Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez djcycu w 04 Wrz 2014, 19:12

Ja z kolei jestem użyty zawsze. Mój ojciec jest przykładowo rozdrażniony jak jest niewyspany ja zaś po 3 czy nawet 2 godzinach snu potrafiłem normalnie choć otępiale funkcjonować nie wyżywając się na innych a nawet trzymając fason i być miłym mimo wszystko. O sprawności myślenia nie wspomnę. Jako że daję rady jechać bo mam dobrą percepcję to jednak nie mam możliwości się porządnie skupić i policzyć sumy czy różnicy na trzech trzycyfrowych liczbach :facepalm: Tyle tylko że problem ze skupieniem mam od niemowlęcia i muszę myśleć w spokoju a wydajnie.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Re: Odp: Co was w...pienia

Postprzez Poldzer w 04 Wrz 2014, 20:54

Mnie wpienia mój plan lekcji. Jak można dać 4 lekcje pod rząd z jednym nauczycielem.
W ogóle mam po 2 po 3 lekcje takie same. Najlepszy jest czwartek. 5 godzin z jednym nauczycielem i potem 4 z drugim. Ile można. Mam nadzieję że go prędko zmienią. To tyle. Po za tym szkoła jest spoko :żart:
Awatar użytkownika
Poldzer
Legenda

Dołączenie: 02 Paź 2013, 17:17
Ostatnio był: 19 Paź 2024, 15:59
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 239

Postprzez Kpuc w 04 Wrz 2014, 21:06

Nie wiem do jakiej szkoły chodzisz ale ja miałem w policealnej po 8-10h z jednym nauczycielem i nikogo to nie dziwiło, po prostu jedna osoba wykładała 4 rożne przedmioty grafikę, biurowe, programowanie, pisanie www.

Wkurza mnie że muszę siedzieć w pracy a miałbym dziś wolne ale niestety kolega wziął urlop i zamiast normalnie 4 w firmie jest nas 3 i musimy się dziać jego obowiązkami.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez slawek73 w 06 Wrz 2014, 09:15

Wpienia mnie ten fragment regulaminu konkursu na opowiadanie z uniwersum Metro2033:

"b) Akcja opowiadania może rozgrywać się tylko w roku 2033 i musi być zlokalizowana w jednym konkretnym miejscu. Nie może przywoływać i opisywać innych miejsc, w których nie dzieje się akcja opowiadania.
...
e) W opowiadaniu nie mogą pojawiać się elementy paranormalne i magiczne. Wszystkie powstałe nienormalne zjawiska należy skonstruować tak, aby dało się jej wytłumaczyć radiacją."

Nie żebym miał ochotę coś na ten konkurs napisać, ale to jakies takie nie teges. Spłaszczają uniwersum i tyle...
Awatar użytkownika
slawek73
Stalker

Dołączenie: 19 Maj 2014, 18:55
Ostatnio był: 07 Lut 2019, 17:26
Miejscowość: Lublin
Kozaki: 32

Postprzez Gizbarus w 06 Wrz 2014, 15:49

Co do pierwszego wymienionego punktu, to się zgodzę - masz li tylko opisywać to, co dzieje się w pobliżu twojej osoby? Bzdura. Ale inna rzecz punkt drugi - zabezpieczają się przed tym, żeby ktoś zaczął przesadzać. Vide - dziwaczny epizod z rzeką w Last Light. Przeszedłem grę cztery razy i nadal nie rozumiem, co to miało znaczyć i po cholerę w ogóle to tam dodano. Myślę, że organizatorzy "kąkursu" też woleliby nie widzieć scen wyjętych totalnie z dupy i mających z Metro tyle wspólnego, co cybernetyka z DnD.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Universal w 06 Wrz 2014, 15:57

Pierwszy punkt rozumiem tak: jak jesteś w metrze moskiewskim, to pisz o metrze moskiewskim, a nie racz innych opowieściami z Petersburga przez pięć stron. Analogicznie, jeśli się jest na stacji A, to nie rozpisywać się o stacji B, bo nie starczy miejsca. Limit to 40.000 znaków. Jak dla mnie to dość mało, dla mnie to dość sensowna wskazówka. Podejrzewam, że jeśli wspomnisz "Czy mogło przetrwać życie w Stanach? Hmm, może tak." i w tym momencie skończysz rozważania, to raczej nie dyskwalifikują.

Z tą paranormalnością to już bym dyskutował. "Czarni" na zdrowy chłopski rozum nie mogli powstać przez samą radiację; podobnie te "mutanty" z ektoplazmy w grze, co to się z jakimś kolesiem leciało przez tunel i trzeba było się nie ruszać. Jak widać gra nie pasuje do kanonu :caleb:

Nie wiem, za mało mnie Metro bierze, nie wezmę się za ten konkurs. Już jeden z antologią mnie z deka "wycieńczył".
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1052

Postprzez Terminus w 06 Wrz 2014, 19:10

Jakiś niespecjalny dzisiejszy dzień:
- rano zatrzymała mnie drogówka do kontroli trzeźwości. Straciłem 15min bo użyłem spryskiwaczy i w powietrzu był alkohol, więc trzeba było robić dokładniejsze pomiary, żeby wyszło 0,00.
- pojechałem z synem na basen to okazało się, że w remoncie i zamknięty.
- pojechałem na wycieczkę rowerową z rodziną to wjeżdżając na chodnik zaliczyłem prawie klasycznego "dżuza" czyli przelot nad kierownicą z lądowaniem roweru na plecach.
Przynajmniej skończyłem własnoręcznie robiony zagłówek do łóżka.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Postprzez slawek73 w 06 Wrz 2014, 20:41

Terminus - a propos tej wywrotki na rowerze - przypomniało mi sie to:

https://www.youtube.com/watch?v=hoXhA1qTqug

:E :E :E :E :E :E

I taka refleksja w kwestii ww. regulaminu - w metro 2033 "paranormalności" było całkiem sporo... Ta wzmianka o Kremlu - to było coś :)
Awatar użytkownika
slawek73
Stalker

Dołączenie: 19 Maj 2014, 18:55
Ostatnio był: 07 Lut 2019, 17:26
Miejscowość: Lublin
Kozaki: 32

Postprzez Wheeljack w 06 Wrz 2014, 21:20

wku*wiłem się dziś, bo przegapiłem wykład S. Michalkiewicza, bo wolałem jak prawilny rolas włóczyć pole.
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: 17 Lis 2024, 12:13
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 725

Postprzez Dżuz w 07 Wrz 2014, 07:50

Terminus napisał(a):wjeżdżając na chodnik zaliczyłem prawie klasycznego "dżuza" czyli przelot nad kierownicą z lądowaniem roweru na plecach.

:E :E :E To na pewno przez ten alkohol ze spryskiwaczy :caleb:

No i wypraszam sobie... :E Ja, jako regularny użytkownik różnej maści "bicyklów", ostatnią glebę to zaliczyłem w czasach podstawówki :P Nie licząc oczywiście uber widowiskowego, czołowego zderzenia z citroenem C15 trzy lata temu, które to jednak nie było z mojej winy, na co mam stosowne dokumenty :caleb:
W10 x64 / i5-4670 / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 8 GB DDR 3 / SSD Samsung 850 Pro 256GB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 13:25
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 254

Postprzez Artemis Saeva w 07 Wrz 2014, 13:26

[zedytowane po latach dla własnego zdrowia psychicznego, bo nie zniesę tego cringe'u]
Ostatnio edytowany przez Artemis Saeva, 06 Lip 2023, 23:30, edytowano w sumie 1 raz
Image

Za ten post Artemis Saeva otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss, Imienny.
Artemis Saeva
Kot

Dołączenie: 07 Wrz 2014, 10:42
Ostatnio była: 06 Lip 2023, 23:37
Miejscowość: XD
Frakcja: Wolność
Kozaki: 8

Postprzez Gizbarus w 07 Wrz 2014, 13:27

To w takim razie uciekaj z tego forum tak szybko, jak tylko możesz :suchar:
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości