Negatywne wrażenia z gry...

Miał już dość tego bezowocnego jazgotu i przepitych mord. Wyłączył transmisję z obrad sejmu.

Postprzez Qubb w 24 Sie 2007, 23:41

Witam na forum , to przypadek, że mój pierwszy post jest w tym temacie. Jak dla mnie STalker to gra G.E.N.I.A.L.N.A. , ale zakończenie rzeczywiście jest trochę... przekombinowane. Myślałem , że walczę z jakąś nieznaną, dziką siłą, a tak naprawdę to była tylko grupka popaprańców, którzy na dodatek chcieli dobrze... no cóż, ale za to klimat :D
In the world without future...
The past is important...
In every moment...
On every step...
Even now...
Qubb
Kot

Dołączenie: 24 Sie 2007, 23:07
Ostatnio był: 25 Sie 2007, 23:53
Miejscowość: lepiej nie pytać...
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Sipso_III w 25 Sie 2007, 16:30

Negatywne wrażenie z gry: choćbym nie wiem jak się starał nie moge zajść wroga od tylca (BEZ SKOJARZEŃ!) i ciałnąć go z noża! Zawsze się gość skapnie! (w singlu)
ABC Inferno - polecam dla tych którzy przeszli podstawkę.
Awatar użytkownika
Sipso_III
Stalker

Dołączenie: 10 Cze 2007, 10:22
Ostatnio był: 09 Lip 2008, 19:42
Miejscowość: KASZANKA!!!
Kozaki: 2

Postprzez KoweK w 25 Sie 2007, 16:46

Sipso_III napisał(a):Negatywne wrażenie z gry: choćbym nie wiem jak się starał nie moge zajść wroga od tylca (BEZ SKOJARZEŃ!) i ciałnąć go z noża! Zawsze się gość skapnie! (w singlu)

Ja również próbowałem i nic z tego. Kiedyś na starych trailerach ( m.in. na tym, który w całości [chyba] był poświęcone A.I. ) było widać jak gracz zakrada się do wojaków... Oczywiście mu się udawało :)
http://youtube.com/watch?v=ineSTY-sSS8
O, i znalazłem nawet linka do trailer'a ;)

W taką grę już nigdy nie zagramy...
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 15 Lis 2024, 02:52
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1477

Postprzez Qubb w 25 Sie 2007, 23:43

A mnie się jednak udawało. Chociaż nie na tyle często, żeby można było coś powiedzieć o elementach skradankowych. Ale co tam - przechodzę drugi raz. Choćby po to, żeby wypróbować Bulldogi 6 i inne hiperspluwy.:D
In the world without future...
The past is important...
In every moment...
On every step...
Even now...
Qubb
Kot

Dołączenie: 24 Sie 2007, 23:07
Ostatnio był: 25 Sie 2007, 23:53
Miejscowość: lepiej nie pytać...

Postprzez Wilk w 28 Sie 2007, 11:58

a więc zakoń czenie stalkera:

Reaktor lol... - Quinn - mówi:
Hoć do mnie!
Stalker podchodzi i wtedy spada śruba nakrętka - MCaleb
podnosi jąi wtedo umarłem wtedo! cały reaktor zaczyna się sypać spada na niego coś na podobieństwo monet a potem gruzy robisię ciemno i zahwile widzimy ręke wystającą z wielkiej kupy gruzów i trzymają cą śrubę.

I tak właśnie kończy się S.T.A.L.K.E.R.

Lokalny analfabeta? + warn za nieustanny spam i nieprzestrzeganie podstaw ortografii. Dziś już 4 posty spamiarskie kolegi waywaliłem. - Quinn -
Awatar użytkownika
Wilk
Kot

Dołączenie: 27 Sie 2007, 13:30
Ostatnio był: 16 Lut 2013, 20:07
Miejscowość: Lublin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Viper 5

Postprzez Legion w 28 Sie 2007, 12:47

Tak właśnie kończy się stalker, jak się podczas gry nie czytało dialogów i notatek w PDA :P
Legion me imię, albowiem jest nas wielu.
Awatar użytkownika
Legion
Stalker

Dołączenie: 05 Sie 2007, 14:50
Ostatnio był: 21 Lis 2007, 23:29
Miejscowość: Krakuf

Postprzez Rain w 28 Sie 2007, 16:29

Odnośnie skradania się..mnie się ta sztuka udawała ale jedynie z żołnierzami :o
Z reszta "żyjących ludzi" niestety się nie udawało..zwłaszcza z bandziorami co było ciekawe zwłaszcza w pierwszej misji od Wilka..podszedłem do obozu od drugiej strony, wszedłem na poddasze i gdy tylko się wychyliłem z za ściany cała banda podniosła się od ogniska(wszyscy siedzieli tyłem a nawet mój cień tam nie padał) i zaczęli do mnie naparzać :|
Awatar użytkownika
Rain
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 03:14
Ostatnio był: 20 Lis 2017, 22:19
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 5

Postprzez Reaper w 28 Sie 2007, 17:42

Mi się udało przejść przez całe podziemia pod Agropromem, odwiedzić kryjówkę Strieloka, a następnie wyjść z podziemi w instytucie oraz przejść aż do walizki niezauważonym. Graniczyło to z cudem, ale jednak mi się udało :) .Trzeba przyznać, że" zmysły" NPC w S.A.T.L.K.E.R.-rze są wyjątkowo wyśrubowane, a wręcz czasem paranormalne. Idealnie kontrastują z momentami gdy cała grupka idąc gęsiego wchodzi jeden po drugim w elektro ginąc bez słowa, ani żadnej reakcji.
Image
W S.T.A.L.K.E.R.-rze NIE ma AK-47 tylko AK-74S...
Awatar użytkownika
Reaper
Stalker

Dołączenie: 09 Cze 2007, 11:59
Ostatnio był: 27 Lis 2013, 23:51
Miejscowość: Wysypisko, Placówka Powinności
Kozaki: 2

Postprzez mathus92 w 28 Sie 2007, 18:07

Potwierdzam, dzisiaj widziałem ośmiu stalkerów z wolności w egzo, którzy pokolei wchodzili w elektro. Całkiem zabawny widok :D . A co do skradania to mi się nigdy nie udało zakraść do gościa bliżej niż 10 metrów :| . Pozdrawiam,
Mathus92
Awatar użytkownika
mathus92
Stalker

Dołączenie: 25 Cze 2007, 23:29
Ostatnio był: 14 Sie 2010, 18:17
Miejscowość: Zakopane
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Psud w 28 Sie 2007, 18:37

Mnie najbardziej wkurza to jak wywalają karabin przez ścianę i zaczynają do mnie ze ściany napieprzać ;p Myślę sobie : oo jaka fajna anomalia!! żyjąca ściana!! niestety po drugiej stronie ściany znalazłem wojaka z karabinem wbitym w tynk ;p

albo granatem wysłałem gościa na kilka metrów w górę po czym cwaniaczek tam w górze został... niestety w ekwipunku nie nosiłem taboretu i nie mogłem go przeszukać :D

albo wnerwiające jest AI...

pomogłem tym z powinności rozwalić te zmutowane dziki... oni mi potem dziękują: "nieźle stalkerze!!" by zaraz potem krzyknąć do mnie: "Spadaj z tąd stalkerze!"
Psud
Kot

Dołączenie: 26 Sie 2007, 09:13
Ostatnio był: 10 Wrz 2010, 16:55

Postprzez Legion w 28 Sie 2007, 18:52

Rzeczywiście podkradnięcie się do przeciwnika tak, aby wbić mu kosę w plecy jest praktycznie niemożliwe, ale gra nie jest całkowicie pozbawiona elementów „skradankowych”. Wrogowie nie są całkowicie wszechwiedzący i czasem udawało mi się przekraść koło nich, aby zając dobrą pozycję do ostrzału lub całkowicie ich ominąć.

pomogłem tym z powinności rozwalić te zmutowane dziki... oni mi potem dziękują: "nieźle stalkerze!!" by zaraz potem krzyknąć do mnie: "Spadaj z tąd stalkerze!"

Heh ja kiedyś zabiłem te dziki sam wszystkie co do jednego (Ci z powinności nawet strzału do nich nie oddali) a i tak w komunikacie było, że „nieźle ale trochę za wolno” :D

Aby nie robić całkowitego offtopa:
Mi najbardziej w grze doskwierał brak dialogów, nawet dwie opcje wypowiedzi rzadko się zdarzają...

Chętnie poprowadził bym z jakimiś bohaterami bardziej rozwinięte dysputy, zwłaszcza że niektóre teksty puszczane przez NCPów zawierają sporą dawkę takiego specyficznego poczucia humoru.
Legion me imię, albowiem jest nas wielu.
Awatar użytkownika
Legion
Stalker

Dołączenie: 05 Sie 2007, 14:50
Ostatnio był: 21 Lis 2007, 23:29
Miejscowość: Krakuf

Postprzez Radion w 28 Sie 2007, 22:57

Dla mnie jednym negatywnym odczucie było to że artefaktu wbrew pozorom mało dają i to że ciągle w PDA pokazuje mi Artefakty: 0(tam przy zabitych)

A tak przy okazji nie wiem dlaczego przeszkadza wam bron i pancerz. Ja większość przeszedłem z strzelbą TOS-34(czy jakoś tak, strzelba jest łamana na dwa naboje) z amunicją kulową a jak mnie przycisnęli do ściany to wyciągałem berett 92FS(w grze Martha) wyskakiwałem strzelałem i mówiłem znany tekst "Yippie Ki-Yay motherfucker!".
Image
Image
Awatar użytkownika
Radion
Stalker

Dołączenie: 10 Cze 2007, 19:11
Ostatnio był: 25 Gru 2008, 16:16
Miejscowość: 127.0.0.1
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Big Ben

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości