@Asaimp
Nagroda miesiąca za nieczytanie postów._zapalony napisał(a):Dzięki! Porównałem sobie ( rozumiem że u Ciebie jest tak skonfigurowane, że sig550 u tego handlarza jest) i mam następujące różnice:
ja pozamieniałem NO TRADE na 1, 1
Ty zostawiłeś NO TRADE a tylko dopisałeś przed tym = 1, 1
Czyli zrobię tak jak Ty masz, choć na logikę w ogóle tego nie czaję

To proste. To, co jest za średnikiem (
;) nie jest odczytywane przez grę, można to traktować jako komentarz do pliku, linii, wartości itd.
Z kolei u handlarzy zawsze będą sekcje z kupowaniem i sprzedawaniem. Te z kupowaniem konfigurują, za ile handlarz będzie odkupywał od ciebie daną rzecz. Ustawienie 1,1 sprawi, że dostaniesz za towar tyle, ile jest ustawiona jego wartość w odpowiednim pliku konfiguracyjnym (czyli 100% wartości), 2,1 da 200% itd. Dodajesz obie wartości, dzielisz na dwa i dostajesz stosunek pieniędzy za sprzedaż do wartości. Przykład:
Makarow za 400 rubli, ustawienie 1, 0.35 --> za PMa w stanie 100% (bo uszkodzenie też odgrywa rolę) dostaniesz 400*0,675=270 rubli.
Z kolei sekcje ze sprzedawaniem określają, ile handlarz będzie miał danego towaru i jaka szansa jest na pojawienie się danej rzeczy. Ustawienie 1,1 da efekt w postaci jednego Makarowa ze 100% szansą na pojawienie się u handlarza. 1, 0.5 dałoby 50% szans na jednego Makarowa, a 2, 0.5 50% szans na jednego PMa i 50% szans na drugiego PMa (gra to zlicza odrębnie dla każdego przedmiotu).
Nie do końca zagłębiałem się w pliki handlarzy w Zewie Prypeci, a tam jeszcze jest sekcja [discount] i zdaje się, że ona właśnie odpowiada za procent wartości, jaki gra przyjmuje przy kupowaniu przedmiotu przez gracza.
Fiuu, chociaż raz udało mi się zobaczyć edita zanim wysłałem posta.
http://www15.zippyshare.com/v/37625975/file.htmlA teraz? Bo zdaje się, że w jednej z sekcji nie dopisałem co trzeba i przez to nie było efektu.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!