przez Ghost326 w 19 Sie 2012, 12:14
Ewidentnie karabinek AKS-74. Cenię go za niezawodność, uniwersalność, oraz rodowód, bo to w końcu kałach, a nie manic pepszego niż stary, dobry kałach (poza AKS-74U, którego nie zniszę i uważam, żejego nazwa „Suczka” jest w pełni uzasasadniona) A wracając do omawianego przezemnie modelu, to w grze zrobili mu za mały damage, co nie przeszkadza mi bardzo go lubić, jednak trochę bym go zmodyfikował, poprzez zwiększenie obrażeń i zmianę łoża na drewniane (bardziej majestatyczny wygląd)
Z piistoletów to Colt M1911 , ze względu na niezawodność,, siłe i sentyment, drugim ulubionym pistoletem jest makarov, za pewność działania, łatwą obsługę i to, że jest on takim pistoletem idealnie wpasowanym w klimaty stalkera (postsowieckie)
Snajperka - Tu wszystkie sentymenty biorą w łebo, bo do SWU i Wintoreza sentymentów nie mam, a cenie te giwery za moc i celość, a Wintoreza też za przydatność w zwarciu przez ogień ciągły ( Tak na prawdę to nigdy samego Wintoreza nie używałem, tylko AS Val-a z modyfikacjami „snajperskimi” i lunetą)
Cóż, przynajmniej nie mamy żadnych psychicznych dziwaków, wyganiających złe duchy z wódki. Wyobraź sobie coś takiego: „O Panie, przegnaj złe duchy! Zostaw tylko czysty spirytus sanctus!