przez smadny w 28 Sty 2013, 15:59
na początku siema wszystkim, myślę że tu najlepiej sie przywitać, bo nie znalazłem wątku do powitań ...
Moja historia z całą seria STALKERa, zaczęła się bardzo prozaicznie, mianowicie, przy zwykłej wizycie w jednym z hipermarketów (jakoś w maju 2011), zaszedłem na dział z tanimi grami, i zainteresowała mnie gra z Czarnobylem w tle (a ten temat zawsze mnie interesował, fakt wypadku, zamknięcia strefy specjanej itp), kupiłem za pare złociszy SoC, zagrałem i zona mnie pochłonęła (tym bardziej że grałem w to niemal w czasie rzeczywistym, SoC przeciez dzieje sie w maju 2011), SoC, CS, CoP, przeszedłem każdą, każdą przynajmniej dwa razy, i dalej mi mało, myślami często wracam do zony.
Często upalając terenówą w polach, napotykam klimatyczne miejsca, jak opuszczone szyby, zabudowania na poligonach, opuszczone domy, odwracam sie wtedy do mojej towarzyszki, i mówie: "patrz jak tutaj stalkerowo !!"
Seria gier świetnie trafiła w moje zainteresowania, strefa, echa czasów dawnego "Systemu", militaria, zamiłowanie do spedzania wolnego czasu na powietrzu, stąd taki jej sukces w moim przypadku
Pozdrawiam reszte "naznaczonych"