[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Demon6PL w 07 Lip 2016, 23:17

Czy jak zespawnuję sobie Noego i rozwalę mu ten szalony baniak to będzie miał kompasa w kieszeni? Idę na barkę, a tam ino szczelba leży, więc pozostaje mi inne wyjście?

Jak się obsługuje spawner tak btw? :E
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Dołączenie: 21 Sie 2012, 16:38
Ostatnio był: 07 Wrz 2019, 00:21
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

Reklamy Google

Postprzez Heap w 08 Lip 2016, 07:20

Z tego co wiem to jak sie go znieżywiło to miał 2 kompasy. jeden w zapasie był. dlatego na początku zwsze lazłem z dwoma pojemnikami, pif paf, i dwa kompasy profitu :D
https://www.g2a.com/r/user-5791b7369b85a <-- tanie gry. Pytania na PW
(╯°□°)Tyle tutaj mam kozaków. To wszystko moje ... Mój skarb...Mój skarb...

Za ten post Heap otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GajgerW.
Awatar użytkownika
Heap
Stalker

Dołączenie: 22 Gru 2014, 13:05
Ostatnio był: 19 Sie 2018, 11:00
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 16

Postprzez trolololo w 08 Lip 2016, 09:51

Ale on może ci dać za darmo drugi kompas, tylko trzeba zrobić przerwę między odwiedzinami.
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

Postprzez Demon6PL w 08 Lip 2016, 14:02

Dać może, to wiem, ale jak nie ma nawet zwłok na barce to co począć? Nieważne już, nie wiem jak zespawnować Noego, to zespawnowałem kompas od razu w pudełku i git.

Ale przy okazji trafiłem na takie cuś: Co to kurdebele jest FN-57 Akimbo i gdzie to dostać na "legalu"?
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Dołączenie: 21 Sie 2012, 16:38
Ostatnio był: 07 Wrz 2019, 00:21
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

Postprzez trolololo w 08 Lip 2016, 17:28

FN-57 to nie przypadkiem Five-Seven?
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

Postprzez mietek1986 w 08 Lip 2016, 18:33

Tak, to five seven i ja to kupiłem to raz u Hawajczyka i to są dwa ef eny jak w call of duty i tak samo się nimi celowuje z prawego myszki tzn nie ma ironsighta tylko tak bliżej siebie je przykładasz i strzelasz :E ogólnie to mimo słabych obrażeń nadrabiały szybkostrzelnoście plus mają wtedy 20 naboi razy dwa i reload trwa trochę dłużej, a co z ulepszeniami to nie patrzyłem bo osobiście bym stepwego orła chciał w akimbo :E
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Postprzez Heap w 09 Lip 2016, 09:32

Ja w prypeci znalazłem sobię snajpereczkę
:

w kinie była koło ognicha w Jubileryjnym był skorpion, z misji można było Dragonova dostać
, więc nawet idzie tam zarobić. A tak to chodzę z snajperskim Sigiem, oraz z
:

znaleźnym kałachem z stacji w zatonie
. No i nareszcie zbieram na bogatego klienta, bo jeszcze go nie mam, no cóż, 180 koła rubli, i jeszcze nie ma. To jak dobrze pamiętam to jest od 200k? To zostało ubić jeszcze kilku najmitów i monoliciarzy, i let's go, lepszy kombinezonik kupić, i do X8.

Pany, tak wogóle, to jak jest karabin, i jestem snajperem, to jest różnica między zielonym napisem "średnie" w obsłudze od zwykłego szarego "średniego"? Bo właśnie nie wiem :D
https://www.g2a.com/r/user-5791b7369b85a <-- tanie gry. Pytania na PW
(╯°□°)Tyle tutaj mam kozaków. To wszystko moje ... Mój skarb...Mój skarb...
Awatar użytkownika
Heap
Stalker

Dołączenie: 22 Gru 2014, 13:05
Ostatnio był: 19 Sie 2018, 11:00
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 16

Postprzez Pangia w 09 Lip 2016, 11:42

Masz trochę większy odrzut niż gdybyś był szturmowcem i korzystał z tej broni. Ogółem to tym się można podetrzeć, bo broń jest równie skuteczna, a podobno w Misery i tak się nie strzela ogniem ciągłym. :u3:
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez MetalowyStalker w 09 Lip 2016, 14:54

Strzelanie ogniem ciągłym nie ma sensu, zawsze lepiej strzelać pojedynczo, lub seriami (abakan, tryb 2 strzałów trafiających w to same miejsce) w głowę aniżeli pruć do wroga czym popadnie. A takie cuda jak PKM to już wogóle bezsens. Troche się LPM przytrzyma i wali po kosmosie.
Image

O ciemności, jeśli tylko w Twych ramionach spocząć mógłbym
Na chwilę i z doczesnymi oczami
Ujrzeć Twój gasnący uśmiech
Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2013, 10:27
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 21:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 12

Postprzez PainChiller w 10 Lip 2016, 15:17

Mam do was pytań kilka -

1) jaka jest konkretnie różnica między trybem rookie a normal? jedyna zmiana jaką zauważyłem to że na rookie handlarze więcej płacą za wszelakie buble znalezione w czasie wypraw... to chyba nie jest jedyna zmiana... prawda?

2) naprawdę długo gram w mizerie i tak jak kiedyś nie było z tym problemów to po zmianie 8Gb ramu na 16Gb gra zaczeła się zacinać... co jakiś czas mam chwilowe Freeze (2-5 sekund) Niby nic ale nieraz można zginąć przez takie coś... można zaradzić jakoś?

3) Jakie są warunki odnośnie tego co handlarze nam sprzedają? Jakoś nigdy nie udało mi się trafić na giwery pokroju AWP,czy FN2000 :P
Ja nie kłamię, Ja oszczędnie dysponuje prawdą.
Awatar użytkownika
PainChiller
Modder

Dołączenie: 29 Gru 2013, 16:16
Ostatnio był: 30 Wrz 2023, 15:26
Miejscowość: Gdzieś w Poznańskiej Zonie
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 191

Postprzez Mito w 10 Lip 2016, 15:53

1.
Rookie mode

Rookie mode is the normal MISERY game, but with few tweaks to the player's immunity and resistance to the environment as well as tweaks to traders to make game a little bit easier and more friendly to newcomers. It is advised to start an adventure in MISERY with this mode so as to not be overwhelmed by the level of difficulty the mod provides. However, players who are experienced veterans of the S.T.A.L.K.E.R. series and are comfortable with playing on the highest two difficulty settings should be able to adapt to the "Normal" difficulty mode without too many complications.

2. Tylko dołożyłeś RAMu, czy coś innego jeszcze się zmieniło?
3. Zawartość plików odpowiedzialnych za prawdopodobieństwo wystąpienia czegoś u handlarzy. Prawdopodobnie wymienione przez ciebie spluwy są a nich uwzględnione, ale z jakimś astronomicznie niskim prawdopodobieństwem pokazania się w ich ekwipunku. Ale szansę na wystąpienie rzadkich przedmiotów u handlarzy, z tego, co wiem, zwiększają te same osiągnięcia co w vanilii, np. Bogaty Klient, czy te od naukowców (wcześniej dyskusja o Wielesach).
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image

Za ten post Mito otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive PainChiller.
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez PainChiller w 10 Lip 2016, 16:03

2) - tak, jedyna zmiana ty wymiana ramu (wcześniej 4xDDR2, teraz 2xDDR8)
3) - Zawsze jak kończyłem mizerie(co najmniej 10 razy, w tym 9 razy z TAZ to wszystkie misje i osiągnięcia miałem ukończone/zdobyte, a takich giwer jak żyje nie widziałem :P
Ja nie kłamię, Ja oszczędnie dysponuje prawdą.
Awatar użytkownika
PainChiller
Modder

Dołączenie: 29 Gru 2013, 16:16
Ostatnio był: 30 Wrz 2023, 15:26
Miejscowość: Gdzieś w Poznańskiej Zonie
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 191

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości