[PYTANIE]Celowanie przez "Gnomousy"

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

[PYTANIE]Celowanie przez "Gnomousy"

Postprzez StalkerCell w 05 Paź 2013, 23:05

Chyba mnie kiedyś zabijo przez zakładanie tematów :D Ale do rzeczy - dałem nową teksturkę celowania do H&K G36s. Dodałem linijkę, dzięki której mogę powiększać zoom. Jednakże sam tekstura jest bardziej realna - nie ma tej czarnej plamy i otworu, tylko widok przez normalną lunetę. Kiedy przybliżam, to obraz po bokach też się przybliża - co zrobić, by obraz "zoomował" tylko przez soczewkę (środek obrazu, lunetę)?
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 20 Gru 2024, 02:53
Miejscowość: Paniewo
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Reklamy Google

Re: [PYTANIE]Celowanie przez "Gnomousy"

Postprzez DJ[Zone] w 05 Paź 2013, 23:11

Z tego co mi wiadomo to się chyba nie da. Nawet w tych nowszych grach nie ma tak wysokiej technologii :P
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Re: [PYTANIE]Celowanie przez "Gnomousy"

Postprzez vandr w 06 Paź 2013, 09:03

Ograniczenie silnika. Jest natomiast shader, który to umożliwia, ale nie wygląda to na tyle fajnie, aby tego używać nagminnie.

A tak w ogóle to załóż sobie jeden temat z pytaniami np: "Pytania Cella" i tam pytaj o wszystko.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 08 Kwi 2025, 05:04
Kozaki: 1749

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość