Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
Jak potrzeba kasy to polować na mutki, nawet zwykłym pistoletem oraz ammo zwykłe i szybko można zarobić do tego na zatonie mięsaczy i dzików nie brakuje, wystarczy poświęcić trochę czasu i głodny nie będziesz a co do promieniowania to herbatka brodacza jest całkiem skuteczna i tania, no albo te menaszki co kto woli.
Właśnie a jak się trafi bandyta to jego bron opyl brodzie a ammo u sowy lepiej się zarabia, tak samo ze skórą nibypsa i nibypsa psionicznego za nie sowa tez płaci więcej a leki fajki i tytonie u lekarza i kasa będzie płyneła
Za ten post mietek1986 otrzymał następujące punkty reputacji:
jak zaczynamy na Dark Road to w stodole na traktorku jest skrzynka z strzelba, ale można zawsze ja kupić, kosztuje coś koło 6 kafli,
Wystarczy zabrac sporo ammo i poprostu ubijać mutki. Musze cię poprawic mietek aczkolwiek jeśli się nie mylę to lekarz fajek nie skupuje, woli tytoń. W każdym razie polecam zestaw który jest wyżej.
A co do promieniowania to polecam zjeść jak najwięcej promienotworczego i u medyka sie odświetlać. Zazwyczaj taniej wychodzi taniej niz paliwo i wgl.
Strzelba jest dobra, tylko na początek lepiej pistolet bo naboje tanie, szybciej strzela i łatwiej trafić, gdzie ze śrutem co ma dwa strzały na stadzie mięsaczy trza się nabiegać żeby cie nie zabiły na początku, a z pistoleta jest pewniej, szybciej przeładowujesz oraz jest faktycznie taniej bo amunicje 9.18 czy 9.19 albo .45 można łatwo znaleźć u bandytów niż śruta i łatwiejszy jest dostęp do broni co w przypadku gdy kolega ma problem z kaską na jedzenie to darmowe ammo i bron jest lepsze niż wydawanie kasy i ryzykowanie z zombie i kontrolerem w tartaku Dlatego pistolet do polowań to najlepsze rozwiązanie na start pozatym mutki na początku sa słabe więc poco się wysilać, a jak się człek wzbogaci to można poszaleć
Siema, jak się nazywa celownik w WSSK Wychłop?, bo chciałem zmienić siatkę, ta oryginalna utrudnia strzelanie na dalekie dystanse z powodu linii, są za grube i zasłaniają widok, a sam szukałem i nie mogę znaleźć.
Masz racje Mietek, pistolet nawet nawet bron no i jest wszedzie. Ale z pistoletu trzeba wyłuskać caly magazynek gdzie z strzelby wystarczy 1 strzał. Poza tym na start dostajemy nóż co jest tez dobra bronia. Wystarczy wszystko wrzucic do skrzynki (bron, ammo tez) a zostawic tylko nóż, ew. kilka bandaży. I dzieki temu mamy pelną mobilność. Niestety trzeba przywyknac wtedy do Mizerii i do tego latania za tymi mutkami .
A co do celowników to nie wiem jak sie nazywaja ani gdzie są w folderze ale wiem ze są słabo rozrysowane . To w Sigu jest wielgachna kropka, to w tym WSS są linie za grube. Ale można je sobie zamieniać celowniki .
Jak strzelasz pistoletem 9.18 to trza dużo ale już przy .45 albo .357 to wystarczy 4 trafienia i jeszcze zależy jakie ammo bo ppanc na mutki nic nie daje, lepsza jest zwykła albo jak przy 9.18 +P+ wtedy nawet z makarowa mięsacz pada po 8 pestkach nawet bez ulepszeń.
A co do celowników to właśnie nie mogę znaleźć tego do WSSK , pozostałe znalazłem
Od samego początku są te do przechowywania, a te do noszenia to u handlarzy się będą systematycznie pojawiać albo u bandytów lub najemników jak ich zdejmiesz do tego czasami z wkładem
To ja chyba jestem ślepy... 3 rasy przejrzałem asortyment Brodacza i Sowy i nie znalazłem... A jestem już po leśniczówce i pijawkach ktoś mógłby podrzucić jak wygląda ikonka w ekwipunku jeśli to nie kłopot?