przez Jarexxx w 24 Lip 2010, 18:18
Wreszcie się zalogowałem, przekopałem się przez 2691 wszystkich wiadomości na wp.pl
Ale mniejsza o to.
Gram na modzie, na samym początku poszedłem sobie do bazy woloności, po drodze zdobyłem kaski aby wstąpić, wszystko cacy, ani jednego crasha.
Mod bardzo mi się podoba, kawał dobrej roboty.
Ale:
Kordon - Tam FPS tak mocno spadają, że to właśnie dlatego wypier*****em stamtąd jak najprędzej.
Nie wiem co tam jest, ale muli jakbym odpalił Fallouta 3.
Konfig to tak jakby dzisiaj okraść muzeum...
Geforce 6200 TC
2,5 GB RAM DDR2
Procesor 3.00ghz
Dysk twary zdefragmentowany, + optymalizacja ścieżek.
A w kordonie jak muli tak muli, głównie w wiosce kotów.
Nie dałoby śię zintegrować modu z Funkcją wiadomości dynamicznych?
I nie ma jakiegoś modu który tępi tekstury?
No nie, bym zapomniał, gram na 800x600, wszystko na minimalnych.
Folder shaders usunięty.
Ale trawa mnie martwi... dalej jest gęsta, jakby zmiany nie zaszły.
Oczywiście wszystkie programy wyłączam, używając trójcy świętej (Ctrl + Alt + Del)
Wyłączam nawet explorer.exe, procesów razem ze S.T.A.L.K.E.R.E.M. jest wtedy 15. (Reszta to procesy krytyczne)
Nie powiem ile jest FPS, ale dobrze wiem, że mniej niż 15, w jakiejkolwiek lokacji, a w kordonie, to oglądam slideshow.
Oświetlenie statyczne oczywiście, wiem, że moja karta to przeżytek, ale narazie nie kupie nowej szybko.
Bo będę miał na to tylko 250zł, więc nie wiem czy bardzo by to pomogło...
Prosze też o propozycje kart graficznych, w granicach 250zł.
Nie pisać mi o ich parametrach, w razie gdyby ktoś pisał, chodzi o praktyke. (Moja - Rdzeń 350mhz, Pamięć 500mhz) + podkręcenie 30 mhz do obu.
Bardzo przepraszam za Duży Offtop, ale naprawde potrzebuję pomocy, nie mogę grać z niską liczbą FPS.
Znalazłem Buga, i wnosze prośbe o patcha.
Np. Ręke kopacza, można sprzedać doktorowi Sacharowi, za 5,7k a następnie kupić ją za 5000...
Tak jest z kilkoma rzeczami, kto wie czy nie ze wszystkimi bo nie sprawdzałem, ale warto naprawić.
Za Polskę !