Wyłączenie auto-reload'u

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Wyłączenie auto-reload'u

Postprzez Plaargath w 20 Wrz 2013, 21:37

Zdrastwujtie. Jest jeden detal gejplejowy, który mnie wnerwia, a nie mogę się doszukać, jak go wyłączyć. Chodzi o ten moment, jak kończy się magazynek i acotr od razu przeładowuje broń. Jak to wyłączyć, żeby pierun czkał aż mu user klawisz wciśnie? Strasznie to wkurzające, jak walę na długi dystans, chcę przez celownik dostrzec jeszcze, jaki był skutek, a tu buch, celownik od oka się odrywa i g... zobaczysz, bo zanim znowu przyłożysz do oka celownik pustej broni, to z drugiej strony np. już się poukrywali. BTW tę niecną skazę odziedziczyły też bronie z zamkiem suwliwym z modów - np. KSWK czy TRG z mizerii - przy całej sekwencji przeładowania celownik ani drgnie, ale jak nie ma już naboi, to nagle Diegtiarow postanawia opuścić broń... :facepalm:
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 15 Mar 2025, 22:57
Kozaki: 237

Reklamy Google

Re: Wyłączenie auto-reload'u

Postprzez StalkerCell w 20 Wrz 2013, 22:21

To na pewno jest w skryptach. Nie wiem w którym, bo mało się na nich znam, ale na 99,9% będzie to w skryptach. Ewentualnie musiałbyś nowy skrypt napisać, co jest baardzo trudne.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 20 Gru 2024, 02:53
Miejscowość: Paniewo
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Re: Wyłączenie auto-reload'u

Postprzez Plaargath w 20 Wrz 2013, 23:14

Jeśli jest w skryptach, to na 50% poradzę, jak już go znajdę. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 15 Mar 2025, 22:57
Kozaki: 237

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości