[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez CzoRtt w 14 Sty 2012, 19:20

@smoq2 I wiesz co to mogło być ? Bo kazałeś loga dać , jak możesz to odpowiedz. :)
Awatar użytkownika
CzoRtt
Kot

Dołączenie: 08 Paź 2010, 19:32
Ostatnio był: 04 Lut 2012, 16:46
Miejscowość: ND
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: -1

Reklamy Google

Postprzez jalkavaki w 14 Sty 2012, 19:26

Cosik nie bangla z instalką. Dwuklik na setup i nic się nie dzieje dłuuuugi już czas. Ponowne wypakowanie również nic nie pomogło. A w menadżerze zadań w zakładce procesy znajduje się TFW Setup.
Jakieś pomysły?
Edit: Heh. Dosłownie po kilkunastu sekundach od napisania tego postu włączył się setup. Czekałem na uruchomienie, bagatela ok. 5 minut.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 20 Lip 2022, 06:45
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 193

Postprzez k4r00 w 14 Sty 2012, 19:31

@CzoRtt: To nie jest to. Przeczytaj DOKŁADNIE ramkę u góry strony...
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Fender w 14 Sty 2012, 20:14

U mnie 1680x1050
Awatar użytkownika
Fender
Tropiciel

Dołączenie: 26 Wrz 2010, 12:38
Ostatnio był: 22 Paź 2023, 06:35
Miejscowość: Przedmieścia Limańska
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 90

Postprzez jalkavaki w 14 Sty 2012, 20:36

Takoż u mnie problem z ikonkami. Gram na rozdziałce 1280x800.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 20 Lip 2022, 06:45
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 193

Postprzez Rumcajs93 w 14 Sty 2012, 21:18

Zgłaszam problemy z ikonami na rozdzielczości 1440x900.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez joeredpll w 14 Sty 2012, 22:29

Problemy z ikonami rozdzielczość 1440x900
joeredpll
Kot

Dołączenie: 19 Sie 2011, 08:35
Ostatnio był: 28 Sty 2015, 17:52
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Postprzez Soviet w 14 Sty 2012, 22:45

Dobra już, są problemy z ikonami. Przestańcie już wymieniać te rozdzielczości, smoq2 i tak nie obchodzą potrzeby grających w jego moda.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez Juraszka w 14 Sty 2012, 22:48

- w readme brakuje także wzmianki o opcji "czekaj" która jest dostępna przy użyciu śpiwora :D

- Rodzaj misji od handlarzy i "przywódcy" samotników w składzie polegający na zabiciu innego stalkera ma bug powodujący że przy ranieniu tego stalkera, następuje anulowanie zadania, a jego śmierć - spadek reputacji u samotników. Spadek następuje nawet jeżeli gość ginie od jednego trafienia.

@down - zacznę grę od nowa, może tylko ja mam tego buga...

- Czas wczytywania save wydłużył się okropnie (u mnie), przez dobre 3 minuty widnieje napis "wczytywanie save - blablabla.sav" po czym zaczyna się wczytywanie (w poprzedniej wersji ten napis widniał u mnie max 5 sekund)

(mam pytanie...co wgl daje edycja pliku fsgame.ltx? bo ja w poprzednią wersję grałem z niezmienionym wpisem - chociaż wydaje mi się że to niemożliwe ale dopiero teraz do tego pliku zajrzałem)
Ostatnio edytowany przez Juraszka 14 Sty 2012, 23:53, edytowano w sumie 2 razy
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez Kortyzol w 14 Sty 2012, 23:40

@up U mnie zadanie (na razie wykonywałem jedno) "Zabij Stalkera" działa poprawnie. Chociaż była akcja, że akurat mutant się respił i to był wyścig kto pierwszy zabije kogo. Na razie żadnych większych bugów nie ma, więc jest dobrze :)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec egestas diam ac dolor dapibus consectetur. Etiam iaculis accumsan leo. Suspendisse varius imperdiet adipiscing. Aliquam porttitor velit lacus, non feugiat arcu accumsan non. In vitae sapien in eros vestibulum aliquet. Sed turpis augue, semper vitae convallis non, luctus eget libero. Nullam quis magna mi. Morbi malesuada sem ut ligula viverra condimentum. Cras quis dolor id risus aliquet mattis mattis ut sapien. Duis ac vulputate risus. In tempus, arcu mattis semper tempor, odio tellus vehicula arcu, vitae luctus eros nisi eget eros. Nullam congue ligula sed odio vehicula aliquam. Suspendisse eleifend magna.
Awatar użytkownika
Kortyzol
Kot

Dołączenie: 07 Sty 2012, 23:29
Ostatnio był: 26 Cze 2016, 13:15
Kozaki: -3

Postprzez Wilk Fenris w 14 Sty 2012, 23:57

U mnie "zabij Stalkera" też działa prawidłowo. Wykonałem już dwa zlecenia i nie miałem takich kłopotów. Stalker też nie ginie przypadkowo np. 30 sekund po otrzymaniu zadania, jak to bywało w poprzednich wersjach. Jak dla mnie to tu problemów nie ma.

Fakt, że gościu zaczyna nas atakować jak podejdziemy za blisko jest prawdopodobnie zagraniem celowym, żeby nie dało się po prostu gościowi palnąć w głowę z przyłożenia. Wcześniej tak robiłem cały czas. Czasami trzeba parę pocisków więcej wystrzelić, jak my mamy Toza, a gościu biega w egzo :D

Póki co nie zauważyłem niczego niepokojącego. Trochę dziwny jest dla mnie system z częściami ciał mutantów, bo często gęsto ich zwyczajnie nie ma w zabitych mutantach. Trochę to dziwne, bo dzik jako żywo łapy 4 posiada, pies ogonem merda, a fantów nie ma :wink:
Awatar użytkownika
Wilk Fenris
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2010, 02:15
Ostatnio był: 01 Maj 2014, 18:55
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 4

Postprzez smoq2 w 15 Sty 2012, 00:11

Sprawdzę jutro co z tymi ikonami jest nie tak. Dziwne bo mógłbym przysiąc, że u mnie nie było takich problemów, a sam grałem na obecnej wersji. Jutro pozmieniam rozdziałki i zobaczymy co jest grane.

Problemy typu czekanie 5 min na otwarcie instalki są raczej nie związane z modem. Radze przeczyścić system.

Juraszka twój problem z zadaniem eliminacji jest najzwyczajniej dziwny. Jak widać u innych działa ok, ja też wykonałem ich z 20 nigdy nie było problemu.

Nie trzeba już zmieniać fsgame.ltx. Tak na prawdę po patchu 1.5.10 nie jest już to wymagane.

Czas ładowania gry nie mógł się wydłużyć z powodu moda. Nie dodaliśmy nic co wymagało by "doczytywania".

Pusta baza oznacza problem z pamięcią. Radzę wtedy jak najszybciej zrobić quicksave i zrobić restart bo gra najzwyczajniej się w "połowie" zawiesiła - NPC nie przełączają się z offline na online.

System spawnowania "części" mutantów jest żywcem wycięty z SoC. Działa tak samo i tak zostanie.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości