdę do Czerwonego Lasu i wezwę posiłki, to nic się nie stanie. :/
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Reklamy Google

Postprzez Juraszka w 19 Sty 2012, 18:07

Smoq'u jeszcze zwiększ trochę zoom tego celownika...sądzę że połowa przybliżenia z SAKO wystarczy w zupełności :)

Podpowie mi ktoś w jakim pliku znajdują się wpisy, jaki technik co może ulepszać i za ile?
przykładowo chciałbym aby "każdy technik mógł każdą broń ulepszyć za połowę ceny".
Ostatnio edytowany przez Juraszka, 19 Sty 2012, 18:19, edytowano w sumie 1 raz
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 70

Postprzez scigacz1975 w 19 Sty 2012, 18:16

za połowę ceny

w katalogu \configs\weapons\upgrades\ są pliki upgrade-ów broni. Otwierasz każdy plik i zmniejszasz ceny które tam są o połowę. Natomiast w kwestii przeróbek przez każdego technika trzeba edytować plik \configs\misc\stalkers_upgarde_info.ltx

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Juraszka.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 01:03
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Szarlej w 19 Sty 2012, 19:41

Pobrałem, pograłem i mogę napisać co myślę o tym dziwie modziwie.

Nie zauważyłem większych problemów ze stabilnością moda, ot kilka losowych CTD i to głównie po kilku godzinach gry. Ładowania trochę trwają, ale jeszcze nie zdarzyło mi się zasnąć podczas nich z nudów. Przeważnie wczytywanie trwa od 40s do 150s (ze stoperem w garści :E ). Nowe modele są bardzo fajne, a ceny u handlarzy i techników choć wysokie można zaakceptować. Przy misjach typu "przynieś, wynieś, pozamiataj" jakie dostajemy od Alika oraz pozostałych "Szefów" lokacji nie miałem żadnych trudności. Za to podczas zwiedzania strefy natknąłem się na kilka "gwiazdek" które należy wymienić, aczkolwiek nie rażą mnie one jakoś podczas gry.

-Na samym początku naszej przygody, gdy w Magazynach u Łopaty wybieramy opcje drogi do Składu to po pojawieniu się na miejscu często zdarza się że jakiś członek/członkowie jego oddziału stoją za ladą u handlarza i go blokują. Co prawda aby rozwiązać problem wystarczy skoczyć do Agro i z powrotem, niemniej dobrze było w finałce to poprawić.

-Parę razy podczas zabawy w turystę widziałem jak stalker stoi całkowicie bez ruchu w jakimś obozowisku, a po chwili pada martwy. Zastanawia mnie jednak to że tacy stalkerzy nigdy nie mają przy sobie broni oraz amunicji. To jakaś anomalia czy działania nowego mutanta? :E

-Raz w Jantarze zaskoczył mnie śmigłowiec przy tym standardowym wyjściu jakie było w SoC (Posterunek Obronny chyba się nazywa). Więc kucnąłem obok kontenera i wszystko byłoby dobrze gdyby Helikopter nie zamienił się w kreta i nie przeleciał przez górkę obok. Ułatwiło mi to troszkę ucieczkę, ponieważ podczas jego pobytu "pod ziemią" nie strzelał i mogłem dobiec do przejścia.

Ogólnie beta jak dla mnie zasługuje na ocenę 8/10 :)
Awatar użytkownika
Szarlej
Kot

Dołączenie: 14 Mar 2010, 10:53
Ostatnio był: 10 Mar 2022, 22:21
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 5

Postprzez Juraszka w 19 Sty 2012, 23:02

Wesker... on... nie żyje....
Byłem świadkiem walki zespoły Fpol'a, Metody, K4 i Weskera z 2 oddziałami monolitu... musiał dostać zabłąkaną kulkę... smutne... no ale miło że apteczkę mi zostawił :D

Najebnik też stał się postacią śmiertelną?
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez smoq2 w 19 Sty 2012, 23:53

@ Juraszka - Wszyscy są śmiertelni, jednak jest mały bajerek. Jeżeli to nie gracz lub kompan strzela do specjalnych postaci to po każdym trafieniu ich zdrowie regeneruje się do 100%. Niestety jednak ograniczenie silnikowe pozwala na owe magiczne ozdrowienie dopiero po trafieniu i jeżeli trafienie jest silniejsze niż 100% to postać i tak ginie. Np. strzał w głowę. Jeżeli dowódca specjalnego oddziału zginie, to cały oddział po 1 dniu się zrespawnuje, to jest zabieg zrobiony na wszelki wypadek jakby zginał taki Najebnik (specjalny handlarz). Uznałem, że będzie to lepsze rozwiązanie niż nieśmiertelność. Aaa, i jeżeli to gracz lub kompan zabije członków takiego specjalnego oddziału, to oddział się nie zrespawnuje.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez SkullDagger w 20 Sty 2012, 00:47

Czyli jest możliwość wyczyszczenia Zony?

Było by ciekawie, przy okazji, podjąłby się kto "wycięcia" sposobu ulepszeń z TFW do odrębnego moda?
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 04 Lis 2024, 22:06
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Juraszka w 20 Sty 2012, 10:24

eliminacja wszystkich jest chyba niemożliwa bo zwykli samotnicy cały czas się spawnuja.

Smoq a jest jakąś szansa na możliwość zabicia gościa bez utraty repy? chodzi mi o sytuację jak coś ponosimy a ktoś zada oddania... a my odmówimy
Wave

Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez smoq2 w 20 Sty 2012, 12:16

Nie, gdyby nie spadała reputacja za zabicie gościa, który chce od nas sprzęt to nie było by żadnych konsekwencji i każdy by najzwyczajniej ubijał takiego za każdym razem. Gracz musi się martwić o to jak sytuacja się rozwiąże.

To samo było w starszych wersjach, jak samotnicy nosili lepsze bronie. Dużo graczy najzwyczajniej ich zabijało w biały dzień na środku składu żeby dostać ich pukawkę. Wydaje ci się to ciężkie, bo w stalkerze nigdy czegoś takiego nie było. W Rage np. nie da się podnosić broni od poległych przeciwników i nikt nie narzeka, w stalku było zawsze trup = twój sprzęt, co trochę graczy rozpieściło i teraz jak się tak już nie da to marudzą. ;)

Zdobądź 100% reputacji u samotników albo wysokie XP, a nikt ci nie podskoczy.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Juraszka w 20 Sty 2012, 12:41

no ale... oni jednak też atakują samotnika...
Wave

Wave

Za ten post Juraszka otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kubekpop.
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez kubekpop w 20 Sty 2012, 13:58

Juraszka ma rację. Jakiś idiota chce nasz sprzęt, bo niby go zobaczył pierwszy, a jak mu odstrzelimy łeb, to jesteśmy źli. A jak nie, to on nam odstrzeli. Coś jak takie dresy. Dopóki mówią, że jesteś idiotą to jest dobrze, ale jak im ktoś odpowie, to już nie najlepiej... :-/
Awatar użytkownika
kubekpop
Przewodnik

Dołączenie: 05 Sty 2011, 20:56
Ostatnio był: 05 Lut 2020, 11:37
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 160

Postprzez kolokolo98 w 20 Sty 2012, 14:49

A da się zabić kogoś tak, żeby nie stracić rep. u jego frakcji? (po cichu)
Image
"Today I didn't even have to use my AK
I gotta say it was a good day"
Awatar użytkownika
kolokolo98
Tropiciel

Dołączenie: 08 Mar 2011, 18:34
Ostatnio był: 22 Kwi 2018, 18:14
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 22

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość