moim zdaniem gra ma mało z stalkerem jak i on z nią wspólnego
ogólnie metro2033 lepsze nie ukrywając graffika, klimat taki survival horror czego mi brakuje w stalku, metro i tylko czasem wychodzenie na skażone pustkowie, gdzie w metro stalkerzy muszą wychodzić by szukać ''skarbów'' by przeżyć mieć co jeść itd. to w stakrze są oni głownie dobrowolnie by zarobić, no i stwory w stalku ani razu nie odczuwałem dreszczu w nocy nawet chodząc z sama latarka(tzw. bez noktowizora tylko samą lampką)a w metro nie raz słysząc ze nadchodzi ''ścierwo'' chowałem się w byle dziurze by mieć czas, no ale tak wymieniam jego pozytywy ale nie ma swobody gra jest liniowa co już jest wielkim minusem, pewnie twórcy mogli by dać swobodę ale było by tom kolejne kilka lat pracy na miejscówki, i jest w metro za mało stworów zdecydowanie, a żeby stalker choć trochę klimatycznie bo garafa nie jest najważniejsza ale żeby klimatem, podziemia, strach, realizm, ciekaw npc poszedł w stronę metro to był by to mega hit, a metro daje 11/10 4razy przechodziłem i dalej nie wychodzę czasem zdumnienia, podoba mi się patent z lądowaniem lampy realizm czy te duchy w jednym z poziomów gra ma super graffe i znów o tym wspomnę, fizyka jest git, klimat mnie miażdży, a jak by patrzeć na sama walkę to tagze wymiata, choć ja tam i tak wole zew Prypeci
Uwagi moderatora:
Masz trochę dużych liter AĄBCĆDEĘFGHIJKLMNOÓPQRSŚTUWXYZŹŻ i ,,,,,,,,,,,,, ............ - ati