@ Profi
Odruchowo wcisnąłem F5 i jakoś nic sie nie stało, spróbuj zrób test, F5 i F9 i powinno być ok
@czerny
faktem jest że żarcie sporo kosztuje ale na początek fajki, alkohol i żarcie z mutantów wystarczy, potem można zacząć polować na bandytów a oni dosyć często mają coś w kieszeniach do żarcia
@ KOSHI
Masz rację co do pewnych aspektów Misery.
Zacząłem się zastanawiać jak to jest że jeżeli chodzi o Misery to zaczyna z deka przypominać to trochę politykę
Ci co lubią Misery złego słowa nie pozwolą powiedzieć, ci co nie lubią mówią a i tak grają.
Ale na poważnie, sądzę że problem z Misery zależy od tego jak na ten mod patrzymy.
Jeżeli jest to dla kogoś po prostu Call of Pripyat + Misery czyli historia, major D, wyprawa w podziemia, dobre zakończenia to faktycznie może człowiek szlag trafic.
Ale jeżeli dla kogoś jest to po prostu freeplay, tylko i wyłącznie freeplay to wtedy Misery jest naprawdę świetny.
Dodatki, ładne wykonanie, dokładne ikony, tłumaczenie, pogaduszki stalkerów, demontaż broni i inne fajne opcje.
Podług innych modów wykonanych że tak powiem niechlujnie (przykładem COM i ich ikony) Misery jest ..eleganckie.
Wracając do utrudnień w Misery. KOSHI napisał o problemach czyli kontrolery na pełną moc, bandyci o sokolim oku, przeciwpancerne pociski przebijające mur. Do tej pory nie pozwalałem żeby bandyci mnie pierwsi zobaczyli czy zaatakowali, magazynek 30 szt do AK, luneta i zasadzka przygotowana na drodze bandytów.
Zrobiłem ostatnio test.
Zobaczyłem bandytów, poszedłem za nimi, szedłem po rurze a oni po drodze w kierunku dźwigów na Zatonie.
Nie widzieli mnie, strzeliłem koło nich stojąc na rurze i mnie nie zaatakowali.
Strzeliłem drugi raz i po ok 5-10 sekundach dostałem headshota.
Ok, test nr dwa
Zaczaiłem się na bandytów i zamiast posłać 30 pocisków z AK, najpierw załatwiłem jednego bandytę strzałem w łeb.
O dziwo zrobił przewrotkę i padł. Drugi przyjął na klatę z 10 pocisków i tez padł. Pozostałych 2 nieźle dało mi popalić. Straciłem półtora magazynka, połowę zdrowia, no i naprawa trochę mnie kosztowała.
Może jakiś rozwiązaniem jeżeli ktoś chce zagrać "z historią" jest albo zagrać w trybie Rookie albo po prostu zrobić swoje ustawienia do moda.
A Misery ... dla mnie jest świetnym modem, jako freeplay.
Byłoby rewelacyjnym z większą ilością plansz ale to się pewnie nigdy nie zdarzy.
No cóż takie życie.
Warto cieszyć się tym co jest
pozdr