Ciekawe linki/artykuły/fotografie

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Ciekawe linki/artykuły/fotografie

Postprzez Tormentor w 09 Mar 2013, 13:14

Świetnie się ich słucha :D
Image

Za ten post Tormentor otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive marcel, Pijawol.
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Wrz 2024, 11:43
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 289

Reklamy Google

Postprzez paintball_0 w 12 Mar 2013, 19:56

"Dev blog" z Międzynarodowej Stacji Kosmicznej. Trójka astronautów odpowiada na pytania CNNu. Przed obejrzeniem weźcie sobie do serca, że ci kolesie nie są aktorami i PRowcami i nie wiedzą jak się zachowywać przed kamerą. No i są w kosmosie, więc nie oczekujcie od nich bóg wie czego.

Za ten post paintball_0 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive impulse_101.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez impulse_101 w 13 Mar 2013, 13:35

ISS to fajna sprawa, prowadza nasłuch na pasmie krótkofalarskim i jeśli ktoś ma w domu radiostacje to po sprawdzeniu kiedy będą przelatywać nad jego głową przy odrobinie szczęścia da rade ich wywołać i chwilkę porozmawiać. Później dostaje się listownie dyplom z NASA za uzyskanie łączności z ISS :E

:

Image

Za ten post impulse_101 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Alchemik w 17 Mar 2013, 22:19

Już nawet TVN24 zajmuje się gównoburzą matematyczną w internecie :caleb: .
http://www.tvn24.pl/ciekawostki-michalki,5/internet-tym-zyje-6-2-2-1-ekspert-wyjasnia-zagadke-tego-dzialania,311736.html
A według Was, ile to jest? :E
6:2(2+1)
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Kozaki: 207

Postprzez Pangia w 17 Mar 2013, 22:57

Alchemik napisał(a):6:2(2+1)

UWAGA/WARNING/ACHTUNG/POZOR/внимание/注意!
:

Wynik to 9. Zaskoczony?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Alchemik w 18 Mar 2013, 00:18

Wynik to 9. Zaskoczony?

Widzę, że kolega próbował mi dowalić, ale chciałbym poinformować Cię, że na pytania retoryczne się nie odpowiada ;) .
To, że jest to 9, to akurat wiem, bo ten badziew rozwiązuje się według zasady: jeśli dzielenie i mnożenie są obok siebie, to liczy się od lewej, do prawej. Oczywiście w szkole tego nie uczą i co więcej nie zamierzają uczyć, bo na tym zadaniu poległo dwóch nauczycieli z mojej szkoły. Dopiero znajomy matki wytłumaczył mi tę zasadę kilka lat temu, czego oczywiście nie uczyłem się nigdy w budzie. Widać wybieram sobie ch***e szkoły.
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Kozaki: 207

Postprzez Pangia w 18 Mar 2013, 16:46

Odpowiedź nie była do Ciebie (z tego, co zazwyczaj piszesz, nie jesteś tumanem jak połowa internetu, pomimo posiadania kucyka w avatarze, w dodatku w formacie .gif, skaczącego po ekranie jakby jechał po polskich drogach), tylko dla tych, co uparcie twierdzą, że jest to 1 (bo na pewno są tacy na forum). Jeden gość na Mistrzowie.org strasznie się wykłócał, że to musi być 1, bo go tak uczyli w szkole, bo mu matka tak mówiła, bo on jest studentem matematyki itp. itd., to w końcu mu powiedziałem, że prędzej Jarka dałoby się przekonać, że to nie był zamach niż tego kolesia, że 6:2(2+1)1.
Alchemik napisał(a):Oczywiście w szkole tego nie uczą i co więcej nie zamierzają uczyć, bo na tym zadaniu poległo dwóch nauczycieli z mojej szkoły. Dopiero znajomy matki wytłumaczył mi tę zasadę kilka lat temu, czego oczywiście nie uczyłem się nigdy w budzie. Widać wybieram sobie ch***e szkoły.

Powiem Ci tak: jest to logiczna zasada, ale z zasady ludzie nie kierują się logiką ;) No bo trudno byłoby znaleźć nawet w internecie kogokolwiek, który by jako wynik działania 2:2*2 podałby 1/2, "bo mnożenie jest pierwsze", "bo uczył mnie tego prof. dr hab. insp. inż. dypl. I. Tumanow" , "bo jesteś idiotą", "bo ja tak mówię i ch♥*", "bo twoja stara nie ma dzieci" itd. Ale już na takim 6:2(2+1) ludzie się wywalają, bo albo nie myślą (wrodzona cecha każdego człowieka, którą muszą w procesie wychowywania wyeliminować rodzice, bo na szkołę nie ma co liczyć), albo kombinują, szukając drugiego dna we wszystkim i we wszystkich (np. fani teorii spiskowych - w ich wypadku rodzice przesadzili/postawili kompa na biurku i jemu pozostawili zadanie wychowania dziecka na praworządnego i światłego obywatela).
Poczułem się trochę tak, jakbym pisał artykuł na Nonsensopedii :P
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

Postprzez Realkriss w 18 Mar 2013, 17:03

Matkoicórko!
Kobiety zasuszają łożyska swoich dzieci i potem je łykają jako lek!!!!!
Najobrzydliwsza rzecz, o jakiej w życiu słyszałam.

http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie-i-zdrowie/naturalny-lek-na-depresje-skuteczny-i-obrzydliwy/sp6c6
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 881

Postprzez KoweK w 18 Mar 2013, 17:54

Nie bez przyczyny większość zwierząt po porodzie zjada łożysko. :D
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 15 Lis 2024, 02:52
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1477

Postprzez Realkriss w 18 Mar 2013, 19:10

Boże, faktycznie, moje chomiki tak zawsze robiły, wyleciało mi z głowy.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 881

Napięcie na Półwyspie Koreańskim

Postprzez Tajemniczy w 29 Mar 2013, 14:20

http://fakty.interia.pl/raport-korea-pl ... nId,950055
Co o tym sądzicie- kolejna prowokacja Korei czy powoli zbliżamy się do wojny? Ja sam uważam że USA i Korea Płd. powinna mieć się na baczności- nie wiadomo co może Unowi i jego armii strzelić do głowy a to co robi zaczyna wyglądać poważnie.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Re: Napięcie na Półwyspie Koreańskim

Postprzez Wojak w 29 Mar 2013, 14:45

A odwróćmy na chwilę wzrok od Korei i powędrujmy nim do USA. Państwo, zdaje się, porządne, jednak z doskonałym darem wyszukiwania problemów. Gdzie tylko da się je znaleźć, tam jest już USA. Z tego co słyszałem, to ich samoloty z uzbrojonymi głowicami jądrowymi latały rzekomo nad Koreą Płn. "w ramach ćwiczeń". Niestety zakończenie wojny Koreańskiej, WTC, wojna w Afganistanie i obalenie Kadafiego nikogo nie nauczyło, jakie jest prawdziwe oblicze USA. Nie sądzę, by byli oni lepsi od Koreańczyków, tych komunistycznych oczywiście. Na wypadek wojny między tymi państwami, muszę kupić duże pokłady popcornu.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Kozaki: 37

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości