W ASG bawię się od roku i posiadam M16A4 firmy JG. Poniżej zamieszczę coś w rodzaju oceny mojej broni. Link do broni
http://www.taniemilitaria.pl/sklep/repl ... /m16a4-risWykonanie 7/10
Broń jest wykonana z metalu oraz asb. Z metalu zrobiona jest lufa wewnętrzna, atrapa rury gazowej, szyny RIS, gearbox i magazynek natomiast z ABS zrobiona jest kolba, body, rączka oraz chwyt transportowy. Wykonanie broni jest niezłe aczkolwiek opłaca się dokupić metalowe body które jest w cenie 100 - 200 zł. Metalowe body zwiekszy nie tylko ciężar broni który jest niemały (4 kg z bateria i z pełnym magazynkiem) ale również zwiększy wytrzymałość repliki
Gearbox 8/10
Gearbox który jest w wersji nr 3 jest niezły aczkolwiek przy mocy 450 fps narażone są zębatki które w tej replice są bardzo słabe. Podczas mojej czwartej "akcji" zębatki nie wytrzymały i pękły, teraz posiadam metalowe i wszytko gra. Broń na stocku posiada lufę 6.04mm wiec nie musimy się martwić jej wymianą. Dobrym pomysłem jest zakup gumki HU która na stocku nadaje się do wyrzucenia, osobiście posiadam gumkę HU od Systemy i jestem zadowolony. Akumulator starcza spokojnie na 8 godzin stzrelanki jednak ja zakupiłem dodatkowy na wypadek awarii. W przyszłości należy wymienić okablowanie.
Osiągi 9/10
Po tej replice nie spodziewałem się zbyt wiele w końcu to chinol, a jednak zaskoczyła mnie przy mocnym wietrze nie mam problemów ze strzelaniem a kulka przebija puszkę w odległości 60m .
Ocena ogólna -9/10
Plusy :
- Cena
- Dobra na sam początek
- Łatwy dostęp do Gearboxa
Minusy
- "Fantastik plastik"
- Zły system celowniczy
- Trzeba po dokręcać wszystkie śruby
Podsumowując do repliki trzeba dołożyć ok 270 zł aby działała wyśmienicie lub można jechać na stocku i również być zadowolonym. Polecam te replikę