Ulubiony Mutant

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Który mutant jest twoim ulubieńcem.

Pijawka
177
35%
Nibyolbrzym
26
5%
Nibypies
18
4%
Mięsacz
24
5%
Dzik
10
2%
Poltergeist
10
2%
Chimera
43
9%
Burer
23
5%
Snork
109
22%
Kontroler
62
12%

Razem głosów : 502

Re: Ulubiony Mutant

Postprzez Keyser w 04 Mar 2010, 15:07

No wiadomo że Burer.
Nie ma to jak spojrzeć przez lunetę karabinu prosto w jego paskudny ryj.Poza tym ma chyba najciekawsze umiejętności : wyrwanie broni z ręki i po chwili nawalanie nią stalkera to coś czego się nie zapomina.
Walka z 4 takimi pośród lewitujących butli gazowych i innych elementów wyposażenia pokoi to to co tygrysy lubią najbardziej.
Keyser
Kot

Dołączenie: 26 Lis 2009, 12:20
Ostatnio był: 06 Lis 2012, 21:00
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez StalkerCiastek w 04 Mar 2010, 16:26

1. Tu raczej nikogo nie zaskoczę. Pijawka wymiata i już. Pamiętam tą myszkę mokrą od potu gdy pierwszy raz wchodziłem do Podziemi Agropromu. Wiedziałem w którym momencie ona wyskoczy, a z opowiadań na forum wnioskowałem, że to niesamowicie straszny i niebezpieczny mutant. I nie zawiodłem się. Twórcy sprytnie umieścili je w takich miejscach, żeby nocne spotkania z nimi zawsze kończyły się przecieraniem mokrego od potu czoła i próbą uspokojenia drżących rąk. Natomiast jeśli chodzi o Zew Prypeci to mocno się zawiodłem. Występują tam w ilościach hurtowych. Na Freeplayu spotykałem je co 5 kroków. Zaczęły mnie już nudzić. Gdyby kiedyś powstał ranking "10 najlepszych potworów w grach" umieściłbym Pijawę na 1 miejscu.

2. Drugie miejsce okupuje Poltregreist. Potwór sam w sobie nieciekawy, ale te latające przedmioty zawsze robiły na mnie wrażenie. Od śmiechu, przez zdziwienie po strach. Kiedyś w X18 wklepywałem kod do drzwi. Nagle cały ekran niespodziewanie zasłoniła drewniana skrzynka i z hukiem rozbiła się na głowie naznaczonego. To było raczej straszne. Drugi raz w Dziczy. Szedłem sobie i chciałem podnieść TRS'a 301. Jakież było moje zdziwienie gdy nagle broń podniosła się w powietrze i obróciła lufę w moim kierunku. Myślałem, że wystrzeli czy coś, a to tylko poleciało. W PDA pisało o tym, że Polter wyrwał gościowi nóż i pociachał go na kawałki. To dopiero ciekawy pomysł. Szkoda, że nie ma tego w grze.

3. O ostatnie miejsce walczyło sporo potworów. Ostatecznie wygrał Kontroler. Ale nie ten ze zwykłych Stalkerów. Chodzi mi o jego wcześniejszą wersje. Według planów (jeszcze przed wydaniem SoCa) Kontroler miał naprawdę przejmować kontrolę, a nie wystawiać "fakasa" albo kłapać mordą. Jego wcześniejsza wersja zajmowała punkty gdzieś wysoko nad ziemią i stamtąd kierowała zombiakami które podlegały jego [mutanta] kontroli. Jak tylko "mózg" ekipy widział Stalkera od razu nasyłał na niego swoich kumpli. Kiedyś czytałem nawet, że zombie kierowane przez tego mutanta miały spadać na biednych poszukiwaczy artefaktów z dachów (!).

Podsumowując: wszystkie mutanty są fajne, ale najlepsze były te wycięte. Mam tu na myśli szczególnie Tarka (po dalsze informacje o nim odsyłam do materiałów stalker.pl). Przegrał on ze Snorkiem. Jeśli miałbym wybierać między jednym, a drugim to faktycznie wybrałbym Snorka. Ale spokojnie dałoby się chyba zmieścić obydwu, prawda? Z wyciętych było coś jeszcze, ale zapomniałem.

N-ty raz ktoś wpisuje, że "burer, bo...." czy "pijawka, bo ...." Czy ktoś to w ogóle czyta do końca ?

Taki nieciekawy temat, a patrz jak się rozpisałem. Czy ktoś przeczyta do końca, czy nie - mnie to nie obchodzi. Napisałem i już.
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 58

Postprzez czarnyj_stalker w 06 Mar 2010, 20:36

Największe wrażenie zrobił na mnie kontroler. Uważam jednak,że miejsce tych mutantów,jest tylko i wyłącznie w zabudowaniach i podziemiach. Kontroler idący szybkim krokiem,przez okolice Janowa, to prawdziwe nieporozumienie.
czarnyj_stalker
Kot

Dołączenie: 06 Mar 2010, 15:27
Ostatnio był: 25 Paź 2015, 01:07
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez STALKER98 w 09 Mar 2010, 20:29

Ja lubie snorki :) Mają fajną budowę i wogóle są fajne , daleko skaczą... Niewiem czy zauwarzyliście ale one nie maja skóry na plecach , tylko widać mu odrazu kośći :D Lubie także pijawki , jak się robią nie widzialne to tym bardziej :)
Polyushko-pole, Polyushko, shiroko pole. Edut po polyu geroi , Ekh, sa Krasnoy Armii geroi! Devushki, glyante, Glyante na dorogu nashu. Vyetsya dalnyaya doroga, Ekh , da razveselaya doroga !
Awatar użytkownika
STALKER98
Stalker

Dołączenie: 08 Mar 2010, 23:27
Ostatnio był: 03 Lut 2011, 11:31
Miejscowość: Tyż z Kremla a co se bede żałować ;)
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Postprzez Relight w 16 Mar 2010, 23:29

Siema, moim potworkiem będzie controller czy jak to tam ma, ale tylko w części Zew Prypeci, jak opentuje Stalkerów, i gdy ekran zaczyna mi się robić niebieskawy i ten dźwięk tego "wyku" to mnie tak nieprzeraza, ale ale jak sie grało w Cień czrnobyla, to ten nagłu cios, co tak kamerą rzuca, pierwszym razem myślałem że sie zes*ałem ze strachu, ale da się przywyknąć...
Relight
Kot

Dołączenie: 16 Mar 2010, 23:23
Ostatnio był: 22 Kwi 2012, 01:44
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle

Postprzez Sniper_TomSon w 17 Mar 2010, 18:46

Według mnie:

1. Wyżymaczka.
Początkowo nie wierzyłem koledze ze szkoły, że istnieje, ale przekonałem się o tym. Jest to "ulepszona" wersja zwykłej pijawy. Występuje ona jedynie na bagnach. Jest jeszcze trudniejsza do zobaczenia, a poza tym jest od niej silniejsza i szybsza. Idę sobie raz przez bagna. Przez lornetkę szukam mutantów na drodze do schowka. Znajduję pięć ślepych psów, które likwiduję za pomocą snajperki i widzę jeszcze pijawkę. Nie było specjalnie jak obejść ją, więc postanowiłem ją wziąć na klatę ze SPSA14. Dla wyjaśnienia: Chodzę w ulepszonym na maksa egzoszkielecie Wolności. Podchodzę do niej, a ona jakby miała nitro w dupie podbiega do mnie i ZAŁATWIA JEDNYM HITEM. Nie był to bug, bo spotkałem się z tym w kilku miejscach na bagnach w różnym czasie. Stosunkowo rzadka, ale jak zabójcza i straszna! Killer!!!

2. Zwykła pijawka. Za wygląd, zachowanie i ten ryyyyyyyyyyk, przez którego nieraz mój stalker musiał czyścić egzosa i prać majtki. Najbardziej się jej wystraszyłem, gdy szedłem przez czerwony las. Na PDA nie było nic. Ja obładowany łupem ze zdobywania mostu do Limańska idę przez las, a ta %$%^%$^ nagle wyskakuje mi przed oczami i drze ten brzydki, "obmackowany" ryj.

3. Ex aequo Poltergeist i Czarnobylski Nibypies.
Poltergeist w Czystym Niebie, które jest moją ulubioną częścią sagi występuje tylko w jednym miejscu w Czerwonym Lesie. Jednak jest ich tam parę i naparzają w gracza wszystkim, co mają pod rękoma (?), a zaręczam, mają tam czym rzucać. Ja, w swoim egzosie jak tam wpadłem przez przypadek to aż podskoczyłem jak je zobaczyłem, jak rzucają we mnie beczką, jak obrywam nią w ryj i po tym jednym strzale stalową beczką umieram. Do tego są cholernie trudne do ukatrupienia. Po 20 próbach ze zużyciem ponad 16 :+: udało mi się załatwić go kosztem wyżej wymienionych :+: i 75 pocisków śrutowych do shotguna. Polterów jest tam 6 lub 7.
czarnobylski Nibypies jest to zwyklak, który potrafi się klonować. Jego kopie są słabe i można je zabić jednym strzałem z byle pistoletu, ale za to atakują tak samo. Klony kończą się dopiero wtedy, gdy zabije się "oryginał". Zauważyłem dwie taktyki u tego mutanta. Jedną jest stanie w dużej odległości od gracza i nasyłanie na niego klonów, a druga to narobić swoich kopii i przypuścić szturm razem z nimi. Mutant, który jako jeden z nieweilu potrafił mnie zabić.

Dziwi nieobecność snorka i nibyolbrzyma? Snork, fajny i zabójczy... ale fajny tylko do czasu, a zabójczy dla nowicjuszy. Nibyolbrzym, twardziel, jakich mało, ale wystarczy trochę go ponękać z daleka lub biegać tyłem i ładować mu w ryj z shotguna, bo niewiele ma sposobów na zadanie jakichkolwiek obrażeń doświadczonemu Stalkerowi. Chimera, dobra, ale w moim rankingu lepszy jest Czarnobylski Nibypies. A Burer zbyt komiczny, lepiej zamiast niego było dać Tarka.
Z dystansu można wszystko.
Awatar użytkownika
Sniper_TomSon
Stalker

Dołączenie: 16 Mar 2010, 19:52
Ostatnio był: 19 Paź 2013, 22:09
Miejscowość: Świnoujście
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez BartusiekS w 21 Mar 2010, 20:50

1.Chimera.
Chyba jedyny mutant przez którego mało zawału nie dostałem :wink: Noc(w realu i w grze) słuchawki na uszach, pusty dom... i tu na mnie leci Chimera!... Wtedy miałem obrotowe krzesło z którego wypadało kółeczko... I pech chciał, że wtedy to kółeczko wypadło... Na szczęście skończyło się na guzie i bólu głowy...
2.Kontroler.
Tu też przy 1 kontakcie spadłem z krzesła (wtedy siniak :E ) ale nie bałem się go później jak w przypadku, chimery:P
Dlatego 2 miejsce :wink: (nie 3 bo przed kontrolerem czuję respekt ;))
3.Pijawka
Przy walce z nią zawsze towarzyszą mi emocję :wink: Tylko się jej nie boję ;), wystraszyła mnie tylko przy pierwszym spotkaniu ;) 3 miejsce bo to dla mnie po prostu godny przeciwnik, nic ponadto :wink:
BartusiekS
Stalker

Dołączenie: 07 Lut 2010, 16:21
Ostatnio był: 09 Lip 2023, 16:20
Miejscowość: Oświęcim
Kozaki: 11

Postprzez tk21211 w 22 Mar 2010, 13:57

Ja stawiam na pierwszym miejscu Pijawkę bo walki z nią są straszne i emocjonujące. Jak mnie goniła raz przez Czerwony Las w CN i mocno byłem zdenerwowany, i przestraszony.
Na drugim chyba Nibyolbrzym. Walki z nim nie są częste, ale ten mutant budzi respekt i również podłogę :) Przeciwnik mocny, ale zbyt łatwy na niskich poziomach trudności.
Awatar użytkownika
tk21211
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2010, 19:30
Ostatnio był: 03 Paź 2010, 17:44
Kozaki: 1

Postprzez ZIOM5000 w 22 Mar 2010, 14:31

1. Pijawka - zawsze bałem się ich najbardziej. Mam do nich respekt, szacoon itp. Jednocześnie ciekawy mutant. Najstraszniejsze były w SoC, W CS skopali, bo niewidoczne były nieśmiertelne. W CoP są świetne pod względem specjalnych ataków (chociaż wolałbym mieć możliwość wyrwania się) i całkowitej niewidzialności i taktyki - znika, okrąża gracza i niespodziewanie (często od tyłu lub boku) pojawia mi się toto i ssie mi X_X [oczywiście krew ;p]

2. Chimera - mocna prawie jak nibyolbrzym - ten przyjmował na klatę 2 głowice z RPG - chimera po 1 padnie, jak się poszczęści. Fajnie walczy się z nią w nocy.

Snorki - nie lubię - nie boję się - łatwe.
Image <--- One nadchodzą!
Awatar użytkownika
ZIOM5000
Kot

Dołączenie: 13 Lis 2008, 20:52
Ostatnio był: 11 Wrz 2011, 23:20

Postprzez Majcher w 22 Mar 2010, 16:19

A mój - Bagienna Pijawka

Gdy wchodzę na bagna, szukam schowka. :D Wyjmuje zawartość, jestem obciążony a tu nagle pijawka.
Jak z nią walczyć?
Oto jest pytanie. Często wychodzi z ukrycia.

Uwagi moderatora:

Ło matko... - atikabubu
Wchodzi stalker do autobusu, a tam kontroler.
Bez obaw prawdziwi faceci nie boją się wchodzić od tyłu...-Zulus
Awatar użytkownika
Majcher
Kot

Dołączenie: 22 Paź 2009, 20:19
Ostatnio był: 16 Lut 2017, 22:30
Miejscowość: Czerwone oko jestem wysoko
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 4

Postprzez bumshaker12 w 22 Mar 2010, 17:02

Pijawka bardzo trudna do pokonania w zewie ale bardzo klimatyczna wiecie taki predator zony.
Moim zdaniem snork jest niedocenianym mutantem wiadomo GSC go zdupczyło ale pomysł jest naprawdę fajny i według mnie dodaje dużo klimatu rozgrywce ten potwór, nieraz sobie wyobrażałem jak ktoś mógł wpaść na taki pomysł aby snork był taki słaby, jest to jeden z bardziej klimatycznych mutantów w zonie.
Jak się nie podoba to wypad :)
Takie jest moje zdanie i go nie zmienię.
Image
Awatar użytkownika
bumshaker12
Stalker

Dołączenie: 14 Paź 2009, 09:14
Ostatnio był: 31 Sie 2023, 13:05
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 18

Postprzez ZIOM5000 w 22 Mar 2010, 18:55

Ja dodam jeszcze, że zawsze interesował mnie kontroler. I ta misja, gdzie kumple zmienili się w zombie :facepalm:

Mógłby moderator wstawić do tematu ankietę? Można by wtedy zliczyć głosy.

Uwagi moderatora:

Proszę :P Więcej się nie dało - atikabubu
Image <--- One nadchodzą!
Awatar użytkownika
ZIOM5000
Kot

Dołączenie: 13 Lis 2008, 20:52
Ostatnio był: 11 Wrz 2011, 23:20

PoprzedniaNastępna