Multikulturalizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Jak bardzo akceptujesz imigrantów?

Jestem imigrantem
4
4%
W pełni ich akceptuję
3
3%
Akceptuję ich
8
9%
Jestem neutralny
27
29%
Nie akceptuję ich
41
44%
Nienawidzę ich
1
1%
Jeżeli spotkam to zabiję bez wahania
9
10%

Razem głosów : 93

Re: Multikulturalizm

Postprzez Soviet w 14 Lis 2014, 16:48

Zagłosowałem "Jestem imigrantę" żeby zaburzyć wyniki ankiety i zniszczyć temat. Jak imigrant.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image

Za ten post Soviet otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wunderwaffe.
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Reklamy Google

Postprzez Kpuc w 14 Lis 2014, 17:54

W zasadzie nie mam nic przeciwko skoro moi rodacy wyjeżdżają też z kraju ale powinny być pewne warunki, uchodźca musi się dostosować i ma na to powiedzmy 6 miesięcy, dalej nie będę się rozpisywał bo to wszystko i tak jest nierealne, niema pracy i kasy dla nas to co dopiero dla uchodźców.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Tajemniczy w 09 Mar 2015, 10:00

I to właśnie jest dla nas swego rodzaju tarczą ochronną, ten brak kasy. Na Zachodzie w większości krajów takiego emigranta wyżywi państwo u nas może się w fujarę cmoknąć z pomocą. Gdyby u nas był taki socjal jak na zachodzie to mielibyśmy podobną sytuację.

Za ten post Tajemniczy otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Lucjusz.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Stalker Rambo w 09 Mar 2015, 12:52

Wyznaję zasadę, że jak mieszka się w obcym kraju należy stosować się do praw obowiązujących tam. Dlatego wkurzają mnie islamiści. Gdy my jesteśmy u nich to obraża ich to, że nie żyjemy według ich praw. Gdy oni są u nas to obraża ich, że "nie mogą" żyć według własnych praw. W tym, że "nie mogą" oznacza, że nie dajemy im władzy.

Nie mam nic do innych nacji, ale jak tak czasem posłucham wiadomości o tym co odwalają muzułmanie, to mam wrażenie, że najlepszym pomysłem byłoby zbombardowanie tych wszystkich krajów muzułmańskich i posypanie ziemi solą, aby na wszelki wypadek nic nie urosło.

Do samej religii też nic nie mam, niech każdy wierzy w co chce. Ale do własnej religii trzeba przekonywać, a nie wprowadzać siłą.
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 142

Postprzez Universal w 09 Mar 2015, 13:28

Ichnia ziemia już jest słona - tak mnie na geografii uczyli; pustynie są pustyniami ze względu na zasolenie. Jeśli się mylę, to zrównać UAM z ziemią :caleb:

Pomysł utopijny, nieopłacalny, raczej nie do wykonania przy ichniej opinii publicznej. Do pracy posłałbym rodzimych więźniów z kryminału, a nie niereformowalną ekstremę, której jedynymi pragnieniami jest rozwijać współpracę międzygatunkową z kozami i umierać za Allaha. Ich należałoby albo posłać w piach przez sznur/gilotynę/zastrzyk/krzesło elektryczne, albo w najbardziej humanitarnym wypadku wysłać hurtem tam, skąd przyjechali. I to niemal wszystkich, nie tylko podejrzewanych o terroryzm, ale całe rodziny i społeczności; pozostawić tylko tych, którzy istotnie mają jakiś wkład w kulturę/gospodarkę lub widać, że trwale się zasymilowali (np. mieszane rodziny, choć nie wszystkie pewnie by się nadawały).

Całe szczęście nie mieliśmy kolonii, a Liberia i Madagaskar przepadły dekady temu :caleb:

:suchar::

Image
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez Tajemniczy w 09 Mar 2015, 15:27

Też tak uważam że jego poglądy w warunkach Francji nie przejdą. Zaraz zaczną się krzyki, protesty lewicy przeciwko "nienawiści rasowej", jeden czy drugi wspomni coś o obozach czy łagrach i się będzie można tym planem podetrzeć.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez impulse_101 w 09 Mar 2015, 21:43

Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez bober w 10 Mar 2015, 19:49

W kontekście tematu- na zimno bez znieczulenia.
Wersja oryginalna tekstu
http://www.ons.gov.uk/ons/rel/census/20 ... index.html
Na szybko z netu:
:

Nowy raport ekspertów ze Studium Centrum Badań i Analiz Migracji przy University College w Londynie analizując dane Ministerstwa Spraw Wewnętrznych podało, że bezmyślne osiedlanie milionów imigrantów spoza Europy, którzy przyjeżdżają tylko po to aby żyć na koszt państwa w latach 1995-2011 wygenerowali bilans ujemny w Wielkiej Brytanii wynoszący 120 miliardów funtów, podczas gdy imigranci z krajów członkowskich Unii Europejskiej wypracowali nadwyżkę w wysokości ponad 4 miliardów funtów – jest to zestawienie podatków i kosztów, w tym służby zdrowia, edukacji i opieki socjalnej.

Imigranci, którzy przynoszą straty w głównej mierze pochodzą z Indii i Pakistanu oraz krajów Afryki Północnej – rzekoma opłacalność takiej pozaeuropejskiej imigracji w rzeczywistości jest dużym obciążeniem dla danego budżetu państwa, gdyż znaczna większość świadomie wybiera turystykę socjalną, zaś Ci którzy pracują szybciej wypadają z rynku pracy i płacą mniej podatków – co w konsekwencji na przestrzeni kolejnych lat może prowadzi do niewydolności ekonomicznej kraju, ale o tym nie można mówić głośno, bo to rasizm i akt terroryzmu, wszak ktoś mógłby pomyśleć, że należy powstrzymać niekontrolowaną imigrację z poza Europy i co wtedy poczną zachodni lewicowi politycy? Elektorat diametralnie mógłby się skurczyć. Przejdźmy dalej i przyjrzyjmy się teraz analizie Centre for Research & Analysis of Migration, która została oparta na podstawie spisu powszechnego z 2011r. Wynika z niego, że 81% Polaków zamieszkujących Wielką Brytanię posiada stałą pracę co daje pozytywny wkład fiskalny do budżetu. Spośród rodowitych Brytyjczyków, stałą pracę posiadało 69%, a imigrantów z poza Unii Europejskiej 59%. Wszystkie dane potwierdzają tezę, że najbardziej wartościowymi imigrantami, są obywatele krajów członkowskich UE – aż o 43% rzadziej korzystają z przywilejów socjalnych niż osoby urodzone w Wielkiej Brytanii, również o 7% rzadziej starają się o mieszkania socjalne! Jakby tego było mało – ten sam dokument przedstawia informację, ze imigranci z UE są lepiej wykształceni od Brytyjczyków, czego nie można powiedzieć o imigrantach z arabskiego kręgu kulturowego, co jest niewygodną informacją dla pseudonaukowych diagnoz Wybiórczej, w których stwierdza się, że tylko „wykwalifikowani imigranci” z Afryki czy Bliskiego Wschodu są w stanie załatać dziurę demograficzną naszego kraju. Nic bardziej mylnego.

Temat o GB , ale odnosi sie generalnie do całości problemu kolorowej migracji w krajach EU.
Awatar użytkownika
bober
Stalker

Dołączenie: 25 Paź 2009, 20:08
Ostatnio był: 20 Mar 2016, 16:21
Miejscowość: Turek
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 15

Postprzez Krzyk19 w 28 Maj 2015, 19:02

http://m.onet.pl/wiadomosci/kraj,nlzw8f I do czego doszło? Do tego, że Polska będzie musiała przyjąć 3600 potencjalnych terrorystów, morderców, złodziei i gwałcicieli pod płaszczykiem uchodźców.
Moje zdanie na ten temat jest takie jakie większość starszych użytkowników tego forum myśli, że jest - Nie! Najpierw godna praca i życie dla Polaków!
Jedyna rzecz, która mnie martwi to to że jeśli Polska ich nie przyjmie to będę dziękował Bogu, a nie Polakom. A piszę to tylko, aby nikt mi potem nie mówił, że nie ostrzegałem itd.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Tajemniczy w 28 Maj 2015, 20:25

Nie trzeba od razu z każdego robić terrorystę i fanatyka część z tych ludzi chce tylko spokoju i stabilizacji chociaż możliwe że wśród tłumów uchodźców mogą się kryć fundamentaliści niczym w koniu trojańskim. Tylko ciekawe jak to jeszcze będzie. Jeśli po przyjeździe do Polski będą siedzieć na dupie i dostawać za frajer kasę to rzeczywiście ch*j może człowieka strzelić patrząc co się dzieje z ludźmi w kraju.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez Universal w 28 Maj 2015, 20:46

Dojść do władzy, wypie*dolić za granicę, problem rozwiązany :suchar:

Jestem ciekaw rozwoju wypadków. Czy ludzie się postawią, czy struchleją i będą pobłażliwi dla wybryków imigrantów. A może imigranci sami stwierdzą, że tu jest za biednie i za zimno :E

Tajemniczy, tu nie chodzi tylko o fundamentalizm. A nawet na to nie zwracałbym większej uwagi. Problemem jest dostosowanie do społeczeństwa - obawiam się, że będą wyewoluowanymi Cyganami - ze wsparciem państw, obowiązki ich będą iluzoryczne i że będzie to problem raczej społeczny niż quasi-militarny. Zastanawiam się też, czy żyjący w Polsce przybysze z Maghrebu nie będą izolować "nowych".
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez vandr w 28 Maj 2015, 21:50

Nie ma tu dla nich wstępu i koniec kropka. Nie będziemy ku*wa odgrywać matki samarytanki typu Angelina Jolie i liczyć, że złudny procent okaże się cywilizowanym człowiekiem. Spuszczam na ich problemy krepę obojętności.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt48 oraz 7 gości