Il 86 lub TRs301 zmodyfikowane na celność i na radziecką amunicję - najlepiej z tłumikiem i celownikiem (TRs).
Broń o dużej celność i zasięgu, a amunicja wszechobecna. No i całkiem szybko dostępna.
Nic, tylko strzelać.
Jedyna wada to dość szybkie "popsuwanie się" broni, ale naprawy też nie są zbyt drogie, więc do przeżycia.
A na krótki dystans - Chaser z aminicją kulową. Sieczkę robi ze wszystkiego
O dziwo (w odróżnieniu od Cienia Czarnobyla) bardzo dobrze sprawdzają się także pistolety. Najbardziej lubię HPSS lub UDP Compact - odpicowane na full są na prawdę mocarne. A HPSS nie jest na .45, więc kulek mu nie brakuje...
Osobiście jakoś nie znoszę Vintarów - przez balistykę pocisków. Ta parabola jest dla mnie jakaś taka nie do przewidzenia...
Za pierwszym razem przechodząc CS szedłem z Il 86 zrobionym na snajperkę. Rozbawiło mnie, jak po wejściu do Szpitala wyświetliła mi się jakaś seria zadań, której nie zdążyłem przeczytać, bo zająłem się celowaniem do snajpera naprzeciwko, a jak tylko go ściągnąłem to co widzę? "Zadanie anulowane", "Zadanie anulowane", "Zadanie anulowane"...
Dopiero wtedy je przejrzałem i widzę, że zadaniami było podejście do snajpera i zdjęcie go... Nie ma to jak zaskoczyć system
I'm just stalking...