ja mam anomaly 1.5.2 i z nowymi plikami DX z jakiegoś moda,mody sam kopiwałem do gamedata więc mam nowe plansze na mapie sprzęt z hideout furniture(lodówka,kuchnia gazowa,telewizor i takie tam)polecam mod z nowymi lewelami na mapie i mod "Western Gods",który dodaje nowe misje,nowe żarcie(milkyway albo chipsy lays tylko że nie tłumaczony) GPS,laptop nowy i stertę innych nowości.Mod Lotboxes dodaje skrzynki które można otwierać za pomocą wytrychów,w jednej znałazłem strzelbę Bizon od Hip wraz z historyjką o niej,polecam sprzwdzić.Dają radę też mody hallowynowe albo świąteczne,bo rzucanie dynią halowynową zamiast granata w zombie w czapce świętego mikołaja i lampkami z choinki na klacie to jest niezły ubaw

Jakby ktoś wiedział gdzie można znależć naprawę misji z bunkra naukowców na Jantarze,chodzi o mkisje od mechanika w których trzeba eskortować naukowców do pola anomalji,nie chce się zakończyć jak na bagnach(wciskasz ok po zakończeniu i na bagnach koniec a tutaj naukowcy mi zostają i się ich pozbyć nie da cyba że kulką w łeb,ale to dla reputacji niezdrowe

z nowych broni mam UZI,najmocniejszy chyba gnat na pestki 9-19,nowe rakietnice i strzelbę RAPTOR(polecam-okrągły magazynek na 20 naboi 12-75,ogień ciągły i możlowość dołączenia celowników)koktajle mołotowa(rzuć takim w stalkera i słuchaj jak drze kufę jak panienka

oraz głos z Duke Nukem time to kill,zresztą mody mam z stronki ModDb,jakby ktoś miał z jakimś kłopot to z chęcią poradzę jak zmieniać niektóre pliki by zadziałało(zwłaszcz gdy są duplikowane pliki).Po własnych wstawieniach modów cała gra zajmuje mi niecałe 50GB(w tym plik gamedata niecałe 28GB i plik db 18GB) a nie jak w przypadku GAMMA z modyfikatorem ponad 100GB,tak więc polecam pobawienie się modami samemu