Epuls i temu podobne

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Epuls i temu podobne

Postprzez Nieznany w 28 Wrz 2007, 22:04

Mam neta od niedawna.Gdy w końcu zdobyłem dostęp do sieci większość kumpli w szkole zaczęło mnie namawiać do założenia konta na Epulsie.Powiedziałem,że nie założę gdyż dla mnie ta strona jest,że tak powiem "inna" ,wstawiają tam foty i się podniecają,że jakiś puls im rośnie i jeszcze gadają o jakichś byle gów**** ,kiedy wyraziłem swoje zdanie ci zaraz do mnie:każdy ma tylko nie ty weź załóż,chcesz być inny.Tak się wkurzyłem,że postanowiłem założyć temat i spytać co sądzicie o tej stronie i innych podobnych.
Nieznany

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Reklamy Google

Postprzez nagyatsu w 28 Wrz 2007, 22:07

Epuls to coś podobnego do fotka.pl? Sam mam konto na fotce i uważam, że to jest niezły pomysł, abyś się dowiedział co inni o tobie sądzą :)
Awatar użytkownika
nagyatsu
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2007, 21:25
Ostatnio był: 24 Sie 2015, 18:02
Miejscowość: krk city
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez Nieznany w 28 Wrz 2007, 22:21

Można uznać,że coś podobnego,ale o "fotce" jeszcze nic złego nie słyszałem,a co do epulsa to istnieje takie wyrażenie jak "dzieci epulsa" co jest blisko znaczne z "dziećmi neo"(oczywiście oni tak nie uważają)i np. takie dziecko,pytasz się czy epuls jest fajny to-Tak-mówią,a jak się spytasz dlaczego to już się wysłowić nie mogą,nie czepiam się u już samego epulsa,ale tych co gadają,takie rzeczy,jak coś jest fajne to chyba można uzasadnić dlaczego,a poza tym trzeba szanować zdanie innych,mają epulsa to niech mają i niech się nie czepiają,że jak nie założę to będę "inny"-"dzieci epa"
Nieznany

Postprzez nagyatsu w 28 Wrz 2007, 22:32

Jeśli bym dokładnie wiedział o co chodzi w tym Epulsie to bym mógł wyrazić zdanie... Ale na stan dzisiejszy nie wiem co to :P Ale przypuszczalnie z tego co mówisz raczej bym się w to nie bawił xD
Awatar użytkownika
nagyatsu
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2007, 21:25
Ostatnio był: 24 Sie 2015, 18:02
Miejscowość: krk city
Frakcja: Czyste Niebo

Postprzez xionc w 28 Wrz 2007, 22:32

Grono, fotka, sympatia, epuls czy inne to to samo gowno.
http://fotkapeel.blogspot.com/
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Quinn w 29 Wrz 2007, 06:26

Te wszystkie Epulsy, Grona, Fotki to z założeniu serwisy społecznościowe, a w rzeczywistości zaglądanie z trzęsącymi się rękami czy jest nowy, gównowarty komentarz, ocena, etc. Poza tym takie serwisy dostarczają olbrzymich zarobków ich twórcą, którzy wykorzystują naiwność tych wszystkich inteligentów.

To jedna z wad Internetu - łatwy dostęp doń zasrał liliardy serwerów zdjęciami, forami, blogaskami, fantestami, czy innym badziewiem, które nudzą się po tygodniu właścicielom, ale mimo to nie zostają blogi kasowane.

Niestety, serwisy takie jak blog4u.pl, fora.pl, blog.onet.pl, wszelkiej maści randki przez neta (w których zawsze uczestnicze, podpuszczając mnóstwo ludzi ;] ) prowadzi do zaśmiecania neta.

Nieznany, jest coś takiego, jak asertywność - umiesz odmówić, gdy odczuwasz taką potrzebę, gdy coś godzi w twoje idee, poglądy, etc.

Jeżeli chcesz być asertywny i wyjść z dobrą twarzą z rozmowy, powiedz: "Sory, nie przyczynie się do zaśmiecania Internetu kolejnym kontem, które żadnych korzyści mi nie dostarczy, wolę dyskutować na forum sceny stalkera i post - apo." ;]

Przy okazji zareklamujesz inteligentne dyskusje w miłym gronie (tak, jasne...), a jeżeli będą mić nadal wąty - olać i nie ulegać, jeśli nie chcesz!
Awatar użytkownika
Quinn
Ekspert

Dołączenie: 14 Cze 2007, 13:37
Ostatnio był: 10 Cze 2024, 19:44
Miejscowość: Seattle, budynek z elektryczną owcą na dachu...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 4

Postprzez donciu w 29 Wrz 2007, 09:44

Jeden z moich ulubionych blogów :D Gościu miał pomysła :P
Awatar użytkownika
donciu
Tropiciel

Dołączenie: 22 Lip 2007, 13:21
Ostatnio był: 03 Lut 2013, 13:10
Miejscowość: Świebodzice / ?????????
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez fjk w 29 Wrz 2007, 09:58

jestem stanowczo na nie... co to ma być?! "dyszka! i qsiolki!" ... siedlisko pokemonów i dzieci które potrzebują dowartościowania... poprostu nie rozumiem czmu tak się ludzie tym jarają, nie potrafią sobie w "realu" znalesć przyjaciół to ich szukają przez net.. a potem "pedofil atakuje" =/ no sorry ja was bardzo, neta się powinno wydawać po wcześniejszych badaniach...
We have our objectives... That's all.
Awatar użytkownika
fjk
Łowca

Dołączenie: 27 Lis 2006, 17:41
Ostatnio był: 01 Sie 2010, 11:07
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 1

Postprzez Microtus w 29 Wrz 2007, 10:40

Dam cytat z mojego ulubionego komiksu pt: "Wilq superbohater"
Cytat odnosi się do forów internetowych i ich userów.
Osoby dramatu: Wilq (superbohater), Alcman (superłotr przyjaciel wilqa) dr Wyspa (szalony naukowiec nie występuje ala o nim mowa).

Alcman: Skąd wiesz, że wyspa ma bombę
Wilq: Chwalił sie na forum
Alcman: Chwalił, że ma bombę?
Wilq: Jest takie forum dla szalonych naukowców...
To są debile, jeden pisze, że coś tam zrobił: "zobaczcie moją nową produkcję - daje linka - co sądzicie ale szczerze". A wtedy reszta debili: "niezłe masz u mnie szacunek, łał oby tak dalej"
i wstawiają jakieś pedalskie żółte stworzonka do tekstu. A potem się kłócą czy lepszy jest większy robot co zabije mniej ludzi czy mniejszy, który zabije więcej. DEBILE

To oczywiście satyra ale coś w niej jest :) (pedalskie szare stworzonko)
Taki mam stosunek i do blogów i serwisów typu fotka zależy kto to robi.
Jak chcecie zobaczyć porytego gościa to zajrzyjcie polecam jego nagrywki:
http://piotr-zonko.blogspot.com/
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Kozaki: 106

Postprzez Nieznany w 29 Wrz 2007, 12:18

Co do tego nie ma wątpliwości,że właściciele tych stron mają dużo zysków w końcu na epulsie jest nawet waluta-pulsary,a żeby je zdobyć oczywiście trzeba smsy słać,a co można za te pulsary kupić nowe bajeraste emotikonki i takie tam normalnie warto,nic tylko ręce rozłożyć.Nie lubię też tekstów jakie się tam pojawiają typu <kofam cię> albo gadają między sobą <jak seksi na tej fotce wyszłaś>,banda niedowartościowanych seksualnie małolatów.Poza tym te serwisy denerwują mnie,gdyż jeden ma epulsa drugi innego shita i jeden by mógł zabić drugiego broniąc swojej strony.Słyszałem już o takich przypadkach.A już najlepsza jest ta ich ortografia,która z całej strony robi burdel,dobrze że na naszym forum ktoś wpadł,żeby zasad pisemnych języka polskiego przestrzegać(na początku nie byłem z tego zadowolony,ale teraz rozumiem dlaczego tak jest i cieszę się,że tak jest).
Ostatnio edytowany przez Nieznany, 29 Wrz 2007, 12:44, edytowano w sumie 1 raz
Nieznany

Postprzez Quinn w 29 Wrz 2007, 12:29

Przy okazji zaznaczam, że nie ma się co obrażać za warny i bany czasowe, bo bany szybko ściągamy, podobnie jak warny, a mają one znaczenie edukacyjno - zazoznawcze. ;]
Awatar użytkownika
Quinn
Ekspert

Dołączenie: 14 Cze 2007, 13:37
Ostatnio był: 10 Cze 2024, 19:44
Miejscowość: Seattle, budynek z elektryczną owcą na dachu...
Ulubiona broń: --
Kozaki: 4

Postprzez KoweK w 29 Wrz 2007, 12:37

nagyatsu napisał(a):Epuls to coś podobnego do fotka.pl? Sam mam konto na fotce i uważam, że to jest niezły pomysł, abyś się dowiedział co inni o tobie sądzą :)

Ta, na fotce ludzie oceniają ciebie tylko po wyglądzie. Zero patrzenia w "mój opis". Ja fotkę mam, ale bez mojego zdjęcia, aby ludzie oceniali mnie za to jaki jestem w środku a nie na zewnątrz.
A konto w fotce mam tylko po to, aby dyskutować z rożnymi ludźmi ;) Bo tak to uważam to za shit.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 03:32
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1475

Następna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości