Założyłem ten wątek aby zebrać w jednym miejscu wszystkie swoje rysunki i mini komiksy. Na wypadek jakby ktoś chciał zobaczyć co było "w poprzednim odcinku".
Właśnie Bethesda wydała Fallout 3 i na forum wrzała dyskusja pt. "wrzucić grę do kosza czy oddać znienaiwidzonemu koledze". Postanowiłem włączyć się do dyskusji, szukając jakichś związków ze Stalkerem. I tak narodziło się DeliriumDELIRIUM [vol.2]czyli CHRISTMAS MOD
Zbliżały się święta i forumowi moderzy pracowali nad "modem świątecznym".DELIRIUM VOL.3CZYLI WYCIECZKA DO CZARNOBYLA
Akurat na forum planowano wyjazd do Zony...DELIRIUM VOL.4Czyli forumowe dyskusje...
Był taki niewesoły czas na forum. Paru fajnych ludzi odeszło, kilku się ostro pokłóciło, posypały się bany. Komiks oddawał mój stosunek do całej sprawy [Na nagrobkach są MCaleb, Quinn, Microtus].DELIRIUM VOL.5CZYLI NOWY ADMIN
Kowek [xKowekx] został adminem i zaczął pracę od skasowania forumowicza, który założył sobie 3 konta, zamieszczał opowiadania i je oceniał pod innym nickiem. Do tego to zamiłowanie Kowka do piercingu i tatoo...DELIRIUM VOL.6TRUDNE PYTANIA...
Shoutbox w pewnym momencie rozgorzał dyskusją , która część ciała "krokodylek" kręci Ropasiak[a]35, swoją drogą entuzjastycznego wielbiciela TIR-ów. W tym samym czasie niejaki Ppor.Wasiłow alias Komisarz Holt, alias Legant Martinus próbował odzyskać jedno ze swoich wcieleń, odebrane mu [jak sam twierdził] niesłusznie przez administrację.DELIRIUM vol.VIICZYLI O INTEGRACJI SCENY POSTAPO I RZYMSKIEJ GOŚCINNOŚCI
W senny niedzielny poranek na SB rozgorzała mała dyskusja pomiędzy Legantem i mną, "wcielającymi się" w rzymski trybunał a nowym forumowiczem; przybyszem z 13 schronu- Morbidem.DELIRIUM vol.8CZYLI WYLOGOWAŁO MNIE
Forum przeżywało przez kilka dni trudności techniczne. Pojawiało się i znikało. Potem były problemy z logowaniem na nie. DELIRIUM vol.9WIOSENNE RÓŻNOŚCI
BJ Blazkowicz postanowił dodać do Stalkera trochę uzbrojenia z II WŚ. Ponadto przez forumowiczów przetoczyła się fala uzależnień od przeglądarkowej gry pt. I'am Lamer, Jam Legend, lub jakoś podobnie...DELIRIUM XCZYLI WOJNY MIĘDZY FORAMI
Cóż... czasem utarczki słowne pomiędzy tym forum a czystym niebem [laboratorium X-21] przybierają na sile. Ostatnio "gwiazdą" tej wojny stał się przelotnie LegatDELIRIUM vol XI albo errata do XTym razem uległem różnym namowom i narysowałem Delirium o zawarciu pokoju z X-21, zanim [co mam nadzieję jednak nie nastąpi] ktoś z kimś się znowu pokłóci....
Gwoli wyjaśnienia wątpliwości: wykorzystałem dwa zwroty często wygłaszane przez 2 userów: "I tak was nie kocham" -Cristo (stalker.pl) i "Tomorrow I'll" -MCaleb [x-21]DELIRUM vol.12Sezon ogórkowy i Delirium rysowane na kolanie...
Nie ma co dużo mówić. Zdzichurowerzysta to uciążliwy spamer, próbujący co jakiś czas wrócić na forumDELIRIUM XIIIczyli zupełna prywata o remoncie łazienki
Jak się parę osób na forum orientuje, przez całe wakacje robiłem remont łazienki, który kosztował mnie mnóstwo nerwów i przyniósł rozmaite uciążliwości. "Złoty kibel" to określenie Legate ukute na kanwie szacunkowych kosztów tych pracA tu rozbudowana wersja - w zamierzeniu zaczątek komiksu z prawdziwego zdarzenia:
DELIRIUM XIVczyli fatalny dzień
Pewnego słonecznego dnia strona główna forum została zaatakowana, wyjątkowo denerwującą formą marketingu internetowego. Motywem przewodnim reklamy był pewien kotek, widoczny na "skrinie" poniżej. Aby nie robić reklamy ludziom, tego niegodnym, zatarłem dane. Po jakimś czasie nachalnego akwizytora wyrzucili Soviet z Klawiszem. Aby zupełnie zepsuć nam dzień na forum pojawił się Zdzicho Rowerzysta tym razem jako Zdzichu-reaktywacja czy jakoś tak], którego zbanował Freezen360. Legata nie było...
DELIRIUM vol. XVczyli zew Prypeci
W podobnym czasie zostały wydane dwie gry: Call of Pripiat [tyle, że nie u nas] i Risen [następca serii Gothic]. "Świątynia/piramida" to element architektoniczny występujący w Risen i np. w Gothic 2. Nicków marudzących stalkerów podawać nie będę
DELIRUM XVI czyli odpicuj sobie spluwę
Kolejną przejściową modą na forum była strona o ubieraniu lalek w różne ciuszki. A nie sorry o obczepainiu karabinów różnymi świecidełkami...
DELIRIUM XVIIczyli zmiana wydawcy
Gdy padła wieść o zmianie wydawcy na forum zaczęły się podnosić bardzo krytyczne głosy odnośnie Cenegi, jakości polonizacji, lektora itp. Z czasem okazało się, że nie taki diabeł straszny i z Cenegą da się nawiązać owocną współpracę.
DELIRIUM 18Czyli trudny los autorów komiksów
Sta1ker.pl to obecnie zbanowany user. Znany ze swoich wielkich planów, obejmujących także "zmiażdżenie" mnie i mojej twórczości, ciągłych zapowiedzi czego to nie zrobi. Ponadto samozwańczy Rastafarianin, wielbiciel marihuany, który z niejednego nałogu już wyszedł... Ta... Ostatnio słyszano o nim przy okazji komiksu "Koegzystencja", który tworzy z nim Thial. Przynajmniej takie były plany, bo Sta1ker strzelił focha jak słyszałem...
DELIRIUM 19 świątecznie...
DELIRIUM vol. XX czyli "Nothing changes on New Year's Day"
DELIRIUM vol. XXI Na prośbę copytco odgrzebałem szkic do Delirium, które miało być o dziale
"English discussion", który równie nagle jak się pojawił tak i znikł, czego do dzisiaj nie odżałował jego moder Atikabubu.
DELIRIUM XXIIczyli wielkie powroty
Dobra. Daję listę płac. Od lewej:
Elvis [gitara], Zdzicho Rowerzysta [w kasku], von Carstein [rozwiane włosy], MCaleb [licz], Quinn [Blade Runner z elektryczną owcą], CrisuSPW [bluza z "13"], Missile [rakiety], Atikabubu [zepsuta karta graficzna], Microtus [gryzoń na nagrobku]. Na nagrobkach są: "stary dobry Legat", "Witcher modder 2010", "Delirium z chomikami". Gość z numerem "59" to oczywiście Cebul.
DELIRIUM vol.XXIII czyli EL KO SIARA
WERSJA "HD":
Elementary na SB opowiadała o tuningu swojego Seicento do celów rajdowych. Grono forumowych "ekspertów" po dłuższej inwigilacji ustaliło, że El tuninguje de facto kosiarkę do trawy.
Lista uczestników: 1.Elementary - kobieta za kółkiem, 2.Soczek - jako soczek jabłkowo-miętowy, 3.Cysiu - chomik z numerem "69", 4.von Carstein -szczotka, pasta [ukryte w trawie], 5.utak3r -jako zaginiony kot [lew], 6.Matrix-strefa14 -napis na drogowskazie, 7.Kahitan -chomik z "K" na plecach 8.Stalker-Ciastek -chomik jedzący ciastko, 9.Atikabubu -rozjechany Kirby na oponie,
DELIRIUM VOL. XXIV czyli Kozaki!!!
"Kozaki" to system "podziękowań" na forum. A walka o krzyż to i tak wiedzą wszyscy o co chodzi... A co do bohaterów Delirki to po kolei: stojący: 1. W hełmie ala Vader i "KING" na nieśmiertelniku: Darth Rex 2.Strzelec wyborowy to oczywiście Strzelec, Leżacy, od lewej: 3. Stalker w pancerzu naukowca i licznikiem z napisem "RRR": utk3r 4.Oparty o niego z wisiorkiem z napisem "ADAM": Adam 5. Stalker z "X" na głowie i naszywką "M"+znaczek zen "69": Madox69 6. Stalker w dziwnej czapce z uszkami: dorian 7.Stalker leżący z kopytem na plecaku: copytco 8.Stalker z naszywką z logiem SAS [Who dare wins]: SaS Troop 9.Głowa naukowca z literami PC: PrzemoC 10.Stalker z zabandarzowaną ręką i naszywką z LOST [wyspa, samolot i palmy w formie "M"]: Michu 11.Fragment pudełka z sokiem: soczek Gryzonie: 12. chomik obok ciastka: Stalker Ciastek 13. chomik na butelce obok napis "44%": Kuballa 44 15. chomik przy butelce, obok napis "since 1969": Cysiu69 16. chomik na granacie: Kahitan - żeby był komplet gryzoni 17. Śmierć chomików, obok mechaniczna pomarańcza: jest to gryzoń, ale nie chomik, wielbiciel filmu "Mechaniczna pomarańcza" S.Kubricka - na tyle, by wytatuować sobie motyw z tego filmu o czym pisał tutaj czyli Microtus!
DELIRIUM VOL.25%Czyli o nowej alfie i trochę o LA...
A co tu tłumaczyć?
KOLEJNE WĄTKI W NASTĘPNYM MOIM POŚCIE PONIŻEJ !!!