A tak poważnie: bardzo pięknie. Co prawda czujne oko dostrzeże w lewym górnym rogu motywy nazistowskie (uciekinier za plecami najwyższego zombiaka wygląda prawie jak swastyka) i islamistyczne (półksiężyc - czyżby jeziorko? - dokładnie w lewym górnym rogu), ale poza tym nowa Delirka trzyma poziom, w niczym nie ustępując poprzednim.
>>> Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. <<< ~ Ernest Scribbler
CPU:i7 7700GPU:Gigabyte RTX2060 SuperRAM:16GB DDR4PSU:Be-Quiet 750W Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.
Szkiców nie mam - zrobiłem jeden baardzo schematyczny ołówkiem tylko dla rozrysu kompozycji. Rysowane piórami: Arpenem EF i zwykłym wiecznym F, oraz pisakiem technicznym 0.8. Czerwień: atrament Rotring Ruby.
CREDO [łac. Wierzę]
Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Mapy rysowane przeze mnie do mojego systemu RPG - na początek wersja pre-alpha (co widać... ), potem już bardziej rozwinięte wersje. Na końcu wersja finalna, obrobiona w Gimpie z pomocą Baldurana (kto zna, ten wie).
Gizbarus: mapa fajna i estetyczna. Jeżeli coś miałbym zasugerować to jednak zmiana czcionek na jakieś bardziej klimatyczne - zwłaszcza tych z nazwami mórz (np. naśladujące pismo ręczne?).
Niestety Gimp w większości najlepszych czcionek nie ma polskich fontów - stąd takie średnio pasujące Ale było z tą mapą roboty - nie wiem, czy ktokolwiek uwierzy, ale siedziałem nad nią kilka godzin, żeby usunąć każdy niepasujący do reszty pojedynczy piksel. Wszystkie krawędzie, błędy skanu etc... Świetne to było
Gizbarus napisał(a):Gimp w większości najlepszych czcionek nie ma polskich fontów
Nie, to nie tak. Czcionki sobie możesz pobrać, jest od tego sporo stron. Oczywiście zgadzam się z tym że te lepsze nie maja w składni polskich ogonków ;/ Ja sobie radze tak że kopiuje warstwę tekstową, przekształcam ją na warstwę inteligentną i odcinam z niej jakiś fragment, następnie z niego mam kreseczkę nad powiedzmy ''ś'' - mówię tu o takich fikuśnych czcionkach. W zwykłych czcionkach, można dorobić ogonki po prostu piórem.