przez miecz58 w 01 Gru 2011, 22:36
Mam pytanie, co trzeba zrobić przy polonizacji tekstu np. tego moda, by zostały użyte w grze polskie znaki diakrytyczne. Jak je pozostawiłem, to w ich miejscu widniały w grze rosyjskie literki, prawdopodobnie losowo zastąpione. Gdy usunąłem te znaki, było ok, ale wtedy tekst był nieortograficzny, taki jak pisze się w internecie, bez "ogonków". Mi to nie przeszkadza, bo jasność mam, gdy rozmawia się z innymi osobami w grze. Ciężko coś zrobić, jak nie kuma się tematu. Proszę o jakąś sensowną podpowiedź, bo fajnie by było widzieć pełny polski tekst. Tego moda mam około 40% spolonizowanego (bez ogonków), bo idzie mi to mozolnie. Metoda pojedynczego usuwania rosyjskiego tekstu i wklejania na to miejsce polskiego, zajmuje dużo czasu. Mały błąd jak się wkradnie i jak nie można zapisać w tym formacie co się otworzyło, to biada, gorzej, jak nie znajdzie się przyczyny, bo trzeba wtedy od nowa to robić, w nowo otwartym pliku tekstowym. Takie domowe spolszczanie, na swój użytek chyba nie jest zabronione? Pozdrawiam i czekam na podpowiedź z poradą. Hej.