[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez jalkavaki w 23 Lut 2013, 10:54

I o to chodzi :D
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 20:50
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Reklamy Google

Postprzez trojanuch w 23 Lut 2013, 14:44

Wszystkie vanillowe skrytki zostały przerobione (tylko luźno leżące 'śmieci' pieczołowicie rozmieszczone tam przez r_populika :) ) - byłoby bez sensu tak po prostu je usunąć, zamiast tego lepiej uczynić je mało-znaczącymi ekonomicznie a za to 'wzbogacającymi' określone miejscówki pod względem imersji (jako, że 'śmieci' to tak naprawdę 30+ nowych przedmiotów 'do handlu' z których każdy ma własny, nowy mesh...).

Natomiast te 100+ nowych skrytek to całkowicie nowa kreacja (chłopaki poszaleli - nawet ja się zdziwiłem jak w końcu pokazali to na wewnętrznym forum) i dopracowana do bólu (każda ma np. swoją własną, unikatową linię dialogową która wypowiada poddający się NPC zdradzając jej lokację).

Ogólnie wyszło grubo...
Image
Crazy Misery Brewer
Awatar użytkownika
trojanuch
Modder

Dołączenie: 17 Gru 2007, 07:31
Ostatnio był: 03 Lis 2021, 13:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 160

Postprzez Gizbarus w 23 Lut 2013, 14:46

Trojan - czy jest możliwość odnalezienia takowej skrytki BEZ posiadania na jej temat danych? Czy po prostu będą to teraz puste schowki, jak w ShoC?
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez trojanuch w 23 Lut 2013, 15:19

Dostępne są cały czas - także przy 2-giej grze teoretycznie powinno być łatwiej. Nie można temu niestety zaradzić do końca. My zrobiliśmy to tak, że 'bogate' skrytki i tak znajdują się w miejscach 'trudno dostępnych' - czyli na ogół takich o które i tak trzeba (intensywnie) powalczyć.

A - i zawartość niektórych skrytek jest inna dla różnych klas PC. Losowe (wybierane losowo z predefiniowanych miejsc) jest też położenie narzędzi dla mechaników.
Image
Crazy Misery Brewer
Awatar użytkownika
trojanuch
Modder

Dołączenie: 17 Gru 2007, 07:31
Ostatnio był: 03 Lis 2021, 13:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 160

Postprzez Gizbarus w 23 Lut 2013, 15:37

Cóż, mnie to pasuje. Czyli krótko mówiąc, ludzie ze zmysłem poszukiwacza będą mieli łatwiej ;) Teraz tylko odczekać się, żeby sprawdzić to w praktyce... Mylę się, czy jakoś dość niedługo miała zostać wydana 2.0?
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez swirekster w 23 Lut 2013, 16:27

Troj, ja chciałem się zapytać o to dobijanie jeńców. Czy naprawdę wszyscy w zonie są do szpiku kości źli? Czy naprawdę żadnemu z nich nie przyjdzie na myśl, ze powinni być wdzięczni ze ten koleś oszczędził ich parszywe życie, choć wcale nie musiał i ze nie trzeba zaraz wstawać, wyciągać pistoletu i się mścić (z marnym skutkiem...)
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 178

Postprzez impulse_101 w 23 Lut 2013, 17:44

Najpierw mu zasadza dwie kulki w klatę żeby po chwili się nad nim litować? Juz bym wolał żeby 1/10 ranny wysadzał się granatem razem z gościem który chce go dobić :E
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez swirekster w 23 Lut 2013, 19:07

Bracie, Zona będzie chciała przetrawić Twoje ciało.
Ale tez twoje myśli i duszę! Nie pozwól, byś stal się podobny do tych ludzkich wraków przyodzianych w białe pancerze!
Człowieczeństwo to towar, którego w Zonie nigdy nie odkupisz! ;)

Teraz na serio:
chce wiedzieć, czy istniej jakakolwiek szansa, ze moja decyzja o darowanie komuś życia nie skończy się automatycznym i 100% powstaniem postaci i próbie zastrzelenia mnie, kiedy będę się oddalał?
Może to zabrzmi, jakbym niepotrzebnie gloryfikował głupia grę komputerowa, ale
ja zwyczajnie lubię być dobrym człowiekiem, nawet kiedy nie muszę i daje mi to duża frajdę.
Dodatkowo w Strefie są tacy ludzie. Popatrzcie sobie na nasz team, z którym idziemy do Prypeci, na takiego Vano.
Tak, może jest naiwny, ale ludzie go lubią właśnie za to jaki jest, Zresztą efekty widać w samym zakończeniu gry, kiedy Vano przeżyje.

Za ten post swirekster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kudkudak, n1ck.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Postprzez CrosSs w 24 Lut 2013, 21:10

Bardzo fajny mod i bardzo trudny . Ale skończyłem grać na nim jak musiałem się czołgać do Skadowska bo miałem głód na czerwono i męczyłem się co 2-3 sek :E
Udanych łowów Stalkerze .
Awatar użytkownika
CrosSs
Stalker

Dołączenie: 08 Sty 2012, 19:08
Ostatnio był: 21 Sie 2022, 16:11
Miejscowość: Zona
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 9

Postprzez El Diablo w 25 Lut 2013, 10:26

Hehe, miałem podobnie, często na ostatnią chwilę wygrywałem z głodem, no i to wszędobylskie promieniowanie! :| Łatwo nie było, ale nie dałem się i skończyłem MISERY bardzo zadowolony, bo pomijając przeszkadzajki to to zaje*isty modzik ;)
Image
Awatar użytkownika
El Diablo
Tropiciel

Dołączenie: 09 Gru 2008, 22:17
Ostatnio był: 05 Paź 2021, 14:47
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 53

Postprzez Rumcajs93 w 25 Lut 2013, 10:57

A wiadomo coś o wersji 2.0, pytam ponieważ dłuższy czas nie obserwowałem tematu. Autorzy pisali coś chociaż o uogólnionej dacie wydania??
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez swirekster w 25 Lut 2013, 12:27

do końca marca mają się wyrobić, ale czasem wydaje mi się, że nasz kochany Bieda-team wpadł w twórczy szał i chce wykorzystać potencjał tej tryskającej energii. Przez co potem powiedzą: Łe, Bieda z nędzą dopiero na koniec roku.
Przyszłego. Roku.

Ale nie mogę się mylić...
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości