Zjawiska paranormalne

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Zjawiska są i bedą. Bez względu na... (wstawić co pasi)

Postprzez Terminus w 02 Lut 2011, 21:58

Gnuśny Wasyl napisał(a): Poczekam cierpliwie, aż poczuję Twój ból psychiczny. A mogę czekać i długo, ale chyba warto będzie.

Idź się leczyć. Inaczej tego nie da się skomentować.
Mogę mieć tylko nadzieję i się o to modlić abyś zrozumiał swoją pychę i wyzbył się nienawiści. Nie ze względu na żaden swój "ból psychiczny" ale ze zwykłej troski o bliźniego.
Naucz się odrobiny dystansu do siebie. Zamiast się nad sobą użalać spróbuj się zachowywać przez chwilę jak mężczyzna. Twoja lekkomyślność o mało Cię nie kosztowała życia/zdrowia. To wyłącznie Twój problem. Nie mój. Że się z tym obnosisz po forach to też nie mój problem. Nie chcesz by się z Ciebie śmieli? Nie dawaj im powodu.
Jeżeli jedynym Twoim sposobem dyskusji jest obrażanie rozmówców naśmiewanie się z ich nicków, z ich dzieci to lepiej nie próbuj dyskutować. Teraz od obrażania przeszedłeś do gróźb. Osiągnąłeś tym samym kolejny poziom śmieszności.

Jakbyś był częściej na forum wiedziałbyś, że z różnymi von Carsteinami, dorianami, atim potrafimy się z siebie śmiać, żartować, dogryzać i wyzywać. I nikt się z tego powodu nie obraża, bo dystans do samego siebie i autoironia są pochodną inteligencji, a przerośnięte ego nie świadczy o niczym innym jak tylko o kompleksach.

Więc weź sobie naprawdę do serca to co wpisałeś sobie w sygnaturze, weź głęboki wdech i wyluzuj. Będzie Ci lżej.
Ty wierzysz w swoją mistykę ja w swoją, żaden z nas drugiego nie przekona. I niech tak zostanie. O tym kto miał rację i tak przekonamy się po śmierci. Lub nie...
Kozaka ode mnie na wyluzowanie już dostałeś. Niestety ja nie potrafię materializować etanolu bez użycia karty płatniczej ;-)
Ostatnio edytowany przez Terminus, 02 Lut 2011, 22:07, edytowano w sumie 1 raz
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Reklamy Google

Re: Zjawiska paranormalne

Postprzez Doktorek w 02 Lut 2011, 21:59

Rok temu zmarła moja sąsiadka, która była już dość stara. Od kiedy skończyliśmy remontować u mnie kuchnie, to zawsze chciała ją odwiedzić ale była niepełnosprawna więc nie mogła do nas przyjść (cały czas siedziała w domu). Gdy zmarła w ten sam dzień przechodząc w nocy (późno ok. 1:00) przez kuchnie nagle zapaliło się światło po czym później zgasło. Ja zgon w oczach i przez 2h leżałem cały zakryty kołdrą po nos bez ruchu. Masakra.

Mam jeszcze coś.

Kiedyś zmarła taka pani we wsi. Rodzina chowając ja włożyła jej do trumny buty ulubione tej pani. Ale niestety znaleźli tylko 1 but więc go umieścili w trumnie. Na następny dzień odnalazł się drugi lecz było już za późno na umieszczenie go w grobie. Położyli ten but do szafy. Po kilku dniach but znikł. Nikt z mieszkańców go nigdzie nie przenosił. PARANORMAL
"Dźwięk spadającej łuski jest jak ostatni wydech wroga"
Awatar użytkownika
Doktorek
Kot

Dołączenie: 04 Cze 2010, 15:24
Ostatnio był: 19 Lut 2011, 22:45
Miejscowość: Malbork
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Zjawiska czy wariactwo?

Postprzez Gnuśny Wasyl w 02 Lut 2011, 22:36

To, że napisałem o takich sprawach nie oznacza, iż ktuś musi to wykorzystywać niczym przekupy z targu i robić ze mnie pośmiewisko, kapisz? Jeśli się uważa, że ma się mocne argumenty w dłoni to raczej nie ma potrzeby mieszać człowieka z błotem, bo tak wygodnie. No chyba, że się nie ma, albo gdzieś tam w głębi duszy samemu nie wie tak naprawdę co o tym wszystkim myśleć.
Tak, masz rację - niepotrzebnie. Ale nie sądziłem, że ludzie w miarę wykształceni lubią dopie.dalać innym, żeby być bliżej swego, poprzez czasem chamskie do bólu wyśmiewanie i dyspóty, że jedni palili laski na stosie, inni nie, do udowadniania sobie nielogiczności wypowiedzi itd., itp., w które niepotrzebnie zaślepiony swym gniewem dałem się wciągnąć, zamiast rzeczowo udowodnić wszystkim, że jestem mitomanem. Zapomniałem w tym wszystkim o czymś ważnym: o tym, że ja to wiem i robiłem, choć tylko spontanicznie ( ale nic straconego - w sumie te kłótnie wywołały pozytywny efekt, bo znowu mam ochotę do różnych ćwiczeń ) a inni se mogą o tym tylko pomarzyć. :)
Mnie to wszystko jakoś przestaje bawić. Innych zresztą też. Więc - znikam! :D
Jakby co - "sr.m" od czasu do czasu filmami na muzie. Milej i kulturalniej, więc może się tam kiedyś spotkamy.
Na ra.
Ksynecka :wódka: dla Kuballi i innych poszkodowanych w ramach przeprosin za marudzenie nie na temat. Oj, się działo! :-/

Za ten post Gnuśny Wasyl otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive DanieloZ.
Awatar użytkownika
Gnuśny Wasyl
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2010, 23:18
Ostatnio był: 04 Maj 2015, 22:58
Miejscowość: Prypeć, ul. Radosna 6/66
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 30

Postprzez Terminus w 02 Lut 2011, 22:43

Tak już lepiej.
Nie ukrywam, że czasem mam przemożną ochotę wpaść i zasiać trochę fermentu w jakimś wątku. Ale faktycznie staczy. Nie widzę powodu byś się wynosił z tego wątku. Ja dam sobie spokój i nie będę już się wam tu wcinał. Swoją łyżkę dzięgciu już wrzuciłem.
A na rolę w forumowym Delirium już zapracowałeś solidnie ;-)
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Postprzez von Carstein w 02 Lut 2011, 23:25

Zapanował więc ład i harmonia, ptaszki ćwierkają, króliczki kicają, a łowieczki... :kotek:

Co do Inkwizycji - są różne rodzaje, ale np. odnośnie Inkwizycji Papieskiej i jak to czyniono z winnymi (nie na darmo sądy Inkwizycyjne były uznawane za bardzo łagodne i chętnie się do nich odwoływano... w porównaniu do krwawych sądów miejskich) polecam rozdział pewnej książki, którego tytułu chwilowo (gdy go znajdę nie omieszkam powiadomić) nie pomnę. Rozdział zwie się "Grzegorz IX i Papiescy Inkwizytorzy", kapitalnie napisany.

Stron internetowych w większości nie uznaję. Dostęp do internetu może mieć każdy, podobnie jak do tworzenia artykułów, chociaż zdarzają się porządne prace z bogatą, prawdziwą bibliografią.

Za ten post von Carstein otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Terminus.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Ła... Aż mi nie chce przez gardło przejść. :)

Postprzez Gnuśny Wasyl w 03 Lut 2011, 20:52

A co tam...
:

Primo: co mnie obchodzą wasze uprzejmości względem siebie? Wobec mnie już tak.
Secundo: jakbyś nie zauważył nie nabijałem się z Twego nicka czy Twych dzieci, ale z Ciebie przy ich pomocy. Niestosowne, ale one mi to chyba wybaczą.
Tertio: co do "dawania powodów" - postąpiłeś w myśl zasady "jak by pani mini nie nosiła to by pani nie zgwałcono". Rzeczywiście, jak i ona tak i ja wystawiłem się poprzez swe gadulstwo a także chęć poznania kogoś, kto może na tym forum przebywa i ma podobne doświadczenia, zarówno mistyczne jak i te związane z nałogiem ( i po części się to udało ), na pośmiewisko i błazenadę takich wielmożów jak co poniektórzy. Ale jednak... patrz zasada. Ot, postawa prawdziwego mężczyzny.
Prawdziwy mężczyzna - oj, żebyś Ty wiedział, ile przeszedłem, żeby samemu wyjść z nałogu, to byś teraz mi kazań nie prawił. A tacy jak Ty uważali, że albo z tego sam wyjdę, skoro sam wszedłem, albo zdechnę i nikt po mnie nie zapłacze, a na pewno nie oni. Mili i uśmiechnięci - do czasu, kiedy trzeba było rękę wyciągnąć.
A najgorsze wcale nie było widzieć jak nisko upadłem i przyznać się, że większą część winy ( choć to akurat sprawa dyskusyjna ) za ten bajzel ponoszę ja, ale właśnie widzieć dookoła ludzi, którzy są, ale mają mnie gdzieś. Tak jak Ty miałeś zaczynając swe prześmiewisko. Więc zachowaj se te pogadanki dla swych dzieci.
Uf! Znowu żem się rozpisał... " :wink: "
Co do obrażania: obrażaliśmy się nawzajem, więc o co chodzi? Źle Ci z tym? Jakoś od innych możesz słuchać, jednocześnie sugerując mi delikutaśnie, że też powinienem na ten standard przystać, ale samemu to już raban robisz. Daj przykład, albo się nie czepiaj.
Nienawiść: :?: A tak... Przepraszam za mój chwilowy zastój. Już więcej nie będę pisał pierdół jak powyżej.
I ostatnie: ano, tak to ze mną jest, że jak już raz wejdziesz mi tam gdzie nie trzeba ( uch! :) ) to raczej muszę mieć satysfakcję. A taką mieć będę jeśli któregoś dnia ktuś Ci popsuje humorek i to wystarczająco mocno, żeby mnie to ucieszyło. I niczym mag, przykładając dłonie do głowy, nucąc mantry i zaklęcia starożytne, przywołam siły, które mi umożliwią poczucie Twej słabości. SIEG! :D Nie ubyło by Ci przez to ani zdrówka, ani honoru, ani pieniędzy, więc nie uważam pewnych słów za groźby - wierz mi, gdybym chciał Ci grozić to zrobiłbym to zupełnie inaczej, bardziej wulgarnie i dosadnie, co jak se pewnie zauważyłeś mogę zrobić, nie korzystając przy tym z półsłówek i niedomówień, mimo tego, że takie dobrze wyglądają ( choć trza przyznać, że żartobliwy tekścik o "przyjechaniu do mnie" rzeczywiście rozpostarł przede mną piękne wizje, ale raczej nie chciałbyś wiedzieć jakie ). Ot, po prostu małe, chore życzenie, które wcale nie musi się spełnić.
Razem z tymi dziećmi i nickiem to już trzecia Twoja wtopa, koleżko. Ale człowiek znerwiony różne głupoty pisze, nieprawdaż?
I jeszcze raz: może i jestem mitomanem, kit z tym. Może i mam problemy - kit z tym. Ale wykorzystanie tego w myśl zasady, którą przytoczyłem gdzieś tam powyżej jest co najmniej niestosowne ( dużo bardziej niż nawtykanie komuś od ch.ji ), zwłaszcza, że: primo - dotyczyło to mnie, secundo - przyszedłeś tu aby dolać dziegciu, a tak naprawdę skoncentrowałeś się na mej osobie ( od niedoleczenia poprzez uwypuklanie błędów logiki i wiedzy ), nie próbując w konsekwentny i naukowy sposób udowodnić, że się mylę i ściemniam. No chyba, że za takowe uważasz enigmatyczne "były badania i nie stwierdzono". Git! Dałem się w to wciągnąć i baaardzo żałuję. Lubię się otaczać konkretnymi faktami a nie się bawić w głupoty, ale czasem ponosi mnie ślepa złość i tak wychodzi jak wychodzi. Za to Ciebie przepraszać nie będę, ale resztę forum ( no, prawie ), którzy przez naszą kłótnię nie mogli normalnie dyskutować - serio, żałuję tego i postaram się już więcej tego nie robić.
Choć w sumie teraz sam sobie zaprzeczam. :D WAR ... DESTRUCTION i takie tam...
Tak więc żyj sobie z przeświadczeniem, że masz absolutną rację, a ja Ci zaręczam, że w najbliższych 20, może 30 latach zobaczysz na własne oczy jak Twoi znawcy przyznają się do błędu.
A teraz: ponieważ chcesz być szefem i pokazać wszystkim, że się mylę dam Ci pole do popisu. Do dzieła.

Dosyć prywatnych rozgrywek. Psychokineza na "tak":
:

Fragmenty, trochę pozmieniane, bo mi się pisać wszystkiego nie chciało:
"Pierwsze systematyczne badania z udziałem Kułaginy zostały podjęte w 1968 r. we Wszechzwiązkowym Naukowym Instytucie Badawczym Meteorologii. Ich wyniki przeanalizowano również w Instytucie Fizyki Teoretycznej Uniwersytetu Moskiewskiego, lecz nie zostały opublikowane, gdyż nie potrafiono wyjaśnić obserwowanych anomalii. Później badania takie podjęli również: biolog, dr E. K. Naumow, następnie prof. G. A. Sergiejew oraz fizycy: prof. J. W. Gulajew, dr J. B. Kobazariew i dr I. K. Kikoin.
Filmy nakręcone z udziałem Kułaginy były niezwykle efektowne. Eksperymenty organizowano w pełnym oświetleniu i pod kontrolą naukowców, co eliminowało podejrzenie o oszustwo. Zdjęcia filmowe wykluczały zbiorową halucynację.
Dzięki tym badaniom powołano w ZSRR specjalistyczne laboratorium metod radioelektronicznych do badań obiektów biologicznych pod kierownictwem dr nauk fizyko-matematycznych - E. E. Godikowa.
W 1987 r. W. A. Striełkow opublikował w Człowiek i Prawo oszczerczy artykuł na temat umiejętności Kułaginy. Ta założyła mu proces i wygrała go, zaś doktorzy: Gulajew, Kobzariew i Naumow jednoznacznie stwierdzili, iż o oszustwie nie mogło być mowy, zaś sprawa dotyczy naturalnych zjawisk przyrodniczych."
I dalej, choć już nie dotyczy to bezpośrednio Pani Niny: zespół pod kierownictwem dr. E. Fischbacha ( Wydział Fizyki Uniwersytetu Purdue oraz Wydział Inżynierii Nuklearnej i Fizyki Uniwersytetu Wirginii ) w ramach poszukiwań źródła zakłóceń grawitacji postawił teorię, iż odpowiedzialna za nie jest tzw. piąta siła - cuś jak grawitacja z przeciwnym zwrotem.

I drugi film. Jest tam fragment, gdzie Kułagina zatrzymuje serce żaby i pewnego kolesia. Jest to rekonstrukcja, więc proszę się nie czepiać min jakie strzela aktorka.

Psychokineza na "nie":
:

No może nie zupełnie na "nie", ale...
Uri Geller - chyba najbardziej znany i atakowany "znawca" psychokinezy. Badany przez: dr H Puthoffa, R. Targa w laboratorium Instytutu Badawczego Stanforda a także na Uniersytecie Londyńskim - nie dopatrzono się oszustwa.
Badany również przez prof. J. B. Hasted'a ( fachura od fizyki atomowej i nuklearnej, prof. D. J. Bohm'a ( fizyka kwantowa i teoretyczna ), dr E. W. Bastin'a. Asystował im dr B. O'Regan ( :) ). Przemaglowano go porządnie po czym stwierdzono, iż nie ma mowy o pomyłce. Wszystko działało jak trzeba, ale nie odkryto źródła tych anomalii.
A teraz dlaczego "nie". Bo poza tym, iż miał on mnóstwo programów, gdzie udowodnił swe umiejętności, to jednak miał i wiele takich, gdzie zawiódł, albo oszukiwał ( tak to przynajmniej widać na jednym z filmów ).
Fakt jest faktem - kolesia przebadano a jego "udane" ( lub rzeczywiście udane ) programy spowodowały np. w Japonii modę na telekinezę, a umiejętności naśladowców również potwierdzano badaniami laboratoryjnymi. Tak więc poza tym, że być może Geller to ściemniacz miał pozytywny wpływ na rozwój badań nad psychokinezą.
( Dalej trick z gięciem przedmiotów. )
Najpierw film z badań - kiedy był młody i mu się chciało.

Fałsz. Jednak Mr. Randi zapomniał tutaj o filmie, który prezentowałem na początku. Prawdopodobnie nie miał do niego wtedy dostępu, gdyż pewne filmy ujawniane są dopiero teraz, ale dziwnym jest, że taki demaskator nie wspomniał ani słowem o tych badaniach. Jednakowoż widać, iż Geller to zręczny oszust. Dlaczego po udokumentowaniu jego "mocy-przybywaj" ściemniał? Może mu się już nie chciało wytężać ( fragmenty filmu z badaniami nad psychokinezą ), a może po prostu nagle przestało mu wychodzić a kaska by się przydała... Nie mnie go oceniać. Może Terminus?
+ opis tricku...

:o

Kaska za udowodnienie.
:

Kaska, kaska, jeszcze raz kaska. Ot, co! A może niektórzy wierzą, że jeśli "zaprzedadzą duszę diabłu" ( gdyż są głęboko wierzącymi chrześcijanami - większość mistyków jest nimi i "podążają" drogą Chrystusa ) to stracą "moc", albo będą się czuć nieczystymi? I walą kaskę z nagród? Geller ( przynajmniej na początku ) nie poszedł na badania dla kasy. Kułagina tym bardziej. I wielu, wielu innych.
Mnie tak szczerze też by to waliło. Jakoś wiem jak to jest i jedyne do czego mnie ciągnie to do ponownego robienia mych faz. Człowiek powinien zrozumieć, że ktoś, kto zna pewne tajniki natury ma kaskę w d.pie. Albo próbuje zdobyć ją przy pomocy swych umiejętności, ale inaczej niż szpanowanie nimi. Dziwne to trochę, ale piszę tylko to, co ja odczuwam. Chciałbym usiąść i powiedzmy po roku medytacji wygrać 6 w totka ( fajna sprawa, nie powiem, a jak by się laski patrzyły! aż mi się myśleć o tym nie chce :wink: ), ale na pewno nie zdobyć jej poprzez nagrody za udowadnianie czegoś, co ja dobrze wiem, że istnieje. I to przeważnie komuś, kto i tak w to wierzyć nie będzie, albo przez całe swe życie będzie starał się udowodnić, iż dał się chytrze podejść. Z tego co czytam tu i ówdzie i sobie przypominam pewne sprawy nie jestem w tym osamotniony.

:wódka:
Awatar użytkownika
Gnuśny Wasyl
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2010, 23:18
Ostatnio był: 04 Maj 2015, 22:58
Miejscowość: Prypeć, ul. Radosna 6/66
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 30

Postprzez plunio7 w 03 Lut 2011, 21:40

No teraz wszystko jest jasne. Jak ktoś chętne serce ma, to i owszem, obiecamy, obiecamy, cuda na patyku, jakiś człowiek x teleportował się z Władywostoku do Nowego Jorku, jakiś znany wszystkim mag wzniósł się pięć centymetrów nad ziemię, a pustelnik z środkowej Sahary to nawet królika z kapelusza wyciągnął, no to i ty możesz. Ale jakieś dowody, pokazy? O nie, nie brachu, my historyjki opowiemy, ale jak cuś, to ty sam musisz, bo my takie skromne chłopaki w sumie jesteśmy i tylko te złe niedowiarki nam kłody pod nogi rzucają. Więc zapraszamy, zapraszamy, ale pamiętaj, że najpierw to musisz zażyć tyle tego, a tego, no bo to tak po prostu jest, nie pytaj czemu, głupie fizyki kłamią, a, no i jeszcze jakbyś se walnął jakiś fajny znaczek na piersi i odtańczył rytualik to już całkiem super będzie, nie? Ale potem tatuś z mamusią Cię nie poznają, a Ty w psychiatryku będziesz wspominał jak to kiedyś mogłeś choć prawą rączką poruszać, to już inna bajka, bo to nie nasza wina, żeś widocznie niewybran.

Za ten post plunio7 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive von Carstein.
Awatar użytkownika
plunio7
Stalker

Dołączenie: 06 Paź 2008, 21:49
Ostatnio był: 15 Sie 2024, 05:15
Ulubiona broń: --
Kozaki: 21

Postprzez dorian w 03 Lut 2011, 23:58

Jest taki koleś i robi takie n-ry jn.:
1
2
3

Jak on to robi?
Nazywa się Angel, Criss Angel.
P.S. Jak już wlazł i zlazł z tej ściany - zwróćcie uwagę na jego naszyjnik.
Ostatnio edytowany przez dorian, 05 Lut 2011, 01:22, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post dorian otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Terminus, Gnuśny Wasyl.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Lucjusz w 04 Lut 2011, 00:39

Filmiki dobre ale dla mnie to one mogą być tak samo prawdziwe co reklamy ery z kolesiem wystrzelonym z procy itp. Na filmie wszystko da się zrobić więc ja pozostaje sceptykiem. Dla mnie ten kolo to zwykły iluzjonista, chyba że moje doopsko zacznie lewitować :wink:
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 261

Postprzez Zari w 04 Lut 2011, 15:21

Mały offtop:
Wygląda to trochę jak gra w jakiegoś CoDa przy pingu 500 :P
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 19:01
Miejscowość: Chorzów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

Postprzez Najemnik w 04 Lut 2011, 20:50

@dorian

Wszystko to odpowiedni montaż, wycinanie klatek i widownia, która po prostu gra.
16:19 Edka: Strach się odezwać, wszystko chu*owe i wszyscy brzydcy.
Awatar użytkownika
Najemnik
Tropiciel

Dołączenie: 28 Lut 2009, 02:41
Ostatnio był: 06 Lis 2024, 23:05
Miejscowość: Gopnikowo
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 261

Postprzez Kapeć29 w 04 Lut 2011, 22:12

A moja mam z kolei wierzy w magię. Wróżki, klątwy, jasnowidzów.
I czasami mnie ta kobieta przeraża. Trzyma czarne świeczki i mówi, żeby nie dotykać ich bo będzie źle.
Nie pozwala dotykać swojego tarota żeby go nie rozładować.
Parę razy udało jej się nawet na tarocie zarobić ( po 50 zł- ludzie nie mają co z kasą robić ).
I w ogóle egzorcysta twierdzi, że na mamie, na wszystkich kobietach z jej rodziny ciąży klątwa..
nic mi się nie chce.
Awatar użytkownika
Kapeć29
Stalker

Dołączenie: 04 Sty 2011, 14:08
Ostatnio był: 02 Paź 2014, 22:22
Ulubiona broń: Walker 9x18
Kozaki: 11

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości