Zjawiska paranormalne

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Zjawiska paranormalne

Postprzez diablodevil78 w 18 Kwi 2012, 16:41

WitchHunter_PL napisał(a):Ja powiem tyle ,że kto wierzy w UFO alieny i inne głupoty to tak naprawdę nie jest chrześcijaninem w piśmie jest napisane że Bóg stworzył Adama i Ewę a nie Adama ,Ewę ,Edwarda ,Julię itp. a nst. wygnał Adama i Ewę na ziemie a Edwarda i Julię na marsa i Julia i Edward szybciej posunęli się w technice i nas nawiedzają. A zresztą mnie ciekawi to że większość takich rzeczy dzieje się w ameryce dlaczego :?:

Z tego co wiem to w Biblii nie ma mowy o jakimś Edwardzie i jakiejś Julii ,jest tylko mowa o Adamie i Ewie.
A poza tym gdzie pisze, że człowiek wierzący w UFO, kosmitów i inne zjawiska paranormalne nie może być chrześcijaninem?
Faber est quisque suae fortunae.=Każdy jest kowalem swojego losu
Mój kanał na Youtube->http://www.youtube.com/user/diablodevil51?feature=mhee

diablodevil78
Wygnany z Zony

Dołączenie: 04 Kwi 2012, 16:49
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 16:10
Miejscowość: Polska,Hrubieszów
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 4

Reklamy Google

Postprzez runa w 18 Kwi 2012, 16:45

Kowek Ty znasz więcej pseudo katolików, a ja znam ateistów cały legion, którzy Biblii w ręku nie mieli, ba, na oczy nie widzieli, a zarzekają się jakie to zło i zacofanie rodzi.
Logic can take you from A to B, but imagination can take you anywhere.
Awatar użytkownika
runa
Stalker

Dołączenie: 12 Lut 2012, 13:21
Ostatnio była: 22 Lis 2015, 18:56
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 67

Postprzez djcycu w 18 Kwi 2012, 16:51

xKoweKx napisał(a):
djcycu napisał(a):W przeciwieństwie do niewierzących dała mi dużo więcej miłości do bliźniego by także i na niego spojrzeć.

O co w tym zdaniu chodzi?

O to że potrafię spojrzeć na innego człowieka. Potrafię się zainteresować czyjąś krzywdą i przeciwdziałać. Potrafię też tego człowieka wziąć pod uwagę i tak wszystkim zarządzić by nie poczuł się poszkodowany. Aby było ci łatwiej to zdanie zrozumieć to chodzi mi o to że jestem życzliwy i otwarty na innych. Nie odwracam się jeżeli ktoś woła o pomoc i nie zapatruję się tylko na siebie kiedy mogę się z kimś czymś podzielić.

Za offtop serdecznie przepraszam ale Kowek chciał sprostowanie.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez KoweK w 18 Kwi 2012, 17:14

djcycu, a od kiedy to ateiści nie posiadają tych cech? :E
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 03:32
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1475

Postprzez Terminus w 18 Kwi 2012, 17:26

Sam Pan admin offtopuje w tym wątku?
Paranormalna Wam to tu się dyskusja zrobiła :P
Dla przypomnienia jest taki wątek jak "wiara".

Tak naprawdę niewiele o świecie wiemy. Wszystko to tylko teorie, które dzisiaj uznaje się za najbardziej prawdopodobne jak Teoria Wielkiego Kaboom, którą bardzo lubię z pewnych względów. Za parę lat może ktoś wpadnie na coś nowego co obróci zupełnie nasze wyobrażenia.
A jeżeli czegoś na Ziemi nie możemy wyjaśnić od razu to czy musimy przypisywać temu na siłę nieziemskie pochodzenie, zielone ludziki i latające talerze?
Obserwowałem kiedyś ze śp. ojcem UFO - leciało coś bardzo wysoko i w bardzo dziwny sposób. "Ufolodzy" by pewnie zrobili zdjęcie na którym widać rozmazaną kropkę i na każdym forum trąbiliby, że UFO prowadziło obserwacje nad Hrubieszowem. My jednak zastanawialiśmy się czy wiatr porwał worek, czy jakąś kieckę...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Postprzez vandr w 18 Kwi 2012, 18:00

Dobra, zakończę ten temat i rozpocznę inny. Co sądzicie o paraliżu sennym? Przydarzyło się to komuś z Was? Uważacie, że to tylko "nauka", czy jednak kryje się za tym coś głębszego?
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez djcycu w 18 Kwi 2012, 18:09

Nie jestem pewien czy to akurat tego doświadczyłem. Dużo ludzi pisze o nieprzyjemnym doświadczeniu a mi już to zwisa w sumie. Doświadczam tego bardzo często głównie gdy idę spać przed stresującym wydarzeniem i robię to arcywcześnie w stosunku do normalnych dla mnie godzin zasypiania.

Odczucie jakie zwykle czuję jest spadanie z wysokości i moje gwałtowne zerwanie się z mocnym skrętem na bok aż oblewa mnie pot. Później tracę rachubę czasu i wydaje mi się że śpię już ładnych paręnaście godzin co okazuje się paroma godzinami w porywach do 45 minut... Kiedyś mnie to nabawiało lęku ale dziś to normalne dla mnie.

Inną rzeczą było spanie albo odsypianie nocy w totalnym przemęczeniu. Zdarzało się zasnąć i stracić rachubę czy się śpi czy się funkcjonuje. Jak się coś wyśniło to człowiek reagował na zagrożenie tak że się wybudzał i czasami nawet w innym miejscu (gdzieś w pokoju). Zdarzyło mi się też kilka razy zasnąć z otwartymi oczami... Jak opowiedziałem o tym znajomym to się śmiali dopóki nie przyłączyła się kumpela i nie opowiedziała tego samego. Sen jaki się śnił zwykle rysowała ściana... Pęknięcia na niej tworzyły mi obraz który potem widziałem w śnie. Nie przypominam sobie bym zamykał i otwierał oczy a drzemka trwała dosłownie kilka minut. Bardziej mi przypominało to oderwanie się od rzeczywistości.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Kozaki: 775

Postprzez szm w 18 Kwi 2012, 18:37

O porażeniu przysennym pisałem kilka/naście postów wyżej. Uważam, że to tylko i wyłącznie nauka. Oczywiście fajnie jest poczytać sobie o tych wszystkich strzygach, marach nocnych, ale tylko w kategoriach mitu. Ostatnio taki paraliż, a właściwie dwa (jednej nocy) miałem w poniedziałek. Widziałem kołysającą się postać za oknem (drzewko :E).
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 22 Wrz 2024, 15:29
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Kozaki: 163

Postprzez Provski w 18 Kwi 2012, 21:53

djcycu napisał(a):Odczucie jakie zwykle czuję jest spadanie z wysokości i moje gwałtowne zerwanie się z mocnym skrętem na bok aż oblewa mnie pot. Później tracę rachubę czasu i wydaje mi się że śpię już ładnych paręnaście godzin co okazuje się paroma godzinami w porywach do 45 minut... Kiedyś mnie to nabawiało lęku ale dziś to normalne dla mnie.

Miewam identycznie to samo tylko że mnie nie zalewają poty. Zwykle się zrywam, leżę jakieś 5-10 sekund i dopiero dociera do mnie co się stało.

To już inny temat trochę ale i tak napiszę. Jak miałem jakieś 11 albo 12 lat to śniło mi się dość często jakbym był w jakiejś fabryce z bardzo dużym silnikiem parowym. Miałem przed oczami tylko ten silnik ale i tak nie wiem dlaczego ogarniało mnie przerażenie.
Твоя цель здесь. Иди ко мне.
Твой путь завершается. Иди ко мне.
Вознаграждён будет только один.
Твоё желание скоро исполнится.
Пришло время. Я вижу твоё желание.
Путь завершён, человек. Иди ко мне.
Иди ко мне. Ты обретёшь то, что заслуживаешь.
Provski
Tropiciel

Dołączenie: 17 Maj 2011, 09:03
Ostatnio był: 25 Lip 2022, 20:40
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 42

Postprzez diablodevil78 w 18 Kwi 2012, 22:04

Może ogarniało cię przerażenie dlatego, że ten silnik był duży.

Uwagi moderatora:

Nie ma potrzeby pisania niepotrzebnych postów, które są niepotrzebne. - Soviet
Faber est quisque suae fortunae.=Każdy jest kowalem swojego losu
Mój kanał na Youtube->http://www.youtube.com/user/diablodevil51?feature=mhee

diablodevil78
Wygnany z Zony

Dołączenie: 04 Kwi 2012, 16:49
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 16:10
Miejscowość: Polska,Hrubieszów
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 4

Postprzez vandr w 20 Kwi 2012, 14:36

Niech mi ktoś powie, czy to ja mam zwidy, czy co, ale wydaje mi się, że od 0:27 (nad gromnicą) coś jakby się wychylało zza obrazu :E

TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez Tormentor w 20 Kwi 2012, 14:41

Ja bym to raczej "zwalił" na słabą jakoś nagrania. Tam ciągle się coś rusza, ale kto wie :)
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Wrz 2024, 11:43
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 289

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości