Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Mito w 15 Lip 2015, 21:53

Nawet na starych kartach graficznych mogą występować pewne obecnie drogie, trudno lub wcale nie dostępne elementy. A więc dla niektórych ludzi, na przykład zawodowych elektroników operujących na egzotycznych elementach, jest to najtańsza lub jedyna opcja zdobycia upragnionego elementu...
Nie wspominając też o tym, że być może są gdzieś tam ludzie posiadający wystarczającą wiedzę, żeby użyć rdzeń/pamięci tej karty we własnym układzie, a nawet chcący/potrzebujący to zrobić ;)
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Reklamy Google

Postprzez Decimus76 w 15 Lip 2015, 22:30

No, w sumie, pomyliłem się :E
Procesor: i5 3470 3.20Ghz/Karta Graficzna: Gainward GTX 650 Ti-1GB-128 bit/RAM: Goodram 6GB 1333Hz/Zasilacz: Silentium PC Vero L1/Dysk: Samsung HD502, 500GB/Obudowa: SilentiumPC Brutus M23 Pure Black/Monitor: Acer K22HQL
https://www.youtube.com/watch?v=GgmMCp1nOlU
Telefon: LG L Fino
Tablet: Modecom FreeTab 1001

Decimus76
Wygnany z Zony

Dołączenie: 31 Paź 2014, 22:06
Ostatnio był: 05 Paź 2015, 19:19
Miejscowość: Bagienko na Wysypisku
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 47

Postprzez Mito w 15 Lip 2015, 22:53

Nie "pomyliłeś się", tylko wypowiedziałeś się nie uwzględniając paru czynników i możliwości.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Pangia w 16 Lip 2015, 17:27

Ależ mi dzisiaj łeb napi♥rdala. Pomaga mi jedynie przewieszenie się przez ramię fotela głową do dołu, ale nie będę przecież cały dzień się gapił w podłogę :/
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

Postprzez lehoslav w 17 Lip 2015, 00:48

A mnie wkurza, że w ramach kontynuacji współpracy z jednym instytutem dałem się wrobić w poprawianie sporej bazy danych służącej do pewnych badań naukowych.
Cały ten kierunek metodologiczny, który takie bazy wykorzystuje, oceniam bardzo krytycznie, ale mniejsza o to. Jak się już na to zabrałem, to okazało się, że pierwotną wersję tworzyły jakieś pie**olone downy, niemające najmniejszego pojęcia ani o podstawach tworzenia takich baz, ani o materiale, który mieli wykorzystywać. Jest tam błąd na błędzie w każdym możliwym miejscu, a same błędy są po prostu tak debilne, że aż mi wstyd na to patrzeć. Jestem po prostu załamany. Wyniki obliczeń z tej bazy na chwilę obecną są niewarte funta kłaków. Co "śmieszniejsze", to bardzo poważna instytucja, a ta pierwotna wersja była wykorzystywana do badań publikowanych m.in. w najbardziej renomowanych światowych czasopismach!
Zgodziłem się na to z powodów prestiżowych i finansowych, dzisiaj tego żałuję i obawiam się, że lepiej nie będzie. A przedtem robiłem dla nic coś, co naprawdę sprawiało mi radochę...
Dozymetry: Gamma-Scout Rechargeable, Berthold LB 133-1, SV500, FH40T, KSMG1/1M, Терра МКС-05, Graetz X50ZS, RSA 64D, DL-Messer 6150, DP66M, ДП-5В, RAM-60A, RAM-63 (miernik scyntylacyjny α, β, γ), RWA 72 M, Graetz EDW150, KOS-1, FAG FH41, EKO-D, Radiagem 2, Rados RDS-110, Thermo SVG 2, PDMR82, an/udr-13, Стора-ТУ, PM1603A, PM1621A
W Zonie: 5 razy (16 dni)
Awatar użytkownika
lehoslav
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lut 2014, 12:34
Ostatnio był: 05 Mar 2024, 15:34
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 84

Postprzez Wiewi0r w 17 Lip 2015, 01:40

Z nudów przeglądałem demotywatory, na dwóch stronach skumulowały się 3 grafiki, które podniosły mi ciśnienie.
1) "Nie ma pracy w tym kraju po maturze - pojechałem do JuKej, w dwa miesiące na najniższej krajowej i przywiozłem 7 koła" - dwa razy byłem, widziałem, nie śpieszy mi się z powrotem, z różnych przyczyn - suma zawyżona o mniej więcej dwa tysiące, a jakie cuda człowiek musi z naczekać na urzędy i bank (do pracy wymagają numerka z urzędu i konta /inaczej płacą czekiem, ale nie wszyscy pracodawcy - spieniężenie czeku=opłata manipulacyjna/, bank chciał zaświadczenia z pracy, bo nie opłaca im się otwierać konta dla marnych paru funciaków...), to jego.
2) Podatki. Nawet mi się nie chce, a sam jeszcze porządnie nie pracuję. :suchar:
3) Porównanie cen książek i zarobków -> odpowiedź na pytanie o spadek czytelnictwa. Wróćmy do Anglii. Powieść w normalnym wydaniu (miękka okładka, żadna premiera) kosztuje około £8. Najniższa krajowa to około £6,5/h. U nas książka kosztuje 35-40 zł. Ale trzech dych za godzinę jakoś nie chcą dawać (może dawać korepetycje?). O odmóżdżającej roli telewizji i pseudo-okruchów-życia typu Dlaczego ja? nie wspomnę.
Dobranoc.
Nie myślałem, że mnie wpienią obrazki w internecie. :P
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez vandr w 17 Lip 2015, 08:17

Pangia napisał(a):Ależ mi dzisiaj łeb napi♥rdala. Pomaga mi jedynie przewieszenie się przez ramię fotela głową do dołu, ale nie będę przecież cały dzień się gapił w podłogę :/

Luz, ale za to jesteś na głównej na mistrzach

Image
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Decimus76, Adik, Tajemniczy, Route, Leo0502, Pangia.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:25
Kozaki: 1747

Postprzez Adik w 22 Lip 2015, 09:23

Wkur*ia mnie to, że zepsuła mi się moja karta graficzna :(
"Hey man you know I'm really okay,
The gun in my hand will tell you the same" - The Offspring - Bad Habit

Za ten post Adik otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive smichal74, Wayathin.
Awatar użytkownika
Adik
Łowca

Dołączenie: 28 Kwi 2014, 14:21
Ostatnio był: 22 Paź 2024, 22:40
Miejscowość: Świętochłowice
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 90

Postprzez Leo0502 w 24 Lip 2015, 22:57

Wku*wia mnie brak internetu. W sobotę sie przeprowadziłem, we wtorek miał przyjść gość, przyszedł dzisiaj, ale że jednemu z rodziców nie pasowało, że przy okazji będzie wi-fi, to gość neta nie założył i przyjdzie w środę. I jeszcze wkurza mnie, że nie mogę przez to tłumaczyć kolejnej ksiązki (a nawet ciekawa jest) (tak, używam google translate) (a papierowy słownik jest w garażu w jednym z 30 pudełek z napisem "książki")
:

KUUUŹWA!!!
Leo0502
Tropiciel

Dołączenie: 20 Wrz 2012, 18:10
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 00:54
Miejscowość: Pierdziszewice wylotem na Dupów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 140

Postprzez Iwaszka w 26 Lip 2015, 23:01

Poczekajcie ino, pocisnę po tych dzieciach czarnobylskiej lewatywy jak po OŚ w skateparku.
Ale nie teraz bo problem mam.

Image

Co to za gówniany ban? Jak to odblokować.

Kupiłem se CoD Ghosts, zagrałem kilka h w kampanię i ok. Odpaliłem se multi, a że nie miałem transferu w necie to rozegrałem kilka meczy LOKALNIE z botami i... dostałem perm bana - nie będąc ani razu w żadnym lobby MP...
WTF?

Co się dzieje? Na necie milion takich problemów i ani jednej odpowiedzi od Acti.
Steam suport milczy, suport Acti nie istnieje. polski wydawca ma mnie w dupie. Sklep nie zwróci 79zł...
Co to je Pany? Co to je?
Status VAC na stimie zdrowy. Nie ogarniam życia, zostałem life haxnięty.
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 16 Sie 2024, 16:19
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 272

Postprzez GTR w 26 Lip 2015, 23:41

Może ta lekcja nauczy Cię aby nie kupować gier Activision :suchar:

To jest COD - czego oczekujesz? A co do sklepu to nie rozumiem o co masz żal. Kupiłeś produkt, działa i tyle. To że jakość produktu jest mizerna to nie wina sklepu tylko producenta/twórcy ów produktu.
To tak jakbyś kupił w koniaczku parówki i chciał je zwrócić bo nie smakują jak prawdziwe mięso :caleb:

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
| Ryzen 5 5600X | 16GB DDR4 3200MHz | RTX 3080 10GB | Windows 10 Pro x64 |
nismo
Awatar użytkownika
GTR
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2013, 14:06
Ostatnio był: 04 Lis 2024, 12:48
Miejscowość: Nordschleife
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 76

Postprzez Pangia w 27 Lip 2015, 00:13

Po cholerę kupiłeś Ghosts? Każdy, kogo byś spytał o zdanie, powiedziałby ci, że lepiej kupić MW1, MW2 albo Black Ops. Nie popytałeś, wdepnąłeś w gówno i teraz pytasz, jak buta doczyścić. A tu lipa, tylko spalić można.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości