Wychowanie patriotyczne

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Wychowanie Patriotyczne?

Owszemik
18
29%
Nieeee
20
32%
Dobre Wychowanie
17
27%
Rasta ==='
8
13%

Razem głosów : 63

Re: Wychowanie patriotyczne

Postprzez Boras w 17 Cze 2006, 18:18

deskath napisał(a):Idiotyczny pomysl legalizacji narkotyków pozostawiam bez komentarza... :|

Jak ja uwielbiam dojzale wypowiedzi poparte argumentami. One sa ... sa takie, od razu widac ze czlowiek jest obiektywny, otwartu na nowe idee, i potrafi prowadzic normaalna dyskusje.

W kazdym razie juz teraz czysto hipotetycznie, jesli nadal zastanawiali by sie czy to wprowadzic i jesl ibylo by to tak jak ja to sobie wyobrazamto bylbym za (jezeli wprowadzone bylo by to przez jakis obiektywny organ (ale jak wiadomo takiego nie ma))
Niestety, tak jak wszyscy wiemy, spojrzenie na swiat Romka nie jest godne powtarzania..
Dalej mi sie nie chce pisac..

Nikt nie podal argumentu zadnego..
BTW za wprowadzeniem w szkolach NIE jestem, to juz przegiecie, o manifestacji tak naprawde nic nie wiem, bo o niej nie czytalem nie slyszlaem, wypowiaqdalem sie tylko na podstawie domyslow
Core duo 1,86 stoj±ce na asusie p5w dh deluxe
2 giga ramu g.skill'a na 800
i moje dziecko ukochane radeon x1900xtx
cieszy mnie to niezmiernie
Awatar użytkownika
Boras
Tropiciel

Dołączenie: 21 Mar 2006, 14:42
Ostatnio był: 03 Sty 2016, 16:07
Miejscowość: Sie biara dzieci?
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez klawisz w 17 Cze 2006, 18:57

No swietnie, tylko, ze narkotyki zawsze byly narkotykami. Dzis miekkie w szkolach, za 10 lat twarde i dzieci goniace badgery.

Image
Awatar użytkownika
klawisz
Retired

Dołączenie: 16 Lis 2004, 14:27
Ostatnio był: Wczoraj, 21:55
Miejscowość: Sopot
Kozaki: 88

Postprzez Boras w 17 Cze 2006, 19:25

No to juz jakis Argument.. i do tego sensowny, z tym ze ja nie mowie zeby palenie bylo w szkole dostepne... to jest paranoja, jeszcze przedewszystkim dlatego ze fajek palic nie mozna, a trawe dzieci chca
Ja pisalem tak bardziej ogolnikowo, Tak czy tak Kazdy kto chce sprobowac dostanie
a jezeli byly by legalne, dilerka by upadla, to latwiej bylo by to kontrolowac, i 10latek nie dostalby bo by nie mial od kogo, w sklepie zabronione, a na ulicy nie ma nikogo kto by handlowal
poza tym nie bylo by zadnych chorych gowien, w stylu palenia tak pokwaszonego ze ludziska sie wyginaja po jednym buchu
Pewnie polowa z was palila, i powiedzcie czy to jest takie straszne?
mi np. palenie nie smakuje, i nie wiem co ludzie w nim widza.. inne smakolyki to juz inna sprawa, ale wszystko z umiarem,

A to ze narkotyki zawsze byly narkotykami..
Narkotyki Same w sobie nie sa zle
To ludzie nie potrafia ich uzywac
jesli ktos wie ze ma slaba wole niech nie probuje i tyle
a jak ktos popada w naromanie to nie przez narkotyki tylko przez siebie.
Awatar użytkownika
Boras
Tropiciel

Postprzez Organic Shadow w 17 Cze 2006, 20:05

Boras napisał(a):Narkotyki Same w sobie nie sa zle. To ludzie nie potrafia ich uzywac.

Tylko czesciowo sie z Toba zgodze. Jak wiadomo, LSD bylo najpierw wykorzystywane w celach leczniczych, jednak przez nieodpowiednie uzytkowanie stalo sie wiadomo czym.
Legalizacja palenia nie moze byc dobra, bo to nie jest to samo ziolo, co bylo kilka lat temu. Teraz wiecej w tym chemii majacej uzaleznic organizm, niz ekstraktów naturalnych. Tak jak kiedys skuny byly czyms abstrakcyjnym, tak teraz wiele osób pali je nieswiadomie i sie duzo szybciej uzaleznia. Poza tym legalizacja to by byla istna reakcja lancuchowa - skoro trawka jest legalna, to obudzili by sie zwolennicy jakiegos innego specyfiku [mocniejszego rzecz jasna] i tak by to narastalo.
Awatar użytkownika
Organic Shadow
Tropiciel

Dołączenie: 29 Lip 2005, 12:49
Ostatnio był: 07 Mar 2007, 23:15
Kozaki: 0

Postprzez Boras w 17 Cze 2006, 20:42

a propo kwasnego zielska: masz racje, ale i tak wszyscy sobie cenia NATURKE prawda?
A po legalizacji bylo by duzo latwiej kotrolowac towar, wystarczy spojrzec na holandie, na kazdym woreczku musi byc napisana ilosc wszystkich substrancji, jest to kontrolowane (z tego co wiem do baru wpadaja kolesie, wybieraja owar, i jakimis szybkimi badaniami sprawdzaja zgodnosc z naklejka)

Co do ostrzejszych
Jasne ze nie wszyscy beda tego chcieli.. ilu ludzi bedzie chcialo zalegalizowac kwasy?? piguly?? o koksie i heroinie nie mowie w ogole.

Amfetamina juz jest legalna, wystarczy miec znajomego lekarza i przepisuje lek dla narkoleptykow :D
Awatar użytkownika
Boras
Tropiciel

Postprzez xionc w 17 Cze 2006, 21:26

Nie w tym ciemnym kraju, zapomnijcie.
btw lsd nie jest wcale takie zle, pierdoly takie rozne o jego rzekomej szkodliwosci wygaduja najczesciej pajace ktore nawet nigdy nie sprobowaly tej substancji. i koniec offtopic, tu jest temat o tym dennym pomysle konia romana
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Boras w 17 Cze 2006, 21:34

Jak ktos wyrzej doniusl, pomysl pieknego romana upadl...
wogole romek to tam tak pasuje jak ja na szefa kontrwywiadu :D
Temat chyba sie wypalil..
Awatar użytkownika
Boras
Tropiciel

Postprzez limak122 w 18 Cze 2006, 09:34

Jak sie nie podoba teraz w szkole to za fraki na stadion i dalej juz wiecie :twisted:

Byloby o jednego mniej, a swiat bylby piekniejszy :D

Teraz gdy poczytalem o tej manifestacji to chyba stwierdzam, ze nikt tak naprawde nie bral tego na serio. Ja, który z zielem ma (ostatnio rzadziej) kontakt mysle, ze to co najmniej chory pomysl.

Do moda- Nie bede tobie dawal wiecej pracy, wystarczy, ze powiesz, zebym nie uzywal wulgarnych wyrazów nawet z gwiazdkami :P Juz nie bede :D

| No, nareszcie mamy jakis postep. |
Awatar użytkownika
limak122
Łowca

Dołączenie: 05 Lis 2005, 19:49
Ostatnio był: 04 Lis 2014, 14:28
Miejscowość: City17
Kozaki: 1

Postprzez ThreeZ w 18 Cze 2006, 17:25

Boras napisał(a):
deskath napisał(a):Idiotyczny pomysl legalizacji narkotyków pozostawiam bez komentarza... :|

Jak ja uwielbiam dojzale wypowiedzi poparte argumentami. One sa ... sa takie, od razu widac ze czlowiek jest obiektywny, otwartu na nowe idee, i potrafi prowadzic normaalna dyskusje.

Czlowieku, mysl troche! Co maja narkotyki do tego ze ten kon Roman (dzieki xionc, za konkretne okreslenie ;)) zostal ministrem edukacji? Przyszli, zaczeli manifestowac ze im sie nie podoba Giertych - OK, jeszcze tyle z ich idiotyzmu przeboleje. Ale pomysleli sobie - "To moze jeszcze sie uda gandzie zalegalizowac?" i jada z tym koksem... A to sie ma jak piernik do wiatraka.

Niech rzad zalegalizuje narkotyki. Totalnie mi to wisi. Jezeli ktos ma rozum to nie cpa i nie pali... Pamietajcie ze picie zawsze jest od tego zdrowsze. ;) Niech sobie ludzia niszcza zdrowie jak nie maja rozumu, ja sie pod tym nie podpisuje. :|
Awatar użytkownika
ThreeZ
Tropiciel

Dołączenie: 07 Maj 2005, 15:21
Ostatnio był: 02 Sie 2014, 15:01
Miejscowość: Rybnik
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 2

Postprzez Boras w 18 Cze 2006, 18:03

deskath napisał(a):
Boras napisał(a):

Czlowieku, mysl troche! Co maja narkotyki do tego ze ten kon Roman (dzieki xionc, za konkretne okreslenie ;)) zostal ministrem edukacji? Przyszli, zaczeli manifestowac ze im sie nie podoba Giertych - OK, jeszcze tyle z ich idiotyzmu przeboleje. Ale pomysleli sobie - "To moze jeszcze sie uda gandzie zalegalizowac?" i jada z tym koksem... A to sie ma jak piernik do wiatraka.

Niech rzad zalegalizuje narkotyki. Totalnie mi to wisi. Jezeli ktos ma rozum to nie cpa i nie pali... Pamietajcie ze picie zawsze jest od tego zdrowsze. ;) Niech sobie ludzia niszcza zdrowie jak nie maja rozumu, ja sie pod tym nie podpisuje. :|

lAA zwariuje, o czym ty do mnie rozmawiasz wogóle , bo chyba sie nei rozumiemy.
Napisales

i ja napisalem

Nie pisalem jeszcze nic o romku, TY pisales konkretnie na temat Legalizacji, a nie na zwiazek legalizacji z podejsciem ministrra edukacji
Badz konsekwentny, a nie zmieniaj froncik w polowie dyskusji
Pisales ze pomysl jest idiotyczny i juz, Tak rozmawiaja dzieci
Napisalem ze nie poparles tego zadnymi argumentami
A TY MI TU O ROMANIE ZACZYNAC GADAC
wiec ja mowie " HE???"
Awatar użytkownika
Boras
Tropiciel

Postprzez von Carstein w 13 Kwi 2009, 13:47

A więc tak... Wiem ile ten temat ma lat. Wiem, że ukazał się przed SoC. Ale czuję olbrzymią chęć zawarcia swojego głosu w tej dyskusji... KoweK dał zgodę. Skoro niegdyś ZASUGEROWAŁ odświerzenie kilku tematów....

Wcześniej dodam od siebie, że pomysł z narkotykami był... lekko mówiąc "szalony". Ustąp w jednym miejscu, a nim się obejrzysz... eh...

Patriotyzm... Patriotyzm i wychowanie z nim związane są bardzo ważne w życiu każdego człowieka. Już od małego należy uczyć obywateli miłości do flagi, godła, hymnu i ojczyzny. Gdy dorośniesz, służba wojskowa powinna być zaszczytem, a nie uciążliwym obowiązkiem przed którym uciekasz w siną dal.
Te trzy lata temu większość z mieszkańców naszego "pięknego" kraju narzekała na Pana Giertycha... Ja byłem za! Nikomu jeszcze nie zaszkodziła odrobina dyscypliny... Popatrzcie na Japończyków i Prusaków (Niemców) Czy wiecie, że na początku XX wiek mali japończycy (wiek szkolny) mieli co roku manewry wojskowe w szkołach? I popatrzcie jak dzielnie stawali podczas II wojny. Popatrzcie w końcu na amerykanów. Niby głupole, a jak spalisz przy nich symbol imperializmu (ich flagę)... BÓL...
Gdzie dzieciak ma nauczyć się patriotyzmu. W domu i szkole. A szczególnie w tej ostatniej, na historii. Wszyscy krytykowali pomysły Romka. A co się teraz dzieje w naszym domu. Pani Hall zostaje ministrem (przeklęte PO). Fajnie. Najpierw całkowicie poroniony pomysł z wakacjami, a teraz... A teraz chce ograniczyć historie w szkołach ponadgimnazjalnych... KULWA! ZSZ i Technika przerabiają od I wojny, a Licea uczą się normalnie. I co daje w zamian? Jakieś nędzne tematy do przerobienia... A idz Hall w cholere! Gdzie się teraz ludziska mają uczyć patriotyzmu? Gdzie? Mało który czyta teraz książki, a w telewizji... A w telewizji, ogólnie w mediach tylko opluwa się nasze autorytety (Mjr.Sucharski gejem, nazistą i tchórzem, a Wałęsa ma nieślubne dzieci i był agentem SB). Rzygać mi się chce! Więcej bohaterów w telewizji. Żeby szwedzi tworzyli pieśni o Wiznie. A my nawet filmu dokumentalnego... eh...

Zachęcam do dalszej dyskusji. A ja poszukam nowych tematów do odkopania. Jest jeszcze wiele zapomnianych szybów... (uśmiechnął sie, pokazując przytym garnitur złotych zębów)
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez maciekt w 13 Kwi 2009, 15:44

.
Ostatnio edytowany przez maciekt 14 Lip 2019, 22:15, edytowano w sumie 3 razy
maciekt

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości