Edward Artemiev - Stalker OST

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Edward Artemiev - Stalker OST

Postprzez Kuba w 14 Lip 2009, 14:27

Edward Nikolajewitcz Artemiew urodził się w 1937 roku w Nowosybirsku. Kompozytor muzyki elektronicznej i filmowej. Swoje pierwsze utwory skomponował w 1967 roku przy pomocy jednego z pierwszych syntezatorów skonstruowanego przez sowieckiego inżyniera Evgeny Murzina. Artemiew jest autorem soundtracka do filmu Andreia Tarkowskiego "Stalker".

Poniżej wrzuciłem małą paczkę FRAGMENTÓW z poszczególnych kawałków. Soundtrack jest trudny do zdobycia, a na pewno niemożliwy u nas w kraju. Mimo to warto trochę się sprężyć i poszukać ponieważ jest to jeden z najbardziej niesamowitych OST'ów jakie powstały. Każdy z Was kto oglądał Stalkera na pewno przypomina sobie tło muzyczne podczas podróży bohaterów drezyną prosto w Zonę czy motyw końcowy. OST nigdy nie doczekał się osobnej płyty (a przynajmniej mi o tym nie wiadomo). Ścieżka dźwiękowa ze Stalkera została wydana na jednej płycie razem z kawałki z filmu Zerkalo i Solaris. Podstawowa wersja zawiera 5 kawałków:

1. Main Theme
2. Station
3. Train
4. They Go Long
5. Meditation

oraz z dodatkowych wycinków bezpośrednio z filmy opartych na motywie Meditation.

http://www.sendspace.com/file/9q25wu

Dwoma słowami: rewelacyjna muzyka!
"Gdzie leśna droga wije się przez uroczysko, nieubłagana czeka mnie i znana przyszłość.
Daremnie wszczynać by z nią spór, mamić pieszczotą, otwarta jest jak mroczny bór - na wskroś, szeroko."
Awatar użytkownika
Kuba
Stalker

Dołączenie: 20 Wrz 2008, 13:19
Ostatnio był: 26 Sie 2014, 15:24
Miejscowość: Częstochowa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 11

Reklamy Google

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości