smoq2 napisał(a):Chowają się w za czym się da, w krzakach lub jeśli nie ma gdzie, to nawet kładą się na ziemi w trawie. Pokażę screeny później. Jest to jednak tylko AI kosmetyczne, gdyż helikopter i tak ich ignoruje. Zrobiłem to w taki sposób, gdyż nie mieli by szans w walce z helikopterem i jeden potrafiłby zdziesiątkować całą bazę.
1/ Czy tylko na gracza tak alergicznie reaguje?
2/ Czy tylko pojawia się w określonych sytuacjach (np. zaatakowanie przez Durada patrolu wojskowego).
3/ A co jeśli jestem samotnikiem i mknę sobie po Zonie nie mając nawet wykałaczki w zębach? Też atakuje?
Fajnie by było jakby mimo wszystko walczyły z NPC również, a na bazy, o ile można tak zrobić, mam lekarstwo. W każdej bazie można by dać popularne radzieckie działka plot "zwalczające opancerzone cele cele nisko lecące" http://pl.wikipedia.org/wiki/ZU-23-2. Mogło by nawet samo strzelać a przy nim z 2-3 kolesi postawić...Takie 2 działka z helikoptera zrobią ser szwajcarski...
a jeśli biegamy w wojskowym pancerzu? Np. Berylu który można dostać u handlarzy?
I czy istnieje możliwość strącenia go skoro nie ma RPG?
A byłaby taka opcja, że jakiś npc "zapomniał by" się schować albo zaczął to robić z opóźnieniem i śmigłowiec by go załatwił z działka, a ukrytą resztę zostawił, albo żeby chociaż kontrolnie puścił ze dwie rakiety na ślepo w kierunku ukrytego oddziału?
Po prostu myślę, że przydałby się przynajmniej 1 trup po przelocie takiej maszyny. Może dałoby się ustawić jakiś procent, jaka jest szansa że śmigłowiec zauważy enpeca i będzie się starał go ukatrupić?
Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 2 gości