[S.M.R.T.E.R. Pripyat Mod] zbroje, bronie, fixy itp.

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.M.R.T.E.R. Pripyat Mod] zbroje, bronie, fixy itp.

Postprzez ZRIEL w 03 Sty 2010, 23:32

Tak też zrobiłem, być może coś się zmieniło, albo upload nie jest na koncie premium i są jakieś limity co do ilości pobrań w ciągu doby bo nie widzę takiej opcji.
ZRIEL
Stalker

Dołączenie: 04 Sie 2009, 16:20
Ostatnio był: 14 Maj 2020, 15:04
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Normandia w 04 Sty 2010, 00:06

Limity co do ilości pobrań są trzeba próbować do skutku...
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

Dołączenie: 25 Maj 2009, 21:16
Ostatnio był: 09 Cze 2013, 20:10
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez lukass w 04 Sty 2010, 00:10

Normandia napisał(a):Limity co do ilości pobrań są trzeba próbować do skutku...

owszem, ale tam jest limit wielkości pobrań nie ilości (150MB/godzinę). Cóż, mnie udaje się je pobrać za każdym razem bezproblemowo.
Wrzuciłem obydwa w paczce na inny hosting, nowy link w pierwszym poście.
Mam pirata!
Awatar użytkownika
lukass
Ekspert

Dołączenie: 25 Paź 2009, 13:18
Ostatnio był: 07 Sie 2010, 12:16
Ulubiona broń: --
Kozaki: 45

Postprzez tmaciak w 04 Sty 2010, 01:13

Na razie chadzam "rozrywkowo" po Zatonie i przyznam, że rozmieszczenie pudeł z gadżetami świadczy o dość specyficznym poczuciu humoru autora. Żeby znaleźć pudło wystarczy przepatrzyć miejsca w które _nie da się_ normalnie wejść :)

Znalazłem pudła tu:

- Najwyższy poziom wieży na barce Noego (mundur wojskowy).
- Dach najwyższego poziomu kabin na Skadowsku (tłumik 545).
- Dach jednego z kontenerów na pokładzie Szewczenki (ACOG Scope).
- Dach "beczki" (okrągłej wieży) przy stacji obsługi (Custom Colt 1911).
- Port, pierwszy podest południowego dźwigu (FN 90).
- Daszek budynku "fabrycznego" leśniczówki (helm respirator butcher).

Jedynie na wieżę Noego da się wejść, pozostałe miejsca są dostępne IMHO jedynie za pomocą trainera.

Pozdrawiam,
Tomek
Pozdrawiam,
Tomek
tmaciak
Kot

Dołączenie: 04 Sty 2010, 01:07
Ostatnio był: 25 Maj 2021, 11:08
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez Normandia w 04 Sty 2010, 01:31

Przyznam że autor moda ma dość specyficzne poczucie humoru co pokazał rozmieszczając skrzynki, jednak nie umieszczał ich w miejscach do których nie ma w ogóle dostępu wystarczy trochę pokombinować i zgarnięcie łupu ze schowka okaże się bardzo proste. Mówiąc o kombinowaniu wcale nie mam na myśli jakichś modów na skakanie czy tego typu rzeczy. Czasem wystarczy podsunąć skrzynkę i po niej wejść wyżej a czasem rozpędzić się z właściwego kierunku, trochę kreatywność. Poza tym nie wszystkie skrytki są tak porozmieszczane do kilku jest zbyt łatwo dojść. Największą zaletą moda jest masa wroga i to praktycznie wszędzie. W zatonie jest kilka miejsc gdzie ciągle pojawia się monolit: w oczyszczalni i w bazie gdzie są narzędzia do pracy precyzyjnej no i w tartaku. Jest też masa mutantów więc nie można narzekać na nudę. W janowie jest podobnie, wyprawa do jupitera nie jest już tak nudna jak kiedyś, teraz jest tam bardzo dużo żołnierzy monolitu co znacznie utrudnia wędrówki po tym obiekcie w końcu trzeba trochę pomyśleć zanim się coś zrobi...
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

Postprzez lukass w 04 Sty 2010, 01:34

Jedynie na wieżę Noego da się wejść, pozostałe miejsca są dostępne IMHO jedynie za pomocą trainera.

hmm...musi być jakiś beztrainerowy sposób, a przynajmniej autor twierdzi, że wszystkie schowki można przeszukać bez uciekania się do żadnych tricków!
Mam pirata!
Awatar użytkownika
lukass
Ekspert

Dołączenie: 25 Paź 2009, 13:18
Ostatnio był: 07 Sie 2010, 12:16
Ulubiona broń: --
Kozaki: 45

Postprzez tmaciak w 04 Sty 2010, 09:37

No cóż, jak wiem gdzie są to zawsze mogę pokombinować :)

:

Aczkolwiek coś tak czuję, że to będzie jak z dojściem do "standardowego" schowka na dachu stacji benzynowej, łażenie po tym ogrodzeniu to zabawa na naprawdę nudny wieczór :D

Ale zawsze lepsza zabawa niż korzystanie ze spawn'ów... będę informował jak coś jeszcze znajdę.

BTW, należy uważać na dachu budynku "biurowego" leśniczówki, bo przenosi do Prypeci, nie wiem czy to błąd, czy celowe, czy po prostu przypadek.
Pozdrawiam,
Tomek
tmaciak
Kot

Postprzez ZRIEL w 04 Sty 2010, 12:40

Dzięki wielkie za dodatkowy link do tych dodatków- tym razem ściągnąłem bez problemu :)
A w kwestii schowków, nakombinować się trzeba jak cholera , do większości takich schowków dostanie się graniczy z cudem. Często sobie odpuszczałem- nie będę godzinę skakał jak głupi żeby dostać się do jakiejś skrzynki. A i same skrzynki są słabo widoczne, w grze jest na ogół szaro i ponuro, do tego ten zgniły po nuklearny wygląd krajobrazu- wydaje mi się że czarny nie jest w tym przypadku odpowiednim kolorem dla skrzynek.
ZRIEL
Stalker

Dołączenie: 04 Sie 2009, 16:20
Ostatnio był: 14 Maj 2020, 15:04
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Postprzez su27 w 04 Sty 2010, 14:09

A ja wciąż szukam HK416...
Ostatnio edytowany przez von Carstein, 04 Sty 2010, 14:14, edytowano w sumie 1 raz
su27
Kot

Dołączenie: 01 Gru 2009, 13:10
Ostatnio był: 06 Gru 2012, 01:03
Ulubiona broń: Tunder S14

Postprzez Normandia w 05 Sty 2010, 00:12

HK 416 jest w skrzynce w pogłębiarce tam gdzie jest przemienione koło skrzynka jest piętro niżej niż koło. W leśniczówce znalazłem trzy skrzynki i wszystkie dość prosto jest zdobyć trzeba się tylko trochę naskakać. Pierwsza jest na rurze pomiędzy budynkiem najbliżej bramy a środkowym wejść tam można przez poddasze w pierwszym budynku jest tam też schowek ze strzelbą. na rurę zeskakujemy z dachu pierwszego budynku, w skrzynce jest ciężki kombinezon stalkera, z rury można przeskoczyć na dach środkowego budynku tutaj na daszku jest skrzynka z maską co jest opisane kilka postów wcześniej, co do trzeciej skrytki to teorię szlak trafił, wcześniej miałem zwiększone parametry skoku i wejście tam było prostsze, ale do wcześniejszych skrzynek da się dojść bez żadnych zmian w grze...
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

Postprzez tmaciak w 05 Sty 2010, 01:03

Normandia napisał(a):HK 416 jest w skrzynce w pogłębiarce tam gdzie jest przemienione koło skrzynka jest piętro niżej niż koło.

Są chyba pewne różnice w rozmieszczeniu "fantów" bo w moim przypadku w pogłębiarce byłą tylko amunicja, HK416 znalazłem (bodajże, bo nie notowałem) w budce ciecia w oczyszczalni.

Normandia napisał(a):wejść tam można przez poddasze w pierwszym budynku

Hmmm, a mi majorek nie chciał przeskoczyć na wyższy dach... chyba tam pójdę i jeszcze raz spróbuję.
Pozdrawiam,
Tomek
tmaciak
Kot

Postprzez Normandia w 05 Sty 2010, 10:51

Na samym dole dachu jest wyłamane pokrycie wystające poza ścianę tamtędy udało mi się wskoczyć choć nie za pierwszym razem oczywiście...
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości