[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Imienny w 21 Gru 2015, 17:45

I wszystko stało się jasne - Detektory Wieles (ewentualnie Wołos :P ) można dostać u Sowy/Hermana, jeśli ma się osiągnięcie "Bogaty Klient" za (chyba) kilkanaście tysięcy rubli, ewentualnie u bogatszych stalkerów/najemników. Wielesa dostanie się także od Brodacza za jedno z zadań.

Co do polowania na polujących - u tych stalkerów mogą być te detektory, ale eliminacja kilku grup może skutkować wyłączeniem zadań związanych z artefaktami u Brodacza (gdzieś w tym temacie pojawiła się taka teza, chociaż jej nie potwierdzę, ponieważ nigdy tak nie robiłem :P ).

Co do Drapieżcy - Doskonała broń wsparcia z którą nic na bliski dystans nie jest straszne, ale na nibusia czy poltergeista lepiej z tym nie iść. Tam przyda się RG-6 albo KSWK. Ewentualnie solidny karabin szturmowy, ale to zależy już od preferencji stalkera albo klasy.
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)

Za ten post Imienny otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Heap.
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 07 Lis 2024, 18:57
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Reklamy Google

Postprzez Heap w 21 Gru 2015, 18:14

Dziękować Imienny, już daje kozaka. Właśnie o te Welesy mi chodziło, dzięki za wyczerpującą odpowiedź :)
https://www.g2a.com/r/user-5791b7369b85a <-- tanie gry. Pytania na PW
(╯°□°)Tyle tutaj mam kozaków. To wszystko moje ... Mój skarb...Mój skarb...
Awatar użytkownika
Heap
Stalker

Dołączenie: 22 Gru 2014, 13:05
Ostatnio był: 19 Sie 2018, 11:00
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 16

Postprzez mietek1986 w 21 Gru 2015, 20:21

A to o welesay chodziło :facepalm: , to jest tak że jednego daje brodacz a pozostałe można nabyć u Hermana jak dostaniesz osiągnięcie asystent i będą tańsze niż u sowy.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Postprzez Heap w 22 Gru 2015, 12:46

Dziękować wszystkim za pomoc.
Awatar użytkownika
Heap
Stalker

Postprzez HitFan w 22 Gru 2015, 14:24

Co do Wielesów to jeden można zdobyć, jak uratujemy Sęka na Janowie po kradzieży. Wtedy w jego schowku jest Wieles
/ Gaming rig / Intel i5-4460 3.2GHz / 8GB DDR3 RAM / GTX 960 STRIX 2GB GDDR5 RAM / Windows 10 x64 /
/ Coding machine / Intel i5-7200U 2.7GHz / 8GB DDR4 RAM / R5 M330 2GB GDDR3 RAM / Windows 10 x64 /
Awatar użytkownika
HitFan
Weteran

Dołączenie: 21 Sty 2012, 17:26
Ostatnio był: 30 Kwi 2024, 13:34
Miejscowość: Bytom
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 86

S.T.A.L.K.E.R. Zew Prypeci Mistery mod

Postprzez Filipczak w 22 Gru 2015, 14:49

Witam.
(Jeżeli ten temat był poruszany to przepraszam bardzo,nie zauważyłem go)

Problem jest tutaj z promieniowaniem,za każdym razem gdy wychodzę z bezpiecznych miejsc(np.:Skadowsk) od razu łapie mnie promieniowanie,w ekwipunku nie mam nic co może mnie na to narażać i z początku uznałem że to jest ,,emisja promieniotwórcza" lecz zmiana lokacji czy sen nie pomagał w tym a to utrudnia rozgrywkę,używałem tabletek przeciw radiacyjne(Radioprotektor) przed wyjściem i nic,zmiana kombinezonu i maski na lepszą też nic nie dały.
Czy to gra zbugowała się czy po prostu ja coś nie tak robię.
(Wersja 2.1.1 moda a gry 1.6.02)
BTW.Modyfikacja klimatyczna i nieco przybliża do warunków panujących w Zonie za co daje 10/10
Awatar użytkownika
Filipczak
Kot

Dołączenie: 08 Wrz 2012, 16:35
Ostatnio był: 12 Lut 2016, 18:18
Miejscowość: Myszków
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Re: S.T.A.L.K.E.R. Zew Prypeci Mistery mod

Postprzez PainChiller w 22 Gru 2015, 15:13

Waćpan czasem Dark Mode nie ustawił? :)
Ja nie kłamię, Ja oszczędnie dysponuje prawdą.
Awatar użytkownika
PainChiller
Modder

Dołączenie: 29 Gru 2013, 16:16
Ostatnio był: 30 Wrz 2023, 15:26
Miejscowość: Gdzieś w Poznańskiej Zonie
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 191

Postprzez Filipczak w 22 Gru 2015, 15:19

Oczywiście Milordzie,uznałem że jak przeszedłem 2 razy na Mistrzu to i z tym rade dam no i dawałem...jakoś :D tak czy inaczej doradź mi jak mogę grać z tym bez nadmiernego leczenia promieniowania,jakiś sposób jest?
Awatar użytkownika
Filipczak
Kot

Postprzez PainChiller w 22 Gru 2015, 16:17

A wiesz że Dark Mode powoduje właśnie to że w dzień jest promieniowanie? bo na dark mode w nocy tylko, bo gdy słońce wzejdzie promieniowanie narasta bardzo ;)

Za ten post PainChiller otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Filipczak.
Awatar użytkownika
PainChiller
Modder

Postprzez Heap w 22 Gru 2015, 16:18

A tego questa można powtórzyć, z sękiem i jego kłamstwem o !NASZEJ! broni ? Bo go anulowałem przez to że się posprzeczałem i udowodniłem że to moja broń. Moge go jeszcze powtórzyć czy po nowej grze dopiero ?
Awatar użytkownika
Heap
Stalker

Postprzez Filipczak w 22 Gru 2015, 16:26

Wybrałem tą funkcje za szybko,wiedziałem że to nie to samo co ,,normalny" S.T.A.L.K.E.R. ale tego się nie spodziewałem,myślałem że to jakaś emisja a bardziej jej inna odmiana :) Czyli jak rozumiem tylko w nocy da rade eksplorować teren bez promieniowania wszędzie

EDIT: Tak czy inaczej nie żałuję tej decyzji,Przygotowany byłem na wszelkie trudności,tylko nie uwzględniłem promieniowania :D
Awatar użytkownika
Filipczak
Kot

Postprzez PainChiller w 22 Gru 2015, 17:06

Anulowałeś? jak? ja jak mu udowodniłem że to moje CiuCiu to poszedłem do Żwawego, i mogłem go wypytać. Po wszystkim sęk znika(ale bez naszej broni)

Za ten post PainChiller otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Heap.
Awatar użytkownika
PainChiller
Modder

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości