[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez mietek1986 w 13 Wrz 2015, 12:19

Wiem, ale tak jest albo jak grasz albo jak nawet on jest w skrzyni to i tak się psuje i zawsze po wczytaniu był zepsuty, A tera z innej beczki jak daje wyjdź z gry to mi taki bug trap wyskakuje :?: :E

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : out_of_memory_handler
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp
[error]Line          : 336
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Out of memory. Memory request: 16 K
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Reklamy Google

Postprzez Kretox w 13 Wrz 2015, 14:16

Napisałem, że logów nie ma... :caleb:

Spróbowałem zmniejszyć switch distance, czy jak to się zwie, na 10 i... nie wywala. Lecz brakuje kilku NPCów( np. Hawajczyka) i nie ze wszystkimi mogę gadać. A po powrocie do 300 znowu wywala. :(

Help!
Za darmo dostaje się tylko to, czego nikt inny nie chce. I śmierć. Śmierć też jest za darmo
Awatar użytkownika
Kretox
Kot

Dołączenie: 20 Sie 2014, 19:01
Ostatnio był: 03 Maj 2016, 16:30
Miejscowość: Ald' Ruhn
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 3

Postprzez smajl88 w 13 Wrz 2015, 16:13

Z tym celownikiem to jest bug, bo tu nie chodzi o to, że był w dobrym stanie i się popsuł, bo wiem, że tak się może zdarzyć. Przypadłość polega na tym, że kupiłem celownik nowy z zoomem x 4, a po jakimś czasie grania i wczytaniu któryś raz save'a zmienia się na uszkodzony x 1.6. Celownik cały czas był na broni.
smajl88
Kot

Dołączenie: 19 Mar 2015, 11:24
Ostatnio był: 13 Wrz 2015, 21:18
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 0

Postprzez mietek1986 w 13 Wrz 2015, 20:16

To jak coś zawsze można na Acoga przejść i będzie gitara, dobierz siatkę jaka Tobie pasuje i lataj bez obaw że się zepsuje :E

W 2.2 może to naprawią, jeśli tak lubisz susata to musisz poczekać.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Postprzez smajl88 w 13 Wrz 2015, 21:15

No tak, ACOG jest fajniejszy od SUSAT'a, tyle, że do mojej ulubionej pukawki LR-300-ML ten celownik nie jest możliwy do zamontowania. Po prostu zwracam uwagę na ten bug, myślę, że to jest do naprawienia.
smajl88
Kot

Dołączenie: 19 Mar 2015, 11:24
Ostatnio był: 13 Wrz 2015, 21:18
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 0

Postprzez mietek1986 w 13 Wrz 2015, 22:22

Jak nie pasuje jak latałem z lr zmodyfikowanym co w spadku po nagłej śmierci najemnika dostałem i miałem tam Acoga granatnik i tłumik, susat pasuje tylko na siga 550 i wersji striełoka bo tam Acoga sie nie da ,a szkoda a tak to normalnie zakładasz acoga praktycznie na każdy karabin nato.

Za ten post mietek1986 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pangia,
Negative Kretox, Maciek240701.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Postprzez Imienny w 17 Wrz 2015, 16:33

Poza celownikami warto też spojrzeć na zestawy do naprawy broni, bo niektóre są dosyć dziwne, np. zestawem do ostrzenia noży mogłem naprawić karabin wyborowy (może że to jakiś ukryty "feature" :P ). Poza tym, dotyczy to nie tylko broni z The Armed Zone, ale i tych z czystego Misery (np. KSWK).

Nadciągam z kolejnym zapisem gry od snajpera - nie freeplay (dokładnie przed X8), ale większość zadań zrobionych. Tym razem mamy szeroką gamę uzbrojenia - strzelby i snajperki. Wprawdzie nie ma wszystkich (brakuje np. zmodernizowanego Spasa i FN FAL Para, bo nie mogłem znaleźć :/ ), ale jest złoty obrzyn i WSSK. Wersja 2.1.1 + TAZ 1.7.4.
Link - http://sendfile.pl/pokaz/496555---o3E7.html

Jakby były problemy, proszę pisać.
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)

Za ten post Imienny otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kretox.
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 07 Lis 2024, 18:57
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez HitFan w 17 Wrz 2015, 16:57

Ja mam takie pytanie. To normalne, że w MISERY z TAZ jako snajper zacząłem z STG44?
/ Gaming rig / Intel i5-4460 3.2GHz / 8GB DDR3 RAM / GTX 960 STRIX 2GB GDDR5 RAM / Windows 10 x64 /
/ Coding machine / Intel i5-7200U 2.7GHz / 8GB DDR4 RAM / R5 M330 2GB GDDR3 RAM / Windows 10 x64 /
Awatar użytkownika
HitFan
Weteran

Dołączenie: 21 Sty 2012, 17:26
Ostatnio był: 30 Kwi 2024, 13:34
Miejscowość: Bytom
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 86

Postprzez Imienny w 17 Wrz 2015, 17:20

Sprawdziłem w menu - faktycznie jest coś nie tak. Jeśli poza STG-44 masz wyposażenie szturmowca, to coś się grze pomyliło i jesteś szturmowcem w ciele snajpera. :suchar: Pamiętam, że kiedyś pojawił się taki błąd u mnie - przeładowanie klasy i ponowne rozpoczęcie gry rozwiązało problem.

Pytanie - Jak w plikach określany jest FN FAL Para?

Edit: Nie wiem, czy to niedopatrzenie czy feature, ale ręka snorka w zależności od klasy inaczej wygląda - w klasie zwiadowcy jest jak ręka zombie z Lost Alpha, a u snajpera cała biała.
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)

Positive HitFan.
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Postprzez mietek1986 w 18 Wrz 2015, 19:18

Witka ludzie, ktoś wie na jakim mechaniźmie opiera się system imion i nazwisk w grze? bo mnie to ciekawi, jak byłem w prypeci to mnie Poter i Voldemort zaczepili razem z jakimś tytanem, tacy dzielni członkowie monolita :E

Co do ręki snorka to ja na snajperze też mam teksturkę grabki zombie z LA :idea:
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Postprzez Imienny w 18 Wrz 2015, 19:35

Pamiętam, że w 2 klasach miałem różne tekstury ręki snorka i jedną z nich był zwiadowca (jedna ręka była biała, druga była czarna).

Co do pytania - Ksywy znajdziesz w plikach st_generate_snames.xml i st_generate_fnames.xml. Tak przynajmniej jest u mnie. :P

Positive Maciek240701, Kudkudak.
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Postprzez mietek1986 w 18 Wrz 2015, 20:08

Dzięks :E
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości