[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez wlodobx w 18 Gru 2015, 16:48

@ Mietek1986
@ Heap
Panowie,
obecnie gram snajperem i mam w Zatonie odnalezionych schowków 70 ale z pewnością jest ich więcej.
wlodobx
Kot

Dołączenie: 14 Sty 2015, 16:13
Ostatnio był: 20 Paź 2018, 20:04
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 5

Reklamy Google

Postprzez Heap w 18 Gru 2015, 17:27

Tylko w zatonie :O ?
https://www.g2a.com/r/user-5791b7369b85a <-- tanie gry. Pytania na PW
(╯°□°)Tyle tutaj mam kozaków. To wszystko moje ... Mój skarb...Mój skarb...
Awatar użytkownika
Heap
Stalker

Dołączenie: 22 Gru 2014, 13:05
Ostatnio był: 19 Sie 2018, 11:00
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 16

Postprzez Mito w 19 Gru 2015, 16:36

Licząc też te schowki z czystego CoPa, typu "zepsuta amunicja sztuk jeden"... tak, wyszłoby z tyle...
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez HitFan w 19 Gru 2015, 23:30

Save'y z rookie działają na normalnym. Ale normalny jest strasznie irytujący. Gość pruje do Ciebie przez ścianę 4 magazynki i broń mu się nie zatnie, zabijesz go, podniesiesz - broń stan 0% i zacina się po jednym strzale...
/ Gaming rig / Intel i5-4460 3.2GHz / 8GB DDR3 RAM / GTX 960 STRIX 2GB GDDR5 RAM / Windows 10 x64 /
/ Coding machine / Intel i5-7200U 2.7GHz / 8GB DDR4 RAM / R5 M330 2GB GDDR3 RAM / Windows 10 x64 /
Awatar użytkownika
HitFan
Weteran

Dołączenie: 21 Sty 2012, 17:26
Ostatnio był: 30 Kwi 2024, 13:34
Miejscowość: Bytom
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 86

Postprzez Heap w 20 Gru 2015, 10:17

@up
Taki lajf. No ale przecież chyba w czymś rodzaju "poradnika" do Misery było o tym pisane, że może akurat dlatego mu się zniszczyła, może zepsuła się jak spadał czy coś takiego...

@Mito
Takie schowki to nie schowki ;).

Wczoraj miałem dobry dzień, kombinezon mi się zniszczył na bagnach ( biegałem tam w berylu i maska przeciwgazowa) kiedy czekałem na Stalkera z tymi wykrywaczami do misji, i się nie doczekałem. Doczekałem się chmary zombiaków, 18 kotów, 8 psów, i 2 chimer, i na deser wisieneczka: 1 nibygiganta...
Nibygigant mi nic nie zrobił, na dwa magazynki z AKMu poszedł jeść piach, z chimerami gorzej było. Wbiłem się na helikopter, na śmigło, i musiałem ze snajperki na ślepo bić w to co się rusza bo baterie do noktowizji mi padły. A tych stalkerów nie znalazłem.

I mam takie pytanko, czy jest możliwość jakoś inaczej zdobyć te detektory? Bo szukałem u naukowców, nie ma, u Brodacza nie ma, u Sowy też nie ma, Hawajczyk i ten drugi też nie mają. Mam osiągnięcie Przyjaciel Stalkerów, ale bez bogatego klienta.

Za dobrą odpowiedź daje :wódka:
Awatar użytkownika
Heap
Stalker

Postprzez mietek1986 w 20 Gru 2015, 13:22

Jeśli kolega o Topolu i jego bandzie to można sobie ułatwić sprawę odwiedzając wcześniej te miejsca, wybić co tam jest a na deser zostawić parę min, od razu lecimy do topola i bierzemy zadanie i najlepiej zacząć od anomalii gazowej potem do kopaczi, a pod rękom mieć jakiś granatnik podlufowy na chimery i jest git bo nie trzeba koniecznie trafić bo jak ona skoczy to wal jej pod nogi, 2 hity i leży.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Postprzez Heap w 20 Gru 2015, 16:22

Ja panie kolego nie o janowie i Topolu a o Zatonie
Awatar użytkownika
Heap
Stalker

Postprzez Stalkep w 20 Gru 2015, 19:13

Kolega nie potrzebnie się produkuje :caleb:
Tak z innej beczki jestem przed podziemiami Jupitera opłaca się brać Sajge czy lepiej jakąś strzelbę?
Gdy nadeszło Gestapo, na budynki spadły bomby
Zamienił dziurawe palto na dwie kukurydzy kolby
Poczuł, że koniec to już tylko kwestia dni.
Gdy płonęło miasto ludzie z krzykiem umierali w nim...
Awatar użytkownika
Stalkep
Tropiciel

Dołączenie: 29 Mar 2015, 23:43
Ostatnio był: 24 Gru 2022, 02:05
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Imienny w 20 Gru 2015, 19:46

Ze strzelb najlepiej wypada Drapieżca. Większy magazynek, większe obrażenia i ładniej wygląda. :P
Dodatkowo powinno się zabrać RG-6, dobry karabin szturmowy (FAR-15 Special dla zwiadowcy/AK-110 dla snajpera albo szturmowca), kilka fugasów i nic nie będzie ci straszne. No może poza kompanami, którzy wchodzą sobie na linię ognia.

@Heap
Zdobądź osiągnięcie "Bogaty Klient" i "te detektory" (o jakie dokładnie chodzi?) powinny się pojawić.
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 07 Lis 2024, 18:57
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez Stalkep w 20 Gru 2015, 20:32

Imienny napisał(a):Dodatkowo powinno się zabrać RG-6, dobry karabin szturmowy (FAR-15 Special dla zwiadowcy/AK-110 dla snajpera albo szturmowca), kilka fugasów i nic nie będzie ci straszne. No może poza kompanami, którzy wchodzą sobie na linię ognia. .

Nie pójdę z samą strzelbą :)
Miałem już kiedyś tę misje, ale nie wiedziałem jaką strzelbę wziąć (wtedy poszedłem bez i żałowałem).
Gdy nadeszło Gestapo, na budynki spadły bomby
Zamienił dziurawe palto na dwie kukurydzy kolby
Poczuł, że koniec to już tylko kwestia dni.
Gdy płonęło miasto ludzie z krzykiem umierali w nim...
Awatar użytkownika
Stalkep
Tropiciel

Dołączenie: 29 Mar 2015, 23:43
Ostatnio był: 24 Gru 2022, 02:05
Frakcja: Najemnicy

Postprzez GajgerW w 21 Gru 2015, 12:59

@up Witam. Zawsze czekam na moment gdy zdobędę Saige :) Przeładowuje się jak karabin i po ulepszeniach strzela się jak z ckm-u brenekami lub chmurą ołowianych śrucin :E Gram snajperem, to mam na niej celownik i tłumik :D i snajpuję hedshoty kulą 12 gauge. Noszę pół plecaka amunicji do strzelby i ze 100 ppanc do oc-03 swu i ze 2 apteczki.
Reszta wypada z ciał. ;)

Wczytałem podczas ewakuacji :omatko: Znalazłem takie coś :!:
:

w drodze do helikoptera.jpg
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Ostatnio edytowany przez GajgerW, 22 Gru 2015, 12:49, edytowano w sumie 1 raz
MISERY 2.2.1 100/100

:

попутного ветра :)
Awatar użytkownika
GajgerW
Stalker

Dołączenie: 22 Gru 2011, 01:11
Ostatnio był: 13 Sty 2023, 02:37
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 49

Postprzez Heap w 21 Gru 2015, 17:19

Panie stalkerp
Polecam ci Sajgę lub drapieżce, albo też taką strzelbę podobną do AA-12, któram ma magazynek bębnowy, ma szybki reload, i mooooc! Tam w tunelach na ludzi weź sobie jakiegoś Akma, albo coś takiego, bo karabin się przyda, weź do niego granatnik, i celownik, tłumik już opcjonalnie.

Imienny

Mi chodzi o te detektory do wytworzenia Swaroga ( nie pamiętam niestety ich nazwy, ale Sowa daje zlecenie żeby zebrać 3 takie) i stąd moje pytanie, czy trzeba je kupić , czy może jednak jakoś można je wynegocjować z trupaszków Stalkerów, bo w podstawce było tak że: brało się zlecenie na arta od Brodacza, i stalkerzy tam sobie szli z tymi super-duper mocnymi detektorami. A czy w Misery tak jest ?
Awatar użytkownika
Heap
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość