FATAL ERROR
[error]Expression : !phrase_dialog->m_PhraseVector.empty()
[error]Function : CPhraseDialog::SayPhrase
[error]File : E:\priquel\sources\engine\xrGame\PhraseDialog.cpp
[error]Line : 146
[error]Description : No available phrase to say, dialog[guiders_dialog]
OmegaPL napisał(a):moze by wprowadzic troche dyplomacji ? moglo by byc tak ze wykonuje sie zadania dla innej frakcji i przez to poprawiane sa stosunki a np na poczatku kazda frakcja z kazda miala by stosunki jako neutralne [lub] troche nizsze
i wprowadzic takie opcje jak zawieszenie broni , sojusz , wojna choc moglo by byc tak ze kazdy z kazdym ma status wojne i jak ktos chce to wysyla propozycje zawieszenia broni i na to czy sie zgodza czy nie moglo by wplywac jak potezna jest nasza frakacja [porownanie z frakcja 2 strony dyplomacji] ile terenow juz im zajelismy i moze jaka to jest frakcja [np bandyci walczyli by jak najdluzej nie dajac sie a czyste niebo poddalo by sie [z powodu ze to jest frakcja "badawcza "] ]
Sam mod świetny, jedyny w jaki grałem i przekonał mnie do wypróbowania innych
Przydala by sie mozliwosc tworzenia patroli ktore by sie przemieszczaly pomiedzy jakimis punktami tropiac np mutantow
nierozumiem tego ze jak sie zajmie wroga baze to dlaczego sily naszej frakcji rosna w jednej chwili o kilkanascie oddzialow nieprzyjaciele przechodza do nas czy jak dziwne troche ... moze niech ilosc oddzialow rosnie powoli w zaleznosci ile mamy baz no np zajelismy 5 baz to dostajemy 5 oddzalow na dobe
niech wrogowie walcza bardziej zaciekle o swoje terytoriu a nie ... zajme punkt przy przejsciu pomiedzy regionami i odrazu moge ruszac na ich baze
moze by wprowadzic troche dyplomacji ? moglo by byc tak ze wykonuje sie zadania dla innej frakcji i przez to poprawiane sa stosunki a np na poczatku kazda frakcja z kazda miala by stosunki jako neutralne [lub] troche nizsze
i wprowadzic takie opcje jak zawieszenie broni , sojusz , wojna choc moglo by byc tak ze kazdy z kazdym ma status wojne i jak ktos chce to wysyla propozycje zawieszenia broni i na to czy sie zgodza czy nie moglo by wplywac jak potezna jest nasza frakacja [porownanie z frakcja 2 strony dyplomacji] ile terenow juz im zajelismy i moze jaka to jest frakcja [np bandyci walczyli by jak najdluzej nie dajac sie a czyste niebo poddalo by sie [z powodu ze to jest frakcja "badawcza "] ]
w sklepach pojawiaja sie exoszkielety ? bo czekam i czekam a ich jak nie ma tak i nie ma a kasy juz tyle uzbieralem
@smoq odpisz na moja wiadomosc pw
Jedyną wnerwiającą rzeczą są autosave-y - dosłownie co 2 minuty, w czasie zwiedzania nie przeszkadzają za bardzo ale w trakcie walki?
kolejna wersja tez bedzie beta czy full [kiedy wyjdzie ta beta jak bedzie ?
jalkavaki napisał(a):Będziecie zmieniać parametry broni, na takiej "bardziej" realistyczne (typu celniejsza i większe obrażenia) niż te co były w podstawce CS?
Jeśli nie, to czy mody wprowadzające takie modyfikacje (czyli zastąpienie plików weapons w gamedata) mogą wchodzić w jakiś konflikt z Waszym modem?
Bo tak jest łatwiej i sprawniej. Zawsze trzeba myśleć czy opłaca się pisać stronę skryptu i tracić około 8 bajtów pamięci na to żeby licznik powiększał ilość dostępnych oddziałów czasowo. Ale pomysł dobry. Pomyślimy. Ale na pewno nie 5 oddziałów/4h gry(1 doba w grze) bo wtedy będą marudzić, że nie mają oddziałów.
Jednak to odległe czasy, gdyż na chwilę obecną mamy jedynie kiepski projekt UI do "obsługi" frakcji.
w sklepach pojawiaja sie exoszkielety ? bo czekam i czekam a ich jak nie ma tak i nie ma a kasy juz tyle uzbieralem
Tak, jak będziesz miał 14 niebieskich punktów.
Niestety ci nie pomogę, bo lightmapy zrobiono mi "na zamówienie". Nigdy nawet nie tykałem LevelEditor, Maya, czy tego typu narzędzi. Jedyne co zrobiłem to tweak game_graph'a za pomoca ggEditor, a resztę dodaje w all.spawn przez acdc. Nie planujemy dodawać tryliarda map wiec ta metoda jak najbardziej wystarczała.
Już są patrole monolitu i wojskowych. Mogę dodać system który by wysyłał patrole wewnątrz terytorium frakcji, jednak czy chcemy tracić zasoby CPU na monitorowanie poczynań patrolu i jeden wolny oddział na to by biegał po zajętej mapie?
... nie zapomnijcie ze jest mozliwosc spania jak powiedzmy bedzie 20/4h to osoba ktora chce miec armie poprostu przespi kilka dni nie wylazac nigdzie i juz bedzie miala 100 oddzialow ...
chociaz mozna by zrobic tak ze mozna spac tylko w nocy [i zeby byl jeszcze limit spania do np 14 godz] bo wziela by taka osoba 24 godz i dalej ma noc
uwazaj co mowisz
o jezu ...
to chyba trza zajac cala zone .. wtedy nie potrzebny juz bedzie moj ten szkielet ... chociaz moze gdy dodacie nowe mapki to zniknie ten problem
przydaly by sie patrole innych [wrogich ] frakcji bo wsumie to wlasnym oddzialom mozna rozkazac zeby wyruszyli gdzies i to chyba by wystarczylo tylko ze przydala by sie opcja utrzymac pozycje czy cos bo ja jak wysle gdzie rozbic oboz [zolty punkt na PDA] to oni odrazu jak juz doniego dojda to ida nie wiadomo gdzie :p
Moglo by byc tak ze wrogie frakcje tez wysylaja rozbijac obozy - moze to by bylo mniejsze obciazenie niz patrol [chyba ze to to samo ]
tak sie zastanawialem czy byla by mozliwosc dawania "szybkich komend" np naciskamy Y i wyskakuje mini menu w ktorym jest lista komend i moglo byc 1. stoj 2. podazaj za mna 3. przesun sie itp itd najlepiej zeby mozna bylo uzywac do tego klawiszy numerycznych bo bawienie sie z myszka by trafic w jakas komende podczas walki to by bylo denerwujace ;p mozna by bylo dac tam takze komendy z radia
Kiedy będzie spolszczenie??
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości