Ciekawe linki/artykuły/fotografie

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Ciekawe linki/artykuły/fotografie

Postprzez Omnibus w 27 Paź 2013, 16:17

Czekaj... wróć. Jakim związku radzieckim? Skoro mogą zgłaszać takie (poje*ane, bo poje*ane, ale jednak) projekty (A to jeszcze nie oznacza, że to będzie wprowadzone, i szanse są nikłe, skoro słyszę o tym od 2 lat), to właśnie jest tam odwrotna sytuacja niż w ZSRR. Choć jakby się zastanowić, to już nie wiem co gorsze- pałkarze, czy tęczowo-zieloni.

Uwagi moderatora:

Nie cytuj ostatniego posta - Alchemik
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Reklamy Google

Postprzez Alchemik w 27 Paź 2013, 16:35

W związku radzieckim odbierano dzieci opozycjonistom, powstało nawet o tym parę filmów. W krajach skandynawskich dziecko też jest własnością państwa, nie rodzica, więc może być zabrane, bo np. jest smutne (słyszałeś zapewne o tym?)... To tylko jeden z przykładów głupoty władz. Porównałem ZSRR i Szwecję, bo w obydwu tych krajach panuje dosyć duża kontrola nad społeczeństwem (chociaż z różnych powodów rzecz jasna), która mi się nie podoba, bo uważam, że władza nie powinna wtrącać się w takie rzeczy, jak to jak szczam, jak wychowuję dzieci, czy ile piję wódki.
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

Postprzez Terminus w 27 Paź 2013, 16:42

Ten pan najwyraźniej nie wie, że holenderscy "designerzy" wymyślili pisuar dla kobiet do sikania na stojąco ;-)
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Postprzez Pangia w 27 Paź 2013, 16:45

Dlatego my mamy swoje bzdury w prawie.
Poza tym:
7 maja, 11:52

Czemu dopiero teraz to wrzuciliście?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Soviet w 27 Paź 2013, 16:58

r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image

Za ten post Soviet otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Michu.
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez Omnibus w 27 Paź 2013, 17:01

Po pierwsze: Jaki związek ma próba (setna) wprowadzenia dziwnej ustawy, z zabieraniem dzieci?
Widzisz pewną subtelną różnicę, pomiędzy zabieraniu dzieci opozycjonistom w ramach zastraszenia, a zabieraniu rodzicom, bo np. rodzic daje zły przykład, czy też jest to niezgodne z przyjętymi w tamtym państwie normami?
A tak oprócz tego: Co Ciebie, mój drogi libertynie obchodzi prawo, i obyczajowość Państwa po drugiej stronie bałtyku, które ma się razem z Niemcami najlepiej w Europie? Tak sobie ustalili, za pośrednictwem państwa, które jest organem, i zrzeszeniem ludu. Nie widziałem, by policja biła miliony szwedów wychodzących na ulice, by protestować przeciw temu. A, że skutki tzw. "bezstresowego wychowania" są u nich pewnym problemem (niektórzy podaliby też i zalety, ale ja nie o tym), to ICH problem, a nie zbawiających świat liberałów.
Kontrola nad społeczeństwem? A słyszałeś o takim państwie jak Stany Zjednoczone Ameryki?
A kto ma być czynnikiem decyzyjnym, podczas rozstrzygania, czy wychowujesz dziecko normalnie w granicach pewnej normy obyczajowo-kulturowej (Nie wspominajmy szariatu, bo to co tam się czasem dzieje, to nawet patologią ciężko nazwać), czy dziecko żyje w patologicznej rodzinie, i co począć z tym faktem? Prywatna firma? Sam oskarżony?
Państwo, jako (W minimalistycznym, "twoim", bo nie moim pojęciu) aparat administracyjno-sadowniczo-porządkowo-obronny ma obowiązek zainteresować się takimi sprawami. Byleby, nie robiła tego w sposób nadgorliwy, i w zgodzie ze zdrowym rozsądkiem.
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Postprzez Szczur w 30 Paź 2013, 19:24

Książkowa wersja Wiedźmina powraca.
Andrzej Sapkowski pracuję nad kontynuacją sagi pt. "Wiedźmin, Sezon Burz".
Premiera już 2 listopada A.D. 2013! ;)

Image

Linki:
bonito.pl
gandalf.pl
empik.com
paranormalbooks.pl

Image
Dobrej Zony!
Всегда из тени - крыса
:

Opowiadanie - praca zawieszona
Frakcja - dodatki!
Kawa / Στίχοι / Песни
Awatar użytkownika
Szczur
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2013, 18:29
Ostatnio był: 12 Cze 2017, 23:33
Miejscowość: Kraków / Zona
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 101

Postprzez Omnibus w 02 Lis 2013, 15:27

Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Postprzez Universal w 02 Lis 2013, 15:32

Prawda, Macierewicz ma nierówno pod kopułą. Ale Hartman nie jest lepszy. Nie kto inny, jak on, w wywiadzie (chyba przeprowadzał go Miecugow), uzasadniał słuszność eugeniki. Janek jest kolejnym kretynem z nic nie znaczącym tytułem profesora filozofii. Miejsce w think-tanku Palikota i uczestnictwo w farsie zwanej Twoim Ruchem nie poprawia jego sytuacji.

W którym miejscu cały układ się spieprzył, że tacy debile (jak jeden i drugi) kształtują "opinie".
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez Kpuc w 03 Lis 2013, 15:55

Pewnie większość widziała ale pewnie nie wiedzieliście że aż 150 milionów wykradziono... http://niebezpiecznik.pl/post/haslo-edw ... -adobe-to/

Tak na marginesie 150 000 000 * x$ to sporo bo produkty Adobe są płatne słono.

Ed.

Image
Image

Za ten post Kpuc otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Terminus.
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Realkriss w 05 Lis 2013, 12:28

W Gdańsku ptak drapieżny, myszołów bodajże zaatakował parze spacerującej z dziećmi małego jorka.
Pani po "uratowaniu" psa przydepnęła ptakowi skrzydło, nie wypuszczając go, bo znowu zaatakuje, klnąc i określając go jako kruka, a tatuś biegł kręcąc dalej i powtarzając "niebywałe, niebywałe".
Z całego serca życzę tej pani, aby jej pantoflarz zaraz po przyjściu do domu przydepnął jej prawy sutek.
Nienawidzę ludzi, którzy krzywdzą zwierzęta i pogardzam związkami, w których baba nosi spodnie.

Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 881

Postprzez djcycu w 05 Lis 2013, 13:41

Masakra... Rozumiem że ptak groźnie zaatakował bo mógł psa zabić czy nawet porwać ale żeby go nie wypuścić po rozwiązaniu problemu? Przecież to rozumne stworzenie które znając naturę na jakiś czas tu nie zapoluje. Przykro mi z tego powodu że mogła "uszkodzić" tego ptaka bo je lubię i bardzo często widzę jak biedaki giną śmiercią prawie samobójczą przelatując nisko nad autostradą...

A że niebywałe to się mu nie dziwię bo sam się zdziwiłem. Mieszkam na wsi i niedawno jeszcze mieliśmy własne kaczki, kury itd. Często widziałem jak wylatywały z podwórka "holowane" przez jastrzębie ale żeby zaatakowały psa? Tego jeszcze nie spotkałem.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 775

PoprzedniaNastępna