[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Ahmed1109 w 13 Sie 2012, 10:15

No, jak teraz gram w MISERY i w grze jest noc, to aż zacząłem się bać tak jak w SoC'u :D
Latarka coś tam pomaga oświetlić, ale co ? 2-3 metry ? dalej już nic nie widać, a jak jeszcze w dodatku jest mgła to dopiero, ryki mutantów, jakieś strzały czasem ( ale rzadko, bo mod zmniejsza częstotliwość występowania NPC )

to dopiero jest klima ;)
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez impulse_101 w 13 Sie 2012, 20:16

Żeby latarka działa "normalnie" potrzebny byłby deferred lighting a na xray'u albo ustawisz na 3m albo z robisz z niej szperacz śmigłowca.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Canthir w 13 Sie 2012, 21:23

To powiedz jak zrobić szperacz śmigłowca, bo mam wątpliwości po co w Mizerii latarkę zostawili :\

Trochę pograłem i ogólnie nie mogę wyjść ze zdziwienia jak władze mogły wysłać do Zony taką pierdołę. Chłopek nawet nie źle wyposażony bo niewyposażony, bez amunicji, pieniędzy... Ale fajnie jak zombie padają po jednym strzale z Makarowa w łeb.
Смертельные аномалии, опасные мутанты, анархисты и бандиты, не остановят "Долг", победоносной поступью идущей на помощь мирным гражданам всей планеты!

Kiedy idziesz do Strefy, to sobie za konotuj: z towarem wróciłeś - cud boski, z życiem uszedłeś - daj na mszę, kula patrolu - fart, a cała reszta - jak los zdarzy.
- A&B Strugaccy; Piknik na Skraju Drogi

Nie da się tu żyć bez gorzałki... Chcę już o wszystkim zapomnieć. Cholera, to samo dzień po dniu. Kiedy to się wszystko skończy? To chyba przeznaczenie... Daj mi spokój! Życie i tak jest do dupy.

zdjęcia Zony
Awatar użytkownika
Canthir
Opowiadacz

Dołączenie: 02 Lis 2010, 17:50
Ostatnio był: 19 Sty 2022, 16:46
Miejscowość: Szn
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 193

Postprzez Cromm Cruac w 14 Sie 2012, 11:00

\configs\models\objects\light_night.ltx

Kod: Zaznacz wszystko
color           = 1.0,1.0,1.0,0.2         ; <r,g,b,a> - jasność w R1 (statyczne ośw.)
color_r2        = 0.6,0.55,0.55,0.8         ; <r,g,b,a> - jasność w R2-R4
spot_angle      = 75                  ; kąt świecenia            <w stopniach>
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian

Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Canthir.
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 16:35
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez pz6 w 15 Sie 2012, 19:45

Ogólnie zapodałem moda do gry ale niestety nie odpala : /
FATAL ERROR

[error]Expression    : data
[error]Function      : CVirtualFileReader::CVirtualFileReader
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\FS.cpp
[error]Line          : 545
[error]Description   : e:\gry\s.t.a.l.k.e.r. - call of pripyat\gamedata\textures\act\act_gasmask.dds
[error]Arguments     : Not enough storage is available to process this command.

teraz się zastanawiam ile tej przestrzeni to potrzebuje a niestety nieograniczonej to nie mam, może macie jakieś koncepcje ?
Image
Awatar użytkownika
pz6
Kot

Dołączenie: 23 Mar 2011, 12:35
Ostatnio był: 16 Lis 2012, 03:31
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle

Postprzez Canthir w 15 Sie 2012, 20:10

U mnie natomiast:

FATAL ERROR

[error]Expression : !m_error_code
[error]Function : raii_guard::~raii_guard
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line : 748
[error]Description : No such operator defined

Podczas sprzedawania Kryształu Brodaczowi :\
Смертельные аномалии, опасные мутанты, анархисты и бандиты, не остановят "Долг", победоносной поступью идущей на помощь мирным гражданам всей планеты!

Kiedy idziesz do Strefy, to sobie za konotuj: z towarem wróciłeś - cud boski, z życiem uszedłeś - daj na mszę, kula patrolu - fart, a cała reszta - jak los zdarzy.

Nie da się tu żyć bez gorzałki... Chcę już o wszystkim zapomnieć. Cholera, to samo dzień po dniu. Kiedy to się wszystko skończy? To chyba przeznaczenie... Daj mi spokój! Życie i tak jest do dupy.

zdjęcia Zony
Awatar użytkownika
Canthir
Opowiadacz

Postprzez tomasz4815 w 15 Sie 2012, 21:33

Chwila, sprawdzę u siebie (też mam kryształ w schowku), jeśli nie wywali to ewentualnie podeślę Ci swoje pliczki.
AKTUALIZUJĘ:
Wywala Ci to cały czas, czy może jak na razie tylko raz wywaliło i przyszedłeś z tym tutaj?
U mnie wszystko śmiga, więc zaraz upnę Ci ten pliczek.
EDIT: Tylko co mam wysłać? :/
P.S Jakie patche instalowałeś?
---
Spróbuj wrzucić to do gamedata\scripts. Tylko zrób kopię swojego pliku wcześniej.
Awatar użytkownika
tomasz4815
Łowca

Dołączenie: 17 Lut 2011, 12:46
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 03:16
Miejscowość: Tam, gdzie atik czołgiem jeździ.
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 96

Postprzez Canthir w 15 Sie 2012, 23:55

W sumie wywaliło raz. Później kryształ u Sowy sprzedałem bez problemów. Wywaliło mnie jeszcze innym razem podczas spaceru po Zatonie, ot tak.

Patcha jednego instalowałem do Misery.

zdjęcia Zony
Awatar użytkownika
Canthir
Opowiadacz

Postprzez tomasz4815 w 16 Sie 2012, 10:08

Zainstaluj najnowszego patch'a. Ja gram około 1,5 tygodnia i ani razu mnie nie wywaliło.
Jak coś niżej linki do obu patch'y jakie wyszły ;) :arrowd:
EDIT: Z resztą...W tym poście masz wszystko czego dusza zapragnie.
Awatar użytkownika
tomasz4815
Łowca

Dołączenie: 17 Lut 2011, 12:46
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 03:16
Miejscowość: Tam, gdzie atik czołgiem jeździ.
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 96

Postprzez Cromm Cruac w 16 Sie 2012, 11:00

@Canthir i @pz6, oba logi wskazują na to, że wyloty są najprawdopodobniej związane z ilością RAMu.
MISERY wymaga co najmniej 3GB + 64bitowy system. A i z 8GB RAMu czasem to się zdarza. Niestety xRay CoPa pod względem wykorzystania RAMu mimo, że lepszy od SoC i CS nadal pozostawia wiele do życzenia.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 16:35
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez Ahmed1109 w 16 Sie 2012, 14:40

w ogóle powinni zmienić silnik gry, przez ten xRay to ma czasem ochotę wywalić kompa przez okno

czy gram w zwykłem CoP albo z Misery to i tak tnie czasem jak cholera a mam Windowsa 7 64 -bitowego
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez vandr w 16 Sie 2012, 15:15

A reszta sprzętu?
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości