Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Realkriss w 20 Kwi 2012, 08:17

Przemek, niedługo tak będzie. Trzeba będzie sobie na czole wypisywać, jak się lubi TO robić, bo tak będzie tryndy i liberalnie.
A tak naprawdę to właśnie zbyt daleko posunięty liberalizm doprowadził do tego, że homosie tak się panoszą. Jestem pewna, że większości ludzi nie przeszkadzali by w ogóle, gdyby nie próbowali za wszelką cenę epatować nas swoją seksualnością. To co robią w domu, nie jest obrzydliwe, heteroseksualne pary też robią dziwne rzeczy i jest ok.
Chore jest obnoszenie się z tym, jako powodem do dumy. I roszczenie sobie bógwiejakich praw jedynie ze względu na preferencje seksualne.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Reklamy Google

Postprzez scigacz1975 w 20 Kwi 2012, 08:20

Jakoś nigdy nie miałem problemu źeby w miejscu publicznym przytulić czy pocałować dziewczynę, u innych też mi to nie przeszkadza. Natomiast "wchodzenie w śliniaka" czy problem z zapanowaniem nad rękami zawsze mnie drażniły. Może o to właśnie chodzi @Xioncowi - wyrażanie uczuć w granicach dobrego smaku. Bo ukrywanie wszystkiego też nie jest dobre.

Edit: chyba że będą to inne granice - piszę z telefonu i nie mogę (nie umię?) wstawić linka więc kto zainteresowany proszę sobie wpisać w youtube "sex na wyścigach"

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KoweK.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Dżuz w 20 Kwi 2012, 10:49

Lucjusz napisał(a):Gdyby homoseksualizm był naturalny to by pary homo mogły mieć dzieci. A skoro nie mogą to znaczy, że natura ich wykluczyła i nie mogą przekazywać swoich genów, coś jak niepłodność.

No nie tak do końca. Geje nie są bezpłodni i geny mogą przekazywać, jest to tylko trochę... utrudnione? Czyli przy założeniu, że za homoseksualizm odpowiadają geny (są ku temu przesłanki, ale nie ma pewności), to z punktu ewolucji takie geny powinny być eliminowane, a jednak nie są i w dodatku utrzymują się na dość stałym poziomie. I tu z pomocą przychodzą nam badania pewnych Włochów:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... =pmcentrez

W skrócie wynika z tego, że krewne homoseksualnych mężczyzn ze strony ich matki, które posiadają geny odpowiedzialne za homoseksualizm, mają większą zdolność reprodukcyjną niż ma to miejsce w przypadku mężczyzn heteroseksualnych. Innymi słowy natura kompensuje sobie w ten sposób "niemożność" posiadania potomstwa przez gejów. Taka ciekawostka.

szm napisał(a):Owszem, żyjemy w wolnym kraju, ale jednak powinny być pewne tematy tabu.

Taa... najlepiej seks. Tylko, żebyś się nie zdziwił potem jak twoja córka w wieku 16 lat przyjdzie z brzuchem :caleb:

Realkriss napisał(a):To co robią w domu, nie jest obrzydliwe, heteroseksualne pary też robią dziwne rzeczy i jest ok.

Koprofilia jest równie obrzydliwa w parku jaki i w domowym zaciszu. Hipokryzja i pruderia...
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 01:48
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Terminus w 20 Kwi 2012, 11:02

Dżuz napisał(a):Koprofilia jest równie obrzydliwa w parku jaki i w domowym zaciszu. Hipokryzja i pruderia...

A swoich rysunków z dupami nie chce pokazać :caleb:
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Realkriss w 20 Kwi 2012, 11:02

Dżuz, żebyśmy się dobrze zrozumieli, zarzucasz mi hipokryzję i pruderię po tym, jak napisałam, że każdy uprawia seks w taki sposób, jaki mu odpowiada i nie ma w tym nic dziwnego?! :E
Bo chyba już się tak zacietrzewiłeś i rozpędziłeś w tym temacie, że nie wiesz, co piszesz, albo czytasz bez zrozumienia.
Pruderią jest to co Ty napisałeś, nie rozumiem, dlaczego uzurpujesz sobie prawo do wyznaczania normy tego, co jest obrzydliwe, albo nie jest.
Dla ciebie koprofilia to obrzydlistwo, inny może to uwielbiać, jego sprawa. To tak, jakbyś piętnował kogoś, kto lubi kurczaka, bo Ty wolisz wieprzowinę.

I nie masz co łapać za słówka szm, gołym okiem widać, że chodziło mu o to, żeby w pewnych sprawach zachowywać intymność. To co innego, niż zacofanie i pruderia.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez Dżuz w 20 Kwi 2012, 11:13

Nie, nie. Gdy czegoś nie widać to jest w porządku, ale gdy już to się wywlecze na światło dzienne to nagle święte oburzenie. To jak będę katował żonę w piwnicy to też będzie okej? :E

Realkriss napisał(a):Pruderią jest to co Ty napisałeś, nie rozumiem, dlaczego uzurpujesz sobie prawo do wyznaczania normy tego, co jest obrzydliwe, albo nie jest.

Nie. Nie uzurpuję sobie żadnego prawa do wyznaczania granic moralności czy przyzwoitości :E A przynajmniej nie większe niż ci, którzy twierdzą, że całujący się geje to obrzydlistwo :wink:

Realkriss napisał(a):I nie masz co łapać za słówka szm, gołym okiem widać, że chodziło mu o to, żeby w pewnych sprawach zachowywać intymność.

Będę się czepiał jeżeli ktoś używa jednoznacznych wyrażeń i szerzy głupoty.
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Postprzez Terminus w 20 Kwi 2012, 11:28

Dżuz: Ty naprawdę nie rozumiesz o czym piszą przedmówcy, czy tylko terminusujesz dla samego terminusowania?

Nikt nie mówi, o ukrywaniu żadnych przestępstw seksualnych, udawaniu, że ich nie ma, obłudnym oburzeniu gdy wychodzą na jaw et cetera, cetera.
Chodzi tylko o podstawy zachowań społecznych w miejscach publicznych. Idąc Twoim torem myślenia, nie powinienem odczuwać niesmaku i zażenowania jak ktoś będzie na Rynku Mariackim będzie publicznie oddawał mocz czy wydalał kał.
Normę definiuje ogół społeczeństwa, konwenanse kulturowe et cetera. W naszym społeczeństwie pewne formy publicznego okazywania uczuć są akceptowalne, pewne budzą niesmak. Z tego że w dzisiejszych czasach kultura i niestety godność osobista wymierają nie róbmy zalety ani wyznacznika "nowoczesności".

Jak chcesz jak zwykle napisać "że nie zrozumiałem" to lepiej nie pisz nic.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Realkriss w 20 Kwi 2012, 11:47

Nie pozostaje mi nic innego, jak nolens volens się podpisać pod słowami Terminusa, bo dokładnie o to mi chodziło.
Nie uprawianie seksu analnego publicznie nie jest ukrywaniem dewiacji i zamiataniem jej pod dywan, ale dbaniem o ochronę własnej intymności. Ja o własną dbam (pomijając zakrapiane wieczorki z przyjaciółkami, tam to są opowieści, hohoho :E ), więc i czyjaś mnie nie interesuje.
A geje obrzydliwie się z nią obnoszą, ot i wszystko.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez szm w 20 Kwi 2012, 13:42

Co ludzie powiedzą? Co sobie pomyślą? Padłem, normalnie jaka pruderia

Raczej dobre wychowanie, Panie magiszcze.

Seks tylko w celu prokreacji, po ciemku i pod kocem.

Jeśli seks w domowym zaciszu = dla Ciebie stosunkowi pod kocem, i po ciemku, to jesteś ograniczony... Chociaż Ty zawsze byłeś ograniczony, nie sądziłem tylko, że aż tak bardzo. No ale ludzie są różni, i trzeba być tolerancyjnym... :E
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Dżuz w 20 Kwi 2012, 14:18

Terminus napisał(a):Nikt nie mówi, o ukrywaniu żadnych przestępstw seksualnych, udawaniu, że ich nie ma, obłudnym oburzeniu gdy wychodzą na jaw et cetera, cetera.

Ja nie mówię o ukrywaniu różnorakich procederów. Drażni mnie tylko obłudne nazywanie gejów całujących czy przytulających się w miejscu publicznym, obrzydliwymi. To tak jakbym twierdził, że czarna koszula Kazka staje się biała gdy Kazek wraca do domu. A mazianie się w gównie i maltretowanie żony były tylko ekstremalnymi przykładami, mającymi na celu pokazanie, że kierując się normami obyczajowymi, nikt nie uznałby tego za piełkne i słodkie, niezależnie od miejsca; wypróżnianie się też wpisuje się w grupę takich zachowań. Rozumiem co inni piszą, ale ja takich norm, które piętnują okazywanie sobie uczucia w miejscu publicznym nie rozumiem i nie uznaję, i dlatego tak ciągle terminusuję :E Tyle chciałem wyjaśnić :P
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Postprzez KoweK w 20 Kwi 2012, 15:16

Realkriss napisał(a):A geje obrzydliwie się z nią obnoszą, ot i wszystko.

Oj, Kriss hipokrytko... :E Nie będę Cię pouczał, tylko po prostu zacytuję Ciebie! :D

Dla mnie zagadką jest, jaki typ mężczyzny uważa, że kobiety są głupie... (...) A jak chodziło o to, że NIEKTÓRE kobiety są głupie, no to jak najbardziej. (...) Wpienia mnie uogólnianie.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 15:03
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez scigacz1975 w 20 Kwi 2012, 15:22

Drażni mnie tylko obłudne nazywanie gejów całujących czy przytulających się w miejscu publicznym, obrzydliwymi.

Ale w tym momencie wyznaczasz mi definicję obrzydliwości - DLA MNIE JEST OBRZYDLIWE OBSERWOWANIE CAŁUJĄCYCH SIĘ PUBLICZNIE GEJÓW - bo to moje obrzydzenie. Tak samo jak za obrzydliwe uważam to:

Chyba mam prawo do tego żeby sobie samemu wyznaczyć co jest obrzydliwe nie?
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum