Egzoszkielet Wolności bug?

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Egzoszkielet Wolności bug?

Postprzez Serpine w 01 Lis 2009, 20:28

Cześć. Mam problem z egzoszkieletem wolności, otóż gdy zakładam go na siebie i wyciągam pistolet lub inna broń, detektor lub lornetkę, widać po rękach że mam go na sobie. Gdy gra zostanie wgrana z ostatniego save'a lub chwile pobiegam i pozmieniam bronie widać jak bym miał na sobie kurtke normalną... chodzi mi oczywiście o wygląd dłoni Naznaczonego.. mam patcha 1.5.10 i Random Moda. (Stalker CS- no raczej) Czy można to jakoś naprawić?
Serpine
Kot

Dołączenie: 25 Wrz 2009, 20:01
Ostatnio był: 23 Lut 2011, 16:13
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Egzoszkielet Wolności bug?

Postprzez Czaro w 01 Lis 2009, 21:02

Zdejmij kombinezon i załóż jeszcze raz.
Powinno być ok :wink:.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez Serpine w 01 Lis 2009, 21:08

Chodzi mi oto że własnie to nie działa :/
Serpine
Kot

Dołączenie: 25 Wrz 2009, 20:01
Ostatnio był: 23 Lut 2011, 16:13
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez Stalkier2020 w 09 Lis 2009, 12:47

Hm, spróbuj przejść z levelu na level, u mnie też tak było mając Sevę, nie pamiętam co się stało, że się naprawiło.
Awatar użytkownika
Stalkier2020
Kot

Dołączenie: 15 Cze 2009, 22:22
Ostatnio był: 09 Lip 2011, 11:23
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez PolishPowers w 07 Lip 2010, 19:09

Ale czy kombinezon jest założony? Bo może być tylko wygląd kurtki ale nie powinno to wpływać na rozgrywkę.
ps. jeżeli to nie pomoże spróbuj mieć tylko jeden strój w plecaku lub w opcjach sterowania sprawdź czy nie masz jakiegoś klawisza który ci zdejmuje kombinezon (? niewiem czy wogule coś takiego istnieje:P ?)
"Purpurowe Serce oznacza, że byłeś wystarczająco cwany, żeby przemyśleć plan, wystarczająco głupi, żeby go wypróbować i na tyle fartowny, żeby przeżyć."
Awatar użytkownika
PolishPowers
Kot

Dołączenie: 26 Cze 2010, 21:45
Ostatnio był: 29 Cze 2018, 03:51

Postprzez djcycu w 08 Lip 2010, 00:11

Witajcie w świecie X-Ray! :D Taki urok silnika gry :) Kiedy wczytacie grę albo podniesiecie inny kombinezon to wasze ręce zmienią się na te z kurtki. Właściwie to wasza postać bez kombinezonu ma na sobie zwykłą kurtkę. Widać to kiedy was zabiją i wasza postać leży na ziemii. Gdy macie włączony noktowizor to po loadzie już jest wyłączony. Gdy zbierzecie inny kombinezon to tak samo się stanie. Noktowizor zgaśnie automatycznie. To jakiś problem w kodzie gry. Oczywiście wpływa to jedynie na efekty wizualne. Ochrona i udźwig jest taki jaki ma być :) Egzoszkielet czy też inny kombinezon jest założony na was. Aha. Wy widzicie tylko problem z egzoszkieletem ale wiedzcie że to z każdym kombinezonem dzieje się to samo. W SoC jest identyczny problem tyle że ręce bohatera się nie zmieniają. Tkwi to w polityce modeli. Ręce w CS są w osobnych modelach a w SoC w modelach broni.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Sniper_TomSon w 10 Lip 2010, 15:27

Hmmm, dziwne. Powinieneś, albo upgrade'ować grę do ostatniego patcha, bodajże 1.5.10, albo zreinstaluj gierkę ( nie kasując sejwów).
Z dystansu można wszystko.
Awatar użytkownika
Sniper_TomSon
Stalker

Dołączenie: 16 Mar 2010, 19:52
Ostatnio był: 19 Paź 2013, 22:09
Miejscowość: Świnoujście
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości