Zjawiska paranormalne

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Zjawiska paranormalne

Postprzez KOSHI w 26 Sie 2012, 10:47

Mnie zainteresowała historia człowieka - ćmy. Temat ten pojawił się nawet w filmie Przepowiednia. Człowiek - ćma wygląda tak:
:

Image

Wygląd zagadkowego Mothmana podlega wartkim polemikom, które krążą wokół licznych podań o jego rzekomym spotkaniu. Najczęściej jednak przyjmuje się, że jest człowiekiem-ćmą – pokaźnego wzrostu (1,8 - 2,5m), o ciemnej skórze (czarnej, popiołowej, ciemnobrązowej), z błoniastymi skrzydłami o rozpiętości niespełna trzech metrów, a także z ogromnymi i jarzącymi się czerwienią oczami. Opisywany bywa jako dwunożna, pozbawiona głowy oraz ramion istota, która szybuje w powietrzu z ogromną prędkością, nie poruszając przy tym skrzydłami. Chociaż Mothmana uważa się za pewne wynaturzenie człowieka, nie potrafi mówić w żadnym ludzkim języku. Wydobywa z siebie wyłącznie dyszkantowe dźwięki typu: pisk myszy, zgrzyt płyty winylowej. Według niektórych relacji jest natomiast całkowicie niemy. Do ciekawych zjawisk, towarzyszących jego zjawianiu się, należą zakłócenia w odbiorze sygnałów telewizyjnych tudzież radiowych, np.: śnieżny obraz z tzw. rwącym się głosem, zniekształcone audycje stacji radiowych (przyspieszone albo zwolnione).

Naukowcy tłumaczą, że jest to rodzaj jakiejś sowy, żyjącej w okolicznych lasach wiążąc go z zawaleniem mostu Silver Bridge w Point Pleasant w 1967r., ale jak wytłumaczyć fakt, że podobne istoty widywano gdzie indziej, np. tuż przed zawaleniem się zapory Xiaon Te w Chinach lub przed katastrofą w Czarnobylu.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Reklamy Google

Postprzez Szpagin w 26 Sie 2012, 16:51

Chodzi co o coś takiego:
http://crediblecrypto.org/Moth/moth.html?

Wygląda mi to raczej na jakiś worek na śmieci niż nadprzyrodzoną istotę.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez vandr w 02 Lis 2012, 14:26

Nie trzeba wiele się wysilać, aby stwierdzić że poniższe historyjki są zmyślone(jak wiele innych rzeczy), ale przyjemnie się czyta ;)

Suknia ślubna

:

W amerykańskim mieście Altoona, stoi wielka rezydencja pewnej zamożnej rodziny. W połowie XIX wieku mieszkał tam pan Barker. Jego córka - Anna zakochała się w jednym z jego pracowników i w tajemnicy przed swoim tatą planowała ślub. Przygotowania do tej ceremonii szły pełną parą – dziewczyna kupiła nawet piękną suknię. Niestety, młodzi popełnili błąd i dali się nakryć surowemu ojcu Anny Barker. Na nic się zdały błagania i tłumaczenia - wściekły rodzic, nie mogąc pogodzić się z tym, że jego córka mogła w ogóle wpaść na pomysł poślubienia mężczyzny z niższej klasy społecznej, zwolnił ukochanego Anny i zrobił wszystko, co mógł, aby para nigdy więcej już się nie spotkała.

Image

Zraniona dziewczyna nigdy nie stanęła na ślubnym kobiercu, a jej suknia trafiła na kilka dekad do szafy. Wiele lat później rezydencja państwa Bakerów została kupiona przez towarzystwo historyczne Blake Country, które uczyniło z tego miejsca muzeum. Ślubne ubranie Anny zostało wywieszone w szklanej gablocie. Wówczas zaczęły się dziać dziwne rzeczy...
Jak donoszą kustosze oraz goście muzeum, suknia ruszała się powodując, że niektórym z gości serce niemalże zatrzymywało się ze strachu. Właściciele muzeum uwierzyli w relacje przerażonych świadków, dopiero wówczas, gdy kamera umieszczona w pomieszczeniu, w którym znajduje się gablota, zarejestrowała wyraźny ruch sukni Anny Barker. Po tym wydarzeniu, ekspozycja ta została usunięta, a nawiedzoną kiecę nieszczęśliwej kobiety, nigdy nie już nie odważono się wystawić na widok publiczny.

Lustro

:

Zanim przedstawimy Wam nawiedzone lustro, warto powiedzieć parę słów o domu, w którym się ono znajduje. Rezydencja położona jest na terenie dawnej plantacji „Myrtles”. Przez prawie 200 lat swego istnienia, dom ten przechodził z rąk do rąk, a jego właściciele często skarżyli się na obecną w nim złą energię. Nic więc dziwnego, że mówi się o nim jako o jednym z najbardziej przerażających miejsc w USA. Przyjmuje się, że w domu tym rezyduje przynajmniej 12 duchów. Budynek został postawiony na terenie indiańskiego cmentarza – być może ta zniewaga spowodowała, że dzieją się tam upiorne rzeczy. I to nie tylko związane ze zjawami, które snują się po korytarzach posesji, ale i sprawami całkiem „ludzkimi”. W domu tym zostało zamordowanych 10 osób...

W rezydencji zabito m.in. jedną z jej pierwszych mieszkanek – Sarę Woodruff i dwójkę jej dzieci. Zgodnie ze zwyczajem, po śmierci domownika zwykło się zakrywać wszystkie lustra w domu. Tak też zrobiono i tym razem. Zapomniano jednak o jednym z nich... Legenda mówi, że dusze Sary i jej dzieci zostały wciągnięte do lustra i uwięzione tam na zawsze. Goście tego miejsca często zauważają dziecięce rączki odciśnięte „po drugiej stronie zwierciadła”.

Image

Lalka Robert

:

Image

W 1906 roku chłopiec o imieniu Eugene, dostał prezent od pewnego gościa z Bahamów. Była to lalka, którą nowy właściciel nazwał Robertem. Chłopczyk nie zdawał sobie jednak sprawy z tego, że mężczyzna będący znajomym rodziców Eugene'a, w głębi duszy wcale nie żywił do nich pozytywnych uczuć. Żeby tego było mało - człowiek, który podarował brzdącowi lalkę, parał się czarną magią i voodoo. Eugene wkrótce się przekonał, że z jego prezentem jest coś nie tak...
Rodzice zauważyli, że ich syn mówi do swojej zabawki. Nie byłoby w tym niczego dziwnego, gdyby nie to, że... lalka czasem chłopczykowi odpowiadała. Również i sąsiedzi rodziny małego Eugene'a zaczęli się niepokoić. Gdy nikogo nie było w domu, kukła znienacka pojawiała się w oknach i wypatrywała powrotu jego właścicieli. Najbardziej przerażające było to, że w ciągu kilku godzin, Robert potrafił wielokrotnie zmienić swoje położenie...

Image

Czasem, w nocy, dało się słyszeć przerażający śmiech i stukot małych nóżek. Na tym nie kończyły się psoty Roberta – zdarzało się, że upiorna lalka wywracała meble i zrzucała przedmioty z szafek.

Mimo że zabawka dawała się wszystkim we znaki, nikomu nie przyszło do głowy pozbyć się jej.
W 1974 roku Eugene zmarł, a jego dom kupiony został przez nowych właścicieli. Para, która tam się wprowadziła, miała dziesięcioletnią córkę. Dziewczynka „przywłaszczyła” sobie niemłodego już Roberta... i wkrótce bardzo tego żałowała. W nocy wielokrotnie budziła swoich rodziców przeraźliwym wrzaskiem. Opowiadała im, o tym, że lalka chodzi po jej pokoju, wywraca różne przedmioty, a nawet, że usiłuje zrobić jej krzywdę.

Obecnie zabawka znajduje się w muzeum na Florydzie. Nikogo już nie dziwi, że od momentu przeprowadzki lalki, dziwaczne i niewytłumaczalne zjawiska mają miejsce w nowym lokum Roberta...

UWAGA: Osoby o słabych nerwach- otwieracie na własną odpowiedzialność.

:

Kibel

W latach 50 ubiegłego wieku na przedmieściach Nowego Yorku mieszkało stare małżeństwo. Życie mijało im szczęśliwie, aż do tego feralnego dnia.
Starszy mężczyzna dzień wcześniej zjadł coś, co mu zaszkodziło. Poszedł do łazienki i tam siedząc na kiblu, gdy załatwiał swoją potrzebę dostał zawału.
Podobno do dziś w kiblu sama spuszcza się woda.

Image

Wibrator

W latach 50 ubiegłego wieku na przedmieściach Nowego Yorku mieszkało stare małżeństwo. Życie mijało im szczęśliwie, aż do tego feralnego dnia.
Starszy mężczyzna dzień wcześniej zjadł coś, co mu zaszkodziło. Poszedł do łazienki i tam siedząc na kiblu, gdy załatwiał swoją potrzebę dostał zawału.
Podobno do dziś w kiblu sama spuszcza się woda.

Image
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy, dienonych.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez Wojas21 w 09 Gru 2012, 00:01

Wracałem do domu o dość późnej godzinie. Lekko oświetlona ulica, brak ludzi. Oczy mam skierowane do dołu. Nagle podnoszę wzrok i widzę ciemną postać o nienaturalnie długich rękach na przeciwko mnie. Możecie sobie wyobrazić jak się poczułem będąc sam z tym czymś. Okrążyłem ulice bocznymi drużkami, odwracam się nerwowo, a to coś stoi ze 20 m za mną i się "patrzy". O kuhwa. Bardzo szybkim krokiem zmierzyłem do domu, która na moje wówczas nieszczęście leży na nie oświetlonej ulicy. Postać zniknęła. To jedyna taka sytuacja, która mnie spotkała. Nikomu nie życze takich wrażeń.
Awatar użytkownika
Wojas21
Tropiciel

Dołączenie: 25 Cze 2010, 22:54
Ostatnio był: 01 Sty 2018, 22:59
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 63

Postprzez Alchemik w 09 Gru 2012, 02:56

Wielka szkoda, że nie zrobiłeś zdjęcia. Lubię fotki takich zjaw. Do dzisiaj niektóre, jakie widziałem wydają mi się autentyczne.
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

Postprzez vandr w 25 Lut 2014, 17:21

Nic się nie stało. Też tam byłem, więc zrobiłem fotkę za niego.

:

Image

Lutowy edit:

Przypomniałem sobie o ciekawym incydencie, który spotkał mnie kilka tygodni temu. Obudziłem się jakoś nad ranem. Starałem się ponownie usnąć, ale kiepsko mi to wychodziło, wiec zacząłem się gapić w sufit i słuchać radia, gdy w pewnej chwili usłyszałem dwa stosunkowo głośne stuknięcia(pukanie) dobiegające z meblościanki. :caleb:
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive impulse_101, Gro3a, thainoodles, KoweK, Kudkudak, Pijawol, Alchemik, kajzerPL.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Re: Zjawiska paranormalne.

Postprzez VegoS w 12 Kwi 2014, 16:26

Bambosz107 napisał(a):UFO i kosmici to jedna wielka bzdura.

Aha czyli chcesz powiedzieć, że w całym wszechświecie istniejemy tylko my ludzie?
Cześć Putin jestem.
Image
:

d

VegoS
Wygnany z Zony

Dołączenie: 21 Mar 2014, 17:50
Ostatnio był: 19 Kwi 2014, 15:00
Miejscowość: KRYM
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 1

Postprzez Per$hing16 w 12 Kwi 2014, 16:58

Tak, bo jak dotąd nic ciekawego nie znaleźli , i nie ma materiałow które by udowadniały cokolwiek. Jak was kręci szukanie zjaw to ok, ale jak dla mnie to po prostu wymysły wyobraźni ;)
Racing- Because football, baseball, bowling, & golf only require one ball.
Awatar użytkownika
Per$hing16
Stalker

Dołączenie: 28 Gru 2008, 16:50
Ostatnio był: 06 Paź 2022, 00:13
Miejscowość: Myślenice
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 19

Poprzednia

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości