Mind Aberration - My Environment

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

I jak sie podoba?

Genialne!
2
15%
Dobre!
6
46%
Niezle
2
15%
Moze byc
0
Brak głosów
Ujdzie w tloku
1
8%
Kiepsko!
0
Brak głosów
Dno
2
15%

Razem głosów : 13

Postprzez ThreeZ w 28 Sie 2006, 16:04

Mirror

Artist Name: Mind Aberration
Track Title: My Environment
Date: 28/08/2006
Genre: Electronic
Composer: ThreeZ

Do Waszej oceny. ;)
Ostatnio edytowany przez ThreeZ, 28 Sie 2006, 16:33, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
ThreeZ
Tropiciel

Dołączenie: 07 Maj 2005, 15:21
Ostatnio był: 02 Sie 2014, 15:01
Miejscowość: Rybnik
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez ThaiWarrior w 28 Sie 2006, 16:26

Suuuper, wlaczylem to sobie i polozylem sie na lozku. Takie przyjemne rytmy, mozna przy nich mazyc i mazyc siedzac na jakies polanie pod drzewkiem w cienu ,w letni dzien. Pozwolisz, ze zaladuje to sobie na mp3??

Siur... Róbta co chceta, pamietajac o prawach autorskich offkozz... ;) - 3Z
Image
Awatar użytkownika
ThaiWarrior
Retired

Dołączenie: 26 Lut 2006, 18:44
Ostatnio był: 11 Gru 2017, 22:00
Miejscowość: Zgorzelec/Żagań
Kozaki: 37

Postprzez mons w 28 Sie 2006, 16:35

ja mam ciagle problemy z tym "rapidem" - tym razem wyskoczylo mi takie cos...

http://img246.imageshack.us/img246/3028/oomu1.jpg
:|

Dlatego zostal dodany mirror z ultrashare. ;) - 3Z
Image
Awatar użytkownika
mons
Łowca

Dołączenie: 26 Wrz 2005, 18:49
Ostatnio był: 26 Kwi 2011, 17:43
Miejscowość: Stolica
Kozaki: 1

Postprzez limak122 w 28 Sie 2006, 18:17

To twoje? Czlowieku to jest naprawde bardzo dobre, zaraz pokaze to kolesiowi który naprawde zna sie na muzyce, ciekawe co on na to powie :D

We want more :D
Awatar użytkownika
limak122
Łowca

Dołączenie: 05 Lis 2005, 19:49
Ostatnio był: 04 Lis 2014, 14:28
Miejscowość: City17

Postprzez SzErN w 28 Sie 2006, 22:04

Poza pierwszymi dzwiekami, które spokojnie nadaja sie do sztampowego kosmicznego RTS-a:wink: twój utwór przypomina mi melodie "Enigmy". Jest tak samo uspokajajacy i odprezajacy jak tamte leciwe juz utwory. Milo mi sie tego slucha :D .
Ostatnio edytowany przez SzErN, 28 Sie 2006, 22:39, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
SzErN
Tropiciel

Dołączenie: 11 Lis 2005, 13:56
Ostatnio był: 05 Maj 2009, 23:21
Miejscowość: okolice Kobierzyc woj.Dolnoslaskie
Kozaki: 0

Postprzez mons w 28 Sie 2006, 22:23

no wiec tak :

poczatek - be be & fuj fuj.
"srodek" - genialny,odprezajacy...i w ogóle kolysanka :D
koncówka - ten dzwoneczek... dziala mi na nerwy :P

w ankiecie zaznaczylem "Niezly" :)
Image
Awatar użytkownika
mons
Łowca

Dołączenie: 26 Wrz 2005, 18:49
Ostatnio był: 26 Kwi 2011, 17:43
Miejscowość: Stolica

Postprzez Boras w 29 Sie 2006, 03:08

No.. Nareszcie temat w ktorym sie moge troche wypowiedziec :D Oczywiscie nie porownuje siebie do ciebie, bo raz ze wypadlbym slabo , dwa zupelnie inne rodzaje muzyki
Lubie zabawe (dobra) ARPami tobie to ladnie wyszlo, a poza tym niesamowicie dobrze (podejzewam ze nieswiadomie) masterring ci wyszedl. Zbalansowanie dzwiekow poprostu na poziomie zawodowcow, wszystkiego bardzo dobrze sie slucha, kawalek jak mniemam mialbyc bardzo spokojny i monotonny (w pozytywnym tego slowa znaczeniu) i taki wyszedl.

Przyczepic sie w zasadzie niema do czego, jedno co mi sie nie podoba (ale to tylko ze wzgledu na moje upodoania muzyczne) to melodia ... Rozwinalbym ja poprostu, bo po wejsciu dzwoneczkow, juz nic sie nie zmienia w melodii (nie licze rozwijania sie "dzwoneczkow")

Jakiego rodzaju muzyki sluchasz? i jaki rodzaj muzyki bedziesz tworzyl , bo bardzo chetnie nawiazalbym wspolprace

Ja robilem w FL glownie w 5.03 pozniej przerzucilem sie na 6 a pozniej wyjechalem tu i nie mam na nic czasu:D

Naprawde baaardzo , baaardzo ladnie zarowno i technicznie jak i "merytorycznie" (z braku lepszego okreslenia, chodzi mi o to ze pomysl dobry) nerka

A edit:

po przesluchaniu tego po raz milionowy dochodze do wniosku ze bit by mogl sie troche zmienic, ew. jakis hat dojsc

(i dobra rada (nie moja) wywal od razu wszystkie dzwieki "wbudowane" w program, bo zdaje mi sie ze slysze FLowskiego snare'a, i staraj sie tworzyc wlasne presety, chociazby zmieniajac stare efektami, bo jesli ktos tworzy w tym samym programie, albo na tym samym pluginie, to bezproblemu rozpozna (polecam ABSYNTHA!!!))
Core duo 1,86 stoj±ce na asusie p5w dh deluxe
2 giga ramu g.skill'a na 800
i moje dziecko ukochane radeon x1900xtx
cieszy mnie to niezmiernie
Awatar użytkownika
Boras
Tropiciel

Dołączenie: 21 Mar 2006, 14:42
Ostatnio był: 03 Sty 2016, 16:07
Miejscowość: Sie biara dzieci?
Kozaki: 3

Postprzez ThreeZ w 29 Sie 2006, 12:31

Boras napisał(a):No.. Nareszcie temat w ktorym sie moge troche wypowiedziec :D Oczywiscie nie porownuje siebie do ciebie, bo raz ze wypadlbym slabo , dwa zupelnie inne rodzaje muzyki
lubie zabawe (dobra) ARPami tobie to ladnie wyszlo, a poza tym niesamowicie dobrze (podejzewam ze nieswiadomie) masterring ci wyszedl. Zbalansowanie dzwiekow poprostu na poziomie zawodowcow, wszystkiego bardzo dobrze sie slucha, kawalek jak mniemam mialbyc bardzo spokojny i monotonny (w pozytywnym tego slowa znaczeniu) i taki wyszedl.

Skoro twierdzisz ze nieswiadomie, to nie bede sie z Toba klócil... Mimo wszystko - wiem swoje. ;P

Boras napisał(a):Przyczepic sie w zasadzie niema do czego, jedno co mi sie nie podoba (ale to tylko ze wzgledu na moje upodoania muzyczne) to melodia ... Rozwinalbym ja poprostu, bo po wejsciu dzwoneczkow, juz nic sie nie zmienia w melodii (nie licze rozwijania sie "dzwoneczkow")

I wlasnie o to mi chodzilo... Poszlo do oceny i wiem co teraz zmienic. :) Bede wdzieczny za jakiekolwiek dalsze sugestie. ;)

Boras napisał(a):Jakiego rodzaju muzyki sluchasz? i jaki rodzaj muzyki bedziesz tworzyl , bo bardzo chetnie nawiazalbym wspolprace

Troche to skomplikowane, bo slucham glównie black metalu. ;D Ale inspiracje mam czysto z zespolów grajacych ambient / muzyke elektroniczna (Tangerine Dream, Brian Eno, czy nawet Jean Michel Jarre). Muzyka powstaje w zaleznosci od potrzeb / nastroju / pomyslu. :> Jesli chcesz nawiazac wspólprace, to razem mozemy rozwinac projekt Mind Aberration. :)

Boras napisał(a):Naprawde baaardzo , baaardzo ladnie zarowno i technicznie jak i "merytorycznie" (z braku lepszego okreslenia, chodzi mi o to ze pomysl dobry) nerka

Pomysl pomyslem, ale kilka rzeczy przydaloby sie zmienic i na pewno to zrobie. ;)

Boras napisał(a):po przesluchaniu tego po raz milionowy dochodze do wniosku ze bit by mogl sie troche zmienic, ew. jakis hat dojsc

Wlasnie do beatu mam najwieksze zastrzezenia, ale to wszystko mozna jeszcze poprawic. ;]

Boras napisał(a):(i dobra rada (nie moja) wywal od razu wszystkie dzwieki "wbudowane" w program, bo zdaje mi sie ze slysze FLowskiego snare'a, i staraj sie tworzyc wlasne presety, chociazby zmieniajac stare efektami, bo jesli ktos tworzy w tym samym programie, albo na tym samym pluginie, to bezproblemu rozpozna (polecam ABSYNTHA!!!))

Masz pecha. Nie trafiles. Nie uzywam FL. ;P A czego? Niech juz to zostanie moja slodka tajemnica. :P
Awatar użytkownika
ThreeZ
Tropiciel

Postprzez SzErN w 29 Sie 2006, 14:23

ThreeZ napisał(a):[Kilka zmian... ;)]

Wiec IMHO srodkowa czesc utworu jest tak jakby "niedorozwinieta", za szybko sie konczy. Mozna by ja spokojnie rozwinac i nadac przez to utworowi "plynnosci"*.

*podczas sluchania mam wrazenie, ze utwór sklada sie z trzech dzwiecznych "wysepek", które(gl. przez ta srodkowa czesc) odstaja od siebie.
Awatar użytkownika
SzErN
Tropiciel

Dołączenie: 11 Lis 2005, 13:56
Ostatnio był: 05 Maj 2009, 23:21
Miejscowość: okolice Kobierzyc woj.Dolnoslaskie

Postprzez ThreeZ w 29 Sie 2006, 15:19

Anom... => Czyli poprawki na nic sie zdaly... =D Jeszcze cos pomyslimy... Na razie nie mam weny. Usuwam linki do drugiej wersji. =P
Awatar użytkownika
ThreeZ
Tropiciel

Postprzez Mad Rufus w 05 Wrz 2006, 07:50

ThreeZ twórz wiecej takich nutek. Spokojny i bardzo ciekawy kawaleczek - szkoda, ze tylko jeden :wink: Widac / slychac, ze potrafisz bawic sie w muzyka, a jak w czyms jestesmy dobrzy to powinnismy to szlifowac w nieskonczonosc (taki diament nie moze sie zmarnowac dude). :P

Podsumowujac muzyczka na poziomie 8/10. Milej zabawy z twoim projektem.

EDIT: Po wielokrotnym przesluchaniu tego kawalka oceniam go 9+/10. Chlopie nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawe, ale robisz profesionalna muze.
Ostatnio edytowany przez Mad Rufus, 12 Wrz 2006, 17:58, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Mad Rufus
Stalker

Dołączenie: 02 Lut 2006, 23:15
Ostatnio był: 25 Lut 2008, 18:24
Miejscowość: Wrzesnia

Postprzez ThreeZ w 09 Wrz 2006, 23:37

A tu w ramach ciekawostki macie moje poprzednie "dzielo"... :lol:

http://mp3.wp.pl/i/sciagnij?id=158957
Awatar użytkownika
ThreeZ
Tropiciel

Następna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości