Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez vandr w 23 Gru 2014, 20:22

Ot wzorce kulturowe.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:25
Kozaki: 1747

Reklamy Google

Postprzez Wiewi0r w 23 Gru 2014, 20:43

A ja zepsuję dyskusję, bo wpienił mnie dzisiaj wytwór firmy HP (Pavilion DV5), którego musiałem ojcu przeczyścić.

Nie wiem, czy to ja mam ze swoją Toshibą takie szczęście, a wszystkie inne laptopy trzeba przy czyszczeniu rozkładać na czynniki pierwsze? Czy może Hapeć takie dziwne projekty tworzy? :facepalm:
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez paintball_0 w 23 Gru 2014, 20:46

Bo hobby nie jest po to, żeby się nim obnosić i pokazywać innym jakim to się jest zaje*iście wyluzowanym idącym pod prąd outsiderem. Jak nie masz na tyle mocnego charakteru żeby sprostać wyśmiewaczom to się nie ubierasz do szkoły w bojówki i desanty.

Akumulator o którego dostawie płakałem kilka postów wcześniej przyszedł dzisiaj. Nie kurierem. Pocztą. Wyruchano mnie na przesyłce kilka złotych. Oraz akumulator- sprawa oczywista, niczego innego się nie spodziewałem- nie pasuje. Za duży. Kombinuję jak go włożyć do elektrycznego Glocka 18c od Cymy pod lufę wewnętrzną. Najwyżej kupię montaż do latarki pistoletowej i zrobię koszyk na akumulator. Przewiercę się przez obudowę i wpuszczę kable. Za dobrze toto strzela na tej batce, żeby się tego pozbywać. A ja lubię majsterkować.

ps.: HP to największe ścierwo wśród laptopów. A ich drukarki są tanie w zakupie, proste w obsłudze i absurdalnie drogie w eksploatacji.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez Nieznajomy X w 23 Gru 2014, 21:09

Nie, największe ścierwo wśród laptopów to lenowo. Tanie chińskie gówno. Ziom ma. Najpierw mu wysiadł wentylator a potem zaczeła wysiadać klawiatura, już mu 3 czy 4 klawisze nie działają. No ku*wa, co za gówno.
Miarą Twojej wartości są Twoje zasady.

"jak przyjaźń to do śmierci i nigdy na odpie*dol"
O.S.T.R.

"co zrobić, by uczciwie zarobić, co zrobić, by nie wyj*bać szefowi, co zrobić, kiedy szefem jest kobieta, wyj*bać kobiecie to wielki nietakt"
Metrowy

Nieznajomy X
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Wrz 2014, 21:30
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 14:33
Miejscowość: Koszmary moich wrogów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: -2

Postprzez The Witcher w 23 Gru 2014, 22:01

Wyrabianie sobie zdania o całej firmie po jednym uszkodzonym lapku, genialne.
The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 14 Lis 2024, 09:42
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

Postprzez Grzechu300 w 23 Gru 2014, 22:14

Nieznajomy X napisał(a):Nie, największe ścierwo wśród laptopów to lenowo

Chyba Della nie miałeś - jestem posiadaczem modelu, na którym przycina się Morrowind. :E Laptop potrafi rozgrzać się do takiego stopnia (mimo podkładki chłodzącej) że aż parzy w dłonie. Co ciekawe, w środku jest czyściutki.
Na szczęście używam go tylko na studiach, więc do pisania, drukowania, i oglądania seriali w niskiej rozdzielczości się nadaje :E
Wiewi0r napisał(a):Nie wiem, czy to ja mam ze swoją Toshibą takie szczęście, a wszystkie inne laptopy trzeba przy czyszczeniu rozkładać na czynniki pierwsze?

Niestety, mojego Della też trzeba było - a jeszcze skubaniec ma takie mocowanie twardego dysku, że jak nie trafisz idealnie w klamrę, to go nie wykryje - i męcz się człowieku, próbując zamocować dysk. :caleb:
Вознаграждён будет только один.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Dołączenie: 30 Sie 2012, 22:39
Ostatnio był: 15 Wrz 2019, 11:19
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 333

Postprzez Nieznajomy X w 23 Gru 2014, 22:44

The Witcher napisał(a):Wyrabianie sobie zdania o całej firmie po jednym uszkodzonym lapku, genialne.

Pewnie sam posiadasz :E
No wiesz jak jeden lapek ciągle się chrzani to reszta też pewnie nie lepsza.
Zresztą fora są zalane narzekaniami na tę firme.
Też myślałem że to tylko takie pitolenie ale jednak nie ;)
Zresztą lenowo kiedyś był chyba japoński a teraz wykupili go chinole to czego tu sie spodziewać ;)

O.S.T.R.

"co zrobić, by uczciwie zarobić, co zrobić, by nie wyj*bać szefowi, co zrobić, kiedy szefem jest kobieta, wyj*bać kobiecie to wielki nietakt"
Metrowy

Nieznajomy X
Wygnany z Zony

Postprzez djcycu w 24 Gru 2014, 00:18

Lenovo dostało złą opinię to fakt... Nie za sprawą jednego lapka a wielu. Tak na poważnie to niemalże każdy sprzęt jest produkowany w Chinach. Po prostu jest tam taniej coś produkować i zachód poprzenosił tam produkcję. Myślę że tylko jakość może być różna bo jeśli ma być super ekstra to każą im się starać, inne zaś montownie robią taniej i gorzej. Ot cała filozofia.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez The Witcher w 24 Gru 2014, 00:19

Brat posiada, ale miałem/mam też w domu Toshibę, Acera, Samsunga i Lenovo brata wcale od nich nie odstaje, a pod paroma względami przewyższa. Narzekania na forach? Fora są zalane narzekaniami na każdą firmę, z czego wiele narzekań wynika z idiotycznego korzystania ze sprzętu albo zwykłego debilizmu. Wyrabianie sobie zdania po jednym wadliwym lapku dalej uważam za głupie, Lenovo tak jak i każda inna firma ma lepsze i gorsze modele.
The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 14 Lis 2024, 09:42
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

Postprzez djcycu w 24 Gru 2014, 00:30

W obronie Lenovo stanę w taki sposób że mój wujek kupił kuzynce lapka. Jest to właśnie Lenovo, ma prawie dwa lata i jedynie co w nim padło to system. Ja się rozczarowałem na wielu markowych rzeczach. Kiedyś z resztą kupiłem sobie Adidaski... Pochodziłem miesiąc i skórę wuj strzelił. Potem z braku kasy kupiłem na bazarze byle buty i o dziwo dłużej przetrzymały a były 1/5 ceny Adidasów... Oczywiście każdy nadal wtedy twierdził że markowe lepsze i noga zdrowsza. Taaa, noga po wyjęciu z Adidasa yebała jak debil głową o beton...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Nieznajomy X.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez KSU w 24 Gru 2014, 00:56

Święta..
Siczka na prezydenta!!!!

Sprzedam pancernik Bismarck z kolekcji Hachette do złożenia numery 1-140.
Awatar użytkownika
KSU
Tropiciel

Dołączenie: 16 Cze 2012, 19:02
Ostatnio był: 22 Paź 2024, 12:05
Miejscowość: Fajniejsza niż Sovieta
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 25

Postprzez Nieznajomy X w 24 Gru 2014, 00:57

Tak poza tym to ja w ogóle nie uznaje lapków, jeśli ktoś nie ma potrzeby by posiadać kompa poza domem. Nigdy bym nie kupił do domu jak to mówią "laptopa domowego" bo po co? Że se niby na kanapie na kolanku położysz.
Taaa oj położysz. Kilku moich kumpli ma lapki to mówią że parzy w kolana że wytrzymać nie idzie więc i tak siedzą przy biórku.
A stacjonarke o tej samej wydajności (sama jednostka) dorwe za połowe ceny lapka. Więc podsumowując, kolejna głupia moda, tym razem na laptopy. Dla zwykłego Nowaczka to lapek lepszy, bo łatwo przesunąć żeby biórko wyczyścić i tyle osprzętu podłączać nie trzeba. A ja jako zatwardziały gracz-tradycjonalista prędko się na lapki nie przerzucę.

O.S.T.R.

Metrowy

Nieznajomy X
Wygnany z Zony

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości